Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Svinekød

Langtidsstegt marineret nakkefilet

Udgivet: 31. mar 2014 · Opdateret: 5. maj 2021

 
fccb b

En nakkefilet er et rigtig lækkert stykke kød, og så er det tilmed temmelig billigt. Tit kan sådan en købes for lige under 20 kr. pr. halvkilo. Det må da siges at være billigt. Normalt når jeg køber nakkefilet så bliver den forvandlet til lækker Pulled Pork, men denne gang havde jeg besluttet at den skulle serveres som en steg man kunne skære lækre skiver af. På grund af fedtmarmoreringen er det meget svært at få en nakkesteg til at blive tør, den kan næsten ikke få for lang tid. Min stod og hyggede sig i ovnen i 3 timer ved 150 grader, og den blev helt perfekt mør og lækker. Jeg vil forresten lige gøre opmærksom på min Instagramprofil @louisesmadblog, her poster jeg hovedsageligt madrelaterede billeder, og også ting der ikke altid ender på bloggen. Her er I meget velkommen til også at følge mig.

piskeris Grullo

Langtidsstegt marineret nakkefilet

4.16 fra 25 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 5 timer t
Samlet tid 5 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1,6 kg nakkefilet
  • 3 spsk (reklamelink)tørret timian
  • 3 spsk paprika
  • 2 spsk (reklamelink)honning
  • 1,5 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
  • 5 spsk olie
  • 3 spsk ketchup
  • 1 spsk salt

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen.
  • Læg nakkefileten i en pose og hæld marinaden ned i posen. Luk posen og fordel marinaden godt så alt kødet er dækket. Læg kødet i køleskabet og lade det ligge og marinere i et par timer – gerne længere.
  • Tag kødet ud af posen og placer det i et ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i cirka 3 timer. En nakketfilet kan næsten ikke ødelægges, så du behøves ikke at være så præcis med tiden. Den kan næsten ikke få for lang tid. Min kom op på en kernetemperatur på 85 grader og var efter min mening helt perfekt.
  • Lad stegen hvile 15 minutter når du har taget den ud af ovnen.
  • Skær den i skiver og server den sammen med noget lækkert tilbehør.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 807 kcal | Kulhydrater: 14 g | Protein: 89 g | Fedt: 42 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Langtidsstegt marineret nakkefilet
Langtidsstegt marineret nakkefilet
Langtidsstegt marineret nakkefilet
Langtidsstegt marineret nakkefilet

 

//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//

Kommentarer

  1. Majbritt skriver

    maj 07, 2022 at 1:11 pm

    Hej Louise
    Har du erfaring med at lave den på forhånd. Vil lave en masse til et barnedåb.og så opvarme dem.
    Hilsen Majbritt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2022 at 3:01 pm

      Nej, det har jeg desværre ikke erfaring med.

      Svar
  2. Marianne skriver

    april 07, 2022 at 5:26 pm

    Kan den marinere over nat, eller det for længe?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 12, 2022 at 10:12 am

      Det kan den sagtens :-)

      Svar
  3. Annemette skriver

    maj 20, 2021 at 7:54 pm

    5 stars
    Super lækkert!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 21, 2021 at 2:56 pm

      Dejligt at høre du synes om opskriften :-)

      Svar
    • Terese skriver

      august 18, 2021 at 10:12 pm

      Bedste opskrift med nakkefilet jeg har prøvet.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        september 01, 2021 at 2:24 pm

        Fantastisk at høre!

        Svar
      • Diana Goetz skriver

        maj 28, 2022 at 6:55 pm

        Jeg brugte røget paprika i stedet for almindelig paprika. 5 mennesker spiste hele stegen 😊

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 13, 2022 at 10:46 am

          Dejligt at høre det var et hit.

          Svar
  4. Nadia skriver

    februar 11, 2021 at 2:58 pm

    Er det på alm. ovn eller varmluft? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 10:21 pm

      Hej Nadia
      Det er alm. ovn.

      Svar
  5. Rebecca skriver

    maj 06, 2020 at 1:53 pm

    Hej skal den bare i et ovnfast fad eller i en stegepose?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2020 at 7:25 pm

      Jeg lavede den i et ovnfast fad. Jeg bruger slet ikke stegeposer, så dem har jeg ikke erfaring med.

      Svar
  6. Trine skriver

    december 10, 2019 at 7:24 pm

    Hej Louise
    Lyder som en super lækker nakkefilet, ville høre om man kan bruge noget andet end hvidvinseddike, da det ikke er noget jeg kommer til at bruge, eller man måske bare kan lade være med at bruge det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:58 am

      Beklager det sene svar. Måske kan man have held med at bruge almindelig eddike eller balsamico istedet for.

