Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Jordbærsorbet

Udgivet: 9. jul 2014 · Opdateret: 28. maj 2021

deaed b

Alle former for is er fantastiske, men her om sommeren kan det altså være ekstra lækkert med en sorbetis, som ikke er så tung i det. Denne jordbærsorbet smager helt fantastisk og har en rigtig god kraftig smag af jordbær. Samtidig har denne jordbærsorbet også den flotteste dybrøde farve - så den er meget smuk at se på. Hvis du ikke kan nøjes med den lille portion jeg har lavet, så kan du nemt bare gange portionen op. De fleste ismaskiner kan lave omkring 1 liter is ad gangen - men man kan jo bare køre den af flere omgange :-) Denne lækre is lavede jeg faktisk til denne gangs madbloggerudfordring. Sorbeten er kun en del af den samlede ret, som I så lige kan vente lidt endnu på at få at se. Men jeg lover jer det var lækkert..

I dag er det faktisk også præcis 4 år siden at jeg startede Louises Madblog - så det er altså bloggens fødselsdag i dag! Jubii, det skal vist fejres med en lille kugle af denne skønne is, som der stadig ligger lidt af i fryseren :-) Tak til alle jer der gider at læse med, uden jer ville det ikke være det samme.

piskeris Grullo

Jordbærsorbet

4.55 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 liter
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 100 g sukker
  • ½ dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup

Sådan gør du
 

  • Hæld vand, sukker, citronsaft og glukosesirup i en lille gryde og lad det koge op til sukkeret er opløst.
  • Skyl jordbærrene og fjern stilken.
  • Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
  • Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
  • Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 684 kcal | Kulhydrater: 173 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Jordbærsorbet (1)
Jordbærsorbet (2)
Jordbærsorbet (4)
Jordbærsorbet (12)
Jordbærsorbet (10)
Jordbærsorbet (11)
Jordbærsorbet (9)
Jordbærsorbet (14)
Jordbærsorbet (13)

Kommentarer

  1. Mette Hiort Lorenzen Lettenvej skriver

    juni 16, 2018 at 1:24 pm

    Jeg plejer at putte pektin i fx æggehvide ved hvilken forskel der er i virkning iht glukose?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 11:09 am

      Hej Mette, det kan du også godt gøre i denne opskrift. Æggehviden gør sorbeten mere luftig, hvorimod glukosen vist nok gør at isen ikke bliver så hård i fryseren. Hvis du vil bruge æggehvide i denne opskrift vil jeg tro der skal bruges 1,5-2 æggehvider, som piskes stive og vendes i massen inden den køres på ismaskinen.

      Svar
    • Åse Larsen skriver

      april 06, 2023 at 5:29 pm

      Kan man lave “ sukkerlagen “ nogle dage før, sådan at man kun skal ordne jordbærrene samme dag de skal i ismaskinen?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        april 11, 2023 at 3:40 pm

        Ja, det burde ikke være noget problem :-)

        Svar
  2. Betina skriver

    januar 08, 2018 at 10:01 pm

    Hej! Hvor længe skal pureen køre i ismaskinen inden den skal i fryseren

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 6:44 pm

      Det kommer meget an på hvilken ismaskine man har. Min skal køre omkring 25-30 minutter.

      Svar
  3. Connie skriver

    august 19, 2016 at 10:44 pm

    Hej Louise , fantastisk opskrift ,den smager bare så lækkert ,men har du en ide om hvor længe det kan holde sig i fryseren ? Mvh connie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 26, 2016 at 4:45 pm

      Et par måneder vil jeg tro.

      Svar
  4. Linda skriver

    juni 10, 2016 at 10:08 am

    Hej Louise

    Kan man bruge frosne jordbær (optøede naturligvis) i stedet for friske jordbær?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 11, 2016 at 6:54 pm

      Hej Linda
      Jeg har ikke selv prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.

      Svar
      • Pia skriver

        september 03, 2022 at 4:15 pm

        5 stars
        man kan sagtens bruge frosne jordbær - det har jeg gjort flere gange. Og det smager vidunderligt

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 15, 2022 at 2:46 pm

          Dejligt :-)

          Svar
  5. Jeanette skriver

    august 15, 2015 at 9:20 pm

    Jeg prøvede denne opskrift for nyligt, og blev desværre lidt skuffet - Den er rigtig hård efter at have været frosset ned og slet ikke ligeså cremet som den ser ud på dine billeder..?
    Opskriften blev fulgt fra punkt til prikke!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 16, 2015 at 11:09 am

      Hej Jeanette
      Har du prøvet lige at lade den stå lidt før du spiser af den?

      Svar
  6. Torsten Schmidt skriver

    juni 02, 2015 at 4:30 am

    Hej Louise,

    Mener du virkelig kun 0,5 dl vand til sukkerlagen?

    Mvh/Torsten

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2015 at 9:07 pm

      Hej Torsten
      Ja, det mener jeg :-) På den måde træder jordbærsmagen meget bedre frem i isen.
      God fornøjelse med isen!
      Hilsen Louise

      Svar
  7. Bettina skriver

    juli 11, 2014 at 12:34 am

    Hej Louise
    Jeg har lige opdaget din blog ved et tilfælde, og jeg vil helt sikkert følge med her, og prøve nogen af dine opskrifter :-)
    Den her sorbet ser rigtig lækker ud, men jeg har ikke en ismaskine, kan den laves uden?
    Hilsen Bettina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 11, 2014 at 7:04 am

      Hej Bettina
      Velkommen til :-) Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden ismaskine, men hvis du forsøger skal du sørge for at røre tit i isen under indfrysningen så der ikke kommer iskrystaller.

      Svar
  8. Kerstin skriver

    juli 10, 2014 at 10:52 am

    Hej Louise.
    Din jordbærsorbet ser fantastisk ud... Den må prøves.
    Du bruger glukosesirup... Hvad bevirker det? Er det konsistensforbedrende eller giver det en anderledes smag?
    Venlig hilsen
    Kerstin

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 10, 2014 at 12:46 pm

      Hej Kerstin

      Den var også helt fantastisk! Det er for konsistensen jeg bruger glukosesiruppen, det kan sagtens undlades hvis man ikke lige har det på lager.

      Hilsen Louise

      Svar
  9. Librarian Lavender skriver

    juli 09, 2014 at 11:52 pm

    This looks really amazing!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 09, 2014 at 11:59 pm

      Thank you so much!

      Svar
4.55 from 11 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.