Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Brød

Langtidshævede grove flutes

Udgivet: 8. maj 2012 · Opdateret: 26. aug 2021

 
eaeb o

Disse langtidshævede grove flutes er super lækre, sprøde og luftige. De skal koldhæve i køleskabet natten over eller længere tid, hvilket gør det super nemt at lave dejen klar dagen før, hvis man får gæster og skal lave en masse andre ting. Dejen passer sige selv i de mange timer, og så tager man den bare ud et par timer før gæsterne kommer og bager dem lige inden man skal spise så man får helt friskbagte og lune grove flues. Nemmere og bedre bliver det ikke.

piskeris Grullo

Langtidshævede grove flutes

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 2 stk.
Forb. tid 10 timer t
Samlet tid 10 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 dl vand
  • 5 g gær, en stor ært
  • 1 spsk (reklamelink)groft salt
  • 100 g (reklamelink)rugmel
  • 400 g (reklamelink)hvedemel

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet og kom de andre ingredienser i skålen. Rør dejen godt sammen indtil den får en konsistens som “tyggegummi”. Dæk skålen med film eller et tætsluttende låg, så fugtigheden ikke fordamper under hævningen. Stil den til hævning i køleskabet. Min stod der i ca. 20 timer før den kom ud igen. Men mindre kan nok godt gøre det :-)
  • Kom lidt mel på bordet, og hæld dejen ud herpå. Del dejen i to dele med en skarp kniv, og form dejen til brød med en let hånd – bank ikke luften ud af dejen, de skal bare formes let. Lad dem stå og efterhæve i ½-1 time, hvis du har tid til det.
  • Bag brødene ved 225 graders varmluft i ca. 20-30 min. Lad dem køle af på en rist.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 905 kcal | Kulhydrater: 191 g | Protein: 26 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

BESKRIVELSE AF BILLEDE
BESKRIVELSE AF BILLEDE
BESKRIVELSE AF BILLEDE
BESKRIVELSE AF BILLEDE
BESKRIVELSE AF BILLEDE

 

 

Af Louises Madblog

Af Louises Madblog

Kommentarer

  1. Susanne skriver

    november 19, 2020 at 11:08 am

    Skal ovnen være kold eller være på 225 grader når brødene sættes ind?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 10:05 pm

      Beklager det sene svar! Den skal være på 225 grader når de kommer ind.

      Svar
  2. Joan skriver

    maj 26, 2019 at 12:26 pm

    Hej Louise
    Bruger du røremaskine eller håndmixer?
    Hvor mange personer vil du tro, at der til i sådanne 2?
    Når der også blive serveret salater, kartofler og kød.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 9:36 am

      Jeg bruger røremaskine. Men jeg vil tro en håndmixer med dejkroge også kan bruges. Der burde være fint med brød til 6 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor meget de spiser :o) Men der bliver to flutes ud af portionen.

      Svar
  3. Anja skriver

    marts 08, 2017 at 9:01 pm

    Er de fryseegnede?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 08, 2017 at 9:33 pm

      Hej Anja, ja de kan sagtens fryses.

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required