      Svar
  7. Jan Lyngdam skriver

    maj 15, 2019 at 9:39 am

    I betragtning af min stegs størrelse/vægt (2.4 kg) valgte jeg at give den 3.5 timer. Den blev meget tør, så din bemærkning om, at man næsten ikke kan ødelægge en nakkefillet er ikke helt korrekt. Men opskriften lyder til at være meget lækker, så jeg glæder mig til at prøve en gang til og håber på et bedre resultat næste gang.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:00 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Øv, hvor ærgerligt. Det lyder meget mærkeligt at den blev tør på 3,5 time. Det burde den bestemt ikke være blevet. Prøv også at holde øje med kernetemperaturen undervejs.

      Svar
  8. Karin Jensen skriver

    marts 26, 2018 at 5:28 pm

    Jeg har fået lyst til prøve den marinerede nakkefilet; men når du skriver 150 grader i ovntemperatur, savner jeg at vide om det er varmluft el. alm. ovn.. jeg synes det gør en stor forskel. Eller er det kun mig der har problemer med det? 🙁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 30, 2018 at 11:25 am

      Hvis jeg ikke skriver andet i en opskrift er det alm. ovn.:-)

      Svar
  9. Maja skriver

    februar 12, 2018 at 8:05 pm

    Super god måde at lave nakkefilet på, jeg havde dog ikke timian, så det blev oregano. Til min smag, mangler der lidt i krydringen - måske lidt anderledes hvis det havde været timian. Men måske lidt hvidløgspulver eller hvidløgsolie kunne være lækkert. Jeg har måske også været lidt for fedtet med saltet :D
    Min steg vejede 1400 gram og har nok fået 4 timer ved 130 grader - super mørt!

    Tak for en fin opskrift, som heldigvis kan tilpasses enhver smag :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 14, 2018 at 11:25 pm

      Dejligt at høre du kunne lide opskriften :-)

      Svar
  10. Rikke skriver

    oktober 23, 2017 at 9:55 am

    Hej Louise
    Jeg skal have gæster på lørdag. Vi bliver 15 mennesker. Først skal vi have lidt hvidløgssuppe. Hvor mange kg tror du jeg skal lave og hvor længe i ovnen? Der må godt være rigeligt ;-).
    Din opskrift ser vildt lækkert ud, den skal jeg prøve.
    Mit kød kommer til at stå og trække lidt, da der også skal laves fløde kartofler.
    Kh Rikke

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:34 pm

      Hej Rikke, jeg håber du fandt ud af mængden. Normalt beregner man omkring 250 g kød pr. person.

      Svar
  11. Tina skriver

    august 25, 2017 at 5:14 pm

    Ligger du noget over den, når den skal hvile. Min lækre steg skal ud om 55 min 😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 06, 2017 at 6:14 pm

      Lidt sent at svare nu - håber stegen blev god :-) Man kan godt lægge lidt sølvpapir over for at holde på varmen.

      Svar
  12. Ellen Petersen skriver

    november 18, 2016 at 11:07 am

    Jeg er i tvivl om, hvor længe den skal langtidsstege når den vejer 2,8 kg??
    Vil blive meget glad for et svar.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:41 pm

      Det er jeg ikke helt klar over. Måske 1 time ekstra.

      Svar
  13. Annette Larke skriver

    september 02, 2016 at 1:09 am

    Tusind tak for den laekre opskrift. Jeg marinerede stegen natten over og puttede den saa i et smurt ildfast fad (uden marinaden) og stegte den som du skrev i tre timer paa 150 grader. Den var meget laekker og saftig - og serverede den til frokost for en veninde med en skaal salat. Resten, der skulle bruges til middag for boerne-boernene puttede jeg saa i en ildfast gryde med laag sammen med den juice der var kommet ved stegningen. Jeg stegte det saa videre (efter, at det var blevet koldt) i tre timer - og det blev til den laekreste pulled pork, jeg nogensinde har smagt. Og den sovs, der havde lavet sig selv i gryden fik en sjat piske floede - og det var super laekkert.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:54 pm

      Hej Annette
      Hvor lyder det bare lækkert! Er så glad for du kunne bruge opskriften.

      Svar
  14. Ulla Krog skriver

    april 24, 2016 at 6:52 pm

    Hej Louise Dam. Jeg har engang - vist i Karolines kogebog - fundet en opskrift på nakkefilet i ovn. Deri indgik hvidvin og salt og peber. Faktisk ikke andre krydderier. Den stegte i ovn med hvidvin hældt over ved 200 grader ( jeg husker desværre ikke hvor længe) og derefter vendte jeg den. Så fik den samme tid på den anden side
    Jeg husker, at jeg lavede sovs ved at blande skyen med piskefløde.

