Alle former for is er fantastiske, men her om sommeren kan det altså være ekstra lækkert med en sorbetis, som ikke er så tung i det. Denne jordbærsorbet smager helt fantastisk og har en rigtig god kraftig smag af jordbær. Samtidig har denne jordbærsorbet også den flotteste dybrøde farve - så den er meget smuk at se på. Hvis du ikke kan nøjes med den lille portion jeg har lavet, så kan du nemt bare gange portionen op. De fleste ismaskiner kan lave omkring 1 liter is ad gangen - men man kan jo bare køre den af flere omgange :-) Denne lækre is lavede jeg faktisk til denne gangs madbloggerudfordring. Sorbeten er kun en del af den samlede ret, som I så lige kan vente lidt endnu på at få at se. Men jeg lover jer det var lækkert..
I dag er det faktisk også præcis 4 år siden at jeg startede Louises Madblog - så det er altså bloggens fødselsdag i dag! Jubii, det skal vist fejres med en lille kugle af denne skønne is, som der stadig ligger lidt af i fryseren :-) Tak til alle jer der gider at læse med, uden jer ville det ikke være det samme.
Jordbærsorbet
Ingredienser
- 500 g jordbær
- 100 g sukker
- ½ dl vand
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
Sådan gør du
- Hæld vand, sukker, citronsaft og glukosesirup i en lille gryde og lad det koge op til sukkeret er opløst.
- Skyl jordbærrene og fjern stilken.
- Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
- Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
- Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.
Mette Hiort Lorenzen Lettenvej skriver
Jeg plejer at putte pektin i fx æggehvide ved hvilken forskel der er i virkning iht glukose?
Louise Dam skriver
Hej Mette, det kan du også godt gøre i denne opskrift. Æggehviden gør sorbeten mere luftig, hvorimod glukosen vist nok gør at isen ikke bliver så hård i fryseren. Hvis du vil bruge æggehvide i denne opskrift vil jeg tro der skal bruges 1,5-2 æggehvider, som piskes stive og vendes i massen inden den køres på ismaskinen.
Åse Larsen skriver
Kan man lave “ sukkerlagen “ nogle dage før, sådan at man kun skal ordne jordbærrene samme dag de skal i ismaskinen?
Louise Dam skriver
Ja, det burde ikke være noget problem :-)
Betina skriver
Hej! Hvor længe skal pureen køre i ismaskinen inden den skal i fryseren
Louise Dam skriver
Det kommer meget an på hvilken ismaskine man har. Min skal køre omkring 25-30 minutter.
Connie skriver
Hej Louise , fantastisk opskrift ,den smager bare så lækkert ,men har du en ide om hvor længe det kan holde sig i fryseren ? Mvh connie
Louise Dam skriver
Et par måneder vil jeg tro.
Linda skriver
Hej Louise
Kan man bruge frosne jordbær (optøede naturligvis) i stedet for friske jordbær?
Louise Dam skriver
Hej Linda
Jeg har ikke selv prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.
Pia skriver
man kan sagtens bruge frosne jordbær - det har jeg gjort flere gange. Og det smager vidunderligt
Louise Dam skriver
Dejligt :-)
Jeanette skriver
Jeg prøvede denne opskrift for nyligt, og blev desværre lidt skuffet - Den er rigtig hård efter at have været frosset ned og slet ikke ligeså cremet som den ser ud på dine billeder..?
Opskriften blev fulgt fra punkt til prikke!
Louise Dam skriver
Hej Jeanette
Har du prøvet lige at lade den stå lidt før du spiser af den?
Torsten Schmidt skriver
Hej Louise,
Mener du virkelig kun 0,5 dl vand til sukkerlagen?
Mvh/Torsten
Louise Dam skriver
Hej Torsten
Ja, det mener jeg :-) På den måde træder jordbærsmagen meget bedre frem i isen.
God fornøjelse med isen!
Hilsen Louise
Bettina skriver
Hej Louise
Jeg har lige opdaget din blog ved et tilfælde, og jeg vil helt sikkert følge med her, og prøve nogen af dine opskrifter :-)
Den her sorbet ser rigtig lækker ud, men jeg har ikke en ismaskine, kan den laves uden?
Hilsen Bettina
Louise Dam skriver
Hej Bettina
Velkommen til :-) Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden ismaskine, men hvis du forsøger skal du sørge for at røre tit i isen under indfrysningen så der ikke kommer iskrystaller.
Kerstin skriver
Hej Louise.
Din jordbærsorbet ser fantastisk ud... Den må prøves.
Du bruger glukosesirup... Hvad bevirker det? Er det konsistensforbedrende eller giver det en anderledes smag?
Venlig hilsen
Kerstin
Louise Dam skriver
Hej Kerstin
Den var også helt fantastisk! Det er for konsistensen jeg bruger glukosesiruppen, det kan sagtens undlades hvis man ikke lige har det på lager.
Hilsen Louise
Librarian Lavender skriver
This looks really amazing!
Louise Dam skriver
Thank you so much!