
En nakkefilet er et rigtig lækkert stykke kød, og så er det tilmed temmelig billigt. Tit kan sådan en købes for lige under 20 kr. pr. halvkilo. Det må da siges at være billigt. Normalt når jeg køber nakkefilet så bliver den forvandlet til lækker Pulled Pork, men denne gang havde jeg besluttet at den skulle serveres som en steg man kunne skære lækre skiver af. På grund af fedtmarmoreringen er det meget svært at få en nakkesteg til at blive tør, den kan næsten ikke få for lang tid. Min stod og hyggede sig i ovnen i 3 timer ved 150 grader, og den blev helt perfekt mør og lækker. Jeg vil forresten lige gøre opmærksom på min Instagramprofil @louisesmadblog, her poster jeg hovedsageligt madrelaterede billeder, og også ting der ikke altid ender på bloggen. Her er I meget velkommen til også at følge mig.
Langtidsstegt marineret nakkefilet
Ingredienser
- 1,6 kg nakkefilet
- 3 spsk tørret timian
- 3 spsk paprika
- 2 spsk honning
- 1,5 spsk hvidvinseddike
- 5 spsk olie
- 3 spsk ketchup
- 1 spsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
- Læg nakkefileten i en pose og hæld marinaden ned i posen. Luk posen og fordel marinaden godt så alt kødet er dækket. Læg kødet i køleskabet og lade det ligge og marinere i et par timer – gerne længere.
- Tag kødet ud af posen og placer det i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i cirka 3 timer. En nakketfilet kan næsten ikke ødelægges, så du behøves ikke at være så præcis med tiden. Den kan næsten ikke få for lang tid. Min kom op på en kernetemperatur på 85 grader og var efter min mening helt perfekt.
- Lad stegen hvile 15 minutter når du har taget den ud af ovnen.
- Skær den i skiver og server den sammen med noget lækkert tilbehør.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Majbritt
Hej Louise
Har du erfaring med at lave den på forhånd. Vil lave en masse til et barnedåb.og så opvarme dem.
Hilsen Majbritt
Louise Dam
Nej, det har jeg desværre ikke erfaring med.
Marianne
Kan den marinere over nat, eller det for længe?
Louise Dam
Det kan den sagtens :-)
Annemette
Super lækkert!
Louise Dam
Dejligt at høre du synes om opskriften :-)
Terese
Bedste opskrift med nakkefilet jeg har prøvet.
Louise Dam
Fantastisk at høre!
Diana Goetz
Jeg brugte røget paprika i stedet for almindelig paprika. 5 mennesker spiste hele stegen 😊
Louise Dam
Dejligt at høre det var et hit.
Nadia
Er det på alm. ovn eller varmluft? :-)
Louise Dam
Hej Nadia
Det er alm. ovn.
Rebecca
Hej skal den bare i et ovnfast fad eller i en stegepose?
Louise Dam
Jeg lavede den i et ovnfast fad. Jeg bruger slet ikke stegeposer, så dem har jeg ikke erfaring med.
Trine
Hej Louise
Lyder som en super lækker nakkefilet, ville høre om man kan bruge noget andet end hvidvinseddike, da det ikke er noget jeg kommer til at bruge, eller man måske bare kan lade være med at bruge det?
Louise Dam
Beklager det sene svar. Måske kan man have held med at bruge almindelig eddike eller balsamico istedet for.