    Det var bare så lækkert, men opskriften kan jeg ikke finde. Kan du hjælpe mig?
    Venlig hilsen U. Krog

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 28, 2016 at 8:48 pm

      Hej Ulla
      Det lyder rigtig lækkert. Det er dog ikke noget jeg lige har en opskrift på. Jeg vil dog sagtens mene at du kan bruge denne opskrift på langtidsstegt nakkefilet, og så blot krydder den med salt og peber og hælde hvidvin ved den i et fad. Og så som du siger lave en sauce ved at blande piskefløde med skyen. Det skal nok blive godt :-)

      Svar
  15. Lars skriver

    januar 01, 2016 at 2:26 pm

    Jeg lagde stegen på en rist over et fad med nogle snittede løg og lidt vand, og lavede sovs på den sky der kom af det.
    Det blev ret godt, tak for opskriften (o:
    En steg på 2.2 kilo skal dog ha' ca. en time mere, noget jeg ikke lige havde taget med i beregningerne.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2016 at 11:56 am

      Hej Lars
      Dejligt at høre den blev god. Det var alligevel også meget at den skulle have en hel time mere fordi den er lidt større. Det havde jeg nok heller ikke helt selv regnet med.
      Hilsen Louise

      Svar
  16. Tom Kragh skriver

    oktober 23, 2015 at 4:07 pm

    Hej Louise,
    Vi har besluttet at lave denne ret i morgen.
    Steger du med varmluft, over/undervarme, eller anden indstilling?

    mvh
    Tom

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 24, 2015 at 11:17 am

      Jeg bruger helt almindelig ovn :-)

      Svar
  17. Kirsten Grønlund skriver

    september 07, 2015 at 10:41 am

    Hej Louise.
    Vil man kunne lave denne nakkefilet to dage i forvejen? Skal holde navngivning for 55 gæster og vil gerne kunne forberede så meget som muligt☺️
    Hilsen Kirsten

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 13, 2015 at 2:53 pm

      Hej Kirsten
      Jeg har desværre ikke selv prøvet det. Så vil ikke helt turde at sige at du kan gøre det. Men du kan i hvert fald sagtens ligge kødet i marinaden flere dage før så det er lige til at sætte i ovnen på dagen.

      Svar
  18. Troels Lykkegaard skriver

    september 02, 2015 at 1:47 pm

    Hej
    Leger med tanken om en variant af pulled pork, timian, hvidløgspulver, paprika, citronskal og andet, Tænker kødet bagefter skal bruges til en ragout, med lækker pasta. Det skal være en italiens inspireret pulled pork, nogle ideer.

    timian, fennikelfrø, citronskal, hvidløgspulver, løgpulver, paprika, ? ? ? ? ?, lyder det skævt. Det skal jo nok lidt honning i for at give den lækre karameliserede skal..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2015 at 11:08 am

      Hej Troels
      Det synes jeg helt bestemt lyder rigtig lækkert! Så den idé kan du sagtens køre videre med tror jeg.
      Hilsen Louise

      Svar
  19. Helle Pedersen skriver

    august 09, 2015 at 8:10 pm

    Hej.
    Har serveret denne ret for gæster idag. Den blev utrolig vellykket. Jeg lod den stå i kølekabet med marinaden, natten over.
    Den var så mør at den næsten faldt fra hinanden og den var meget saftig. Det er ikke sidste gang jeg serverer det.
    Jeg lavede en sovs af skyen der blev tilbage, som jeg lavede på bouillon/ sky og fløde. Smagt til med salt.
    😀🍷🌷

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 11, 2015 at 9:27 am

      Hvor lyder det bare dejligt :-)

      Svar
  20. Carina Michalak skriver

    juli 01, 2014 at 11:28 pm

    Hvad lavede du til denne nakke filet. Skal have gæster fredag så mangler lidt inspiration :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 03, 2014 at 9:39 am

      Jeg serverede blandt andet denne salat: https://www.louisesmadblog.dk/salat-med-bagte-rodfruger-feta/ og noget lækkert hjemmebagt brød.

      Svar
  21. Andreas skriver

    juni 16, 2014 at 11:05 am

    Havde du låg på det fad?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2014 at 11:15 am

      Hej Andreas
      Nej intet låg eller andet ovenpå fadet/kødet.

      Svar
  22. Natasja skriver

    april 01, 2014 at 6:48 am

    Eej det ser vildt lækkert ud! Kan man forvandle den der sag til lækker pulled pork? Og i så fald, hvordan? ;p

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 01, 2014 at 7:21 am

      Hej Natasja
      Hvis du opskrift vil lave Pulled Pork af nakkefileten, så skal du følge denne opskrