• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Jordbærsorbet

    Udgivet: jul 9, 2014 · Opdateret: maj 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    deaed b

    Alle former for is er fantastiske, men her om sommeren kan det altså være ekstra lækkert med en sorbetis, som ikke er så tung i det. Denne jordbærsorbet smager helt fantastisk og har en rigtig god kraftig smag af jordbær. Samtidig har denne jordbærsorbet også den flotteste dybrøde farve - så den er meget smuk at se på. Hvis du ikke kan nøjes med den lille portion jeg har lavet, så kan du nemt bare gange portionen op. De fleste ismaskiner kan lave omkring 1 liter is ad gangen - men man kan jo bare køre den af flere omgange :-) Denne lækre is lavede jeg faktisk til denne gangs madbloggerudfordring. Sorbeten er kun en del af den samlede ret, som I så lige kan vente lidt endnu på at få at se. Men jeg lover jer det var lækkert..

    I dag er det faktisk også præcis 4 år siden at jeg startede Louises Madblog - så det er altså bloggens fødselsdag i dag! Jubii, det skal vist fejres med en lille kugle af denne skønne is, som der stadig ligger lidt af i fryseren :-) Tak til alle jer der gider at læse med, uden jer ville det ikke være det samme.

    ikon piskeris Chestnut

    Jordbærsorbet

    1 liter
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g jordbær
    • 100 g sukker
    • ½ dl vand
    • 2 spsk citronsaft
    • 2 spsk glukosesirup

    Sådan gør du
     

    • Hæld vand, sukker, citronsaft og glukosesirup i en lille gryde og lad det koge op til sukkeret er opløst.
    • Skyl jordbærrene og fjern stilken.
    • Blend jordbærrene til en puré med en stavblender eller almindelig blender.
    • Hæld sukkervandet i puréen og blend til det har samlet sig.
    • Kør puréen på en ismaskine og frys den derefter ned i en fryseegnet beholder.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter | Kalorier: 684 kcal | Kulhydrater: 173 g | Protein: 3 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 7 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Jordbærsorbet (1)
    Jordbærsorbet (2)
    Jordbærsorbet (4)
    Jordbærsorbet (12)
    Jordbærsorbet (10)
    Jordbærsorbet (11)
    Jordbærsorbet (9)
    Jordbærsorbet (14)
    Jordbærsorbet (13)
    Følg mig på Instagram
    « På besøg hos Bonduelle
    Friske jordbær, creme anglaise, jordbærsorbet & brændt hvid chokolade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette Hiort Lorenzen Lettenvej

      juni 16, 2018 at 1:24 pm

      Jeg plejer at putte pektin i fx æggehvide ved hvilken forskel der er i virkning iht glukose?

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 11:09 am

        Hej Mette, det kan du også godt gøre i denne opskrift. Æggehviden gør sorbeten mere luftig, hvorimod glukosen vist nok gør at isen ikke bliver så hård i fryseren. Hvis du vil bruge æggehvide i denne opskrift vil jeg tro der skal bruges 1,5-2 æggehvider, som piskes stive og vendes i massen inden den køres på ismaskinen.

        Svar
    2. Betina

      januar 08, 2018 at 10:01 pm

      Hej! Hvor længe skal pureen køre i ismaskinen inden den skal i fryseren

      Svar
      • Louise Dam

        januar 26, 2018 at 6:44 pm

        Det kommer meget an på hvilken ismaskine man har. Min skal køre omkring 25-30 minutter.

        Svar
    3. Connie

      august 19, 2016 at 10:44 pm

      Hej Louise , fantastisk opskrift ,den smager bare så lækkert ,men har du en ide om hvor længe det kan holde sig i fryseren ? Mvh connie

      Svar
      • Louise Dam

        august 26, 2016 at 4:45 pm

        Et par måneder vil jeg tro.

        Svar
    4. Linda

      juni 10, 2016 at 10:08 am

      Hej Louise

      Kan man bruge frosne jordbær (optøede naturligvis) i stedet for friske jordbær?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 11, 2016 at 6:54 pm

        Hej Linda
        Jeg har ikke selv prøvet, men det vil jeg tro man godt kan.

        Svar
        • Pia

          september 03, 2022 at 4:15 pm

          5 stars
          man kan sagtens bruge frosne jordbær - det har jeg gjort flere gange. Og det smager vidunderligt

          Svar
          • Louise Dam

            september 15, 2022 at 2:46 pm

            Dejligt :-)

            Svar
    5. Jeanette

      august 15, 2015 at 9:20 pm

      Jeg prøvede denne opskrift for nyligt, og blev desværre lidt skuffet - Den er rigtig hård efter at have været frosset ned og slet ikke ligeså cremet som den ser ud på dine billeder..?
      Opskriften blev fulgt fra punkt til prikke!

      Svar
      • Louise Dam

        august 16, 2015 at 11:09 am

        Hej Jeanette
        Har du prøvet lige at lade den stå lidt før du spiser af den?

        Svar
    6. Torsten Schmidt

      juni 02, 2015 at 4:30 am

      Hej Louise,

      Mener du virkelig kun 0,5 dl vand til sukkerlagen?

      Mvh/Torsten

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2015 at 9:07 pm

        Hej Torsten
        Ja, det mener jeg :-) På den måde træder jordbærsmagen meget bedre frem i isen.
        God fornøjelse med isen!
        Hilsen Louise

        Svar
    7. Bettina

      juli 11, 2014 at 12:34 am

      Hej Louise
      Jeg har lige opdaget din blog ved et tilfælde, og jeg vil helt sikkert følge med her, og prøve nogen af dine opskrifter :-)
      Den her sorbet ser rigtig lækker ud, men jeg har ikke en ismaskine, kan den laves uden?
      Hilsen Bettina

      Svar
      • Louise Dam

        juli 11, 2014 at 7:04 am

        Hej Bettina
        Velkommen til :-) Jeg har ikke selv prøvet at lave den uden ismaskine, men hvis du forsøger skal du sørge for at røre tit i isen under indfrysningen så der ikke kommer iskrystaller.

        Svar
    8. Kerstin

      juli 10, 2014 at 10:52 am

      Hej Louise.
      Din jordbærsorbet ser fantastisk ud... Den må prøves.
      Du bruger glukosesirup... Hvad bevirker det? Er det konsistensforbedrende eller giver det en anderledes smag?
      Venlig hilsen
      Kerstin

      Svar
      • Louise Dam

        juli 10, 2014 at 12:46 pm

        Hej Kerstin

        Den var også helt fantastisk! Det er for konsistensen jeg bruger glukosesiruppen, det kan sagtens undlades hvis man ikke lige har det på lager.

        Hilsen Louise

        Svar
    9. Librarian Lavender

      juli 09, 2014 at 11:52 pm

      This looks really amazing!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 09, 2014 at 11:59 pm

        Thank you so much!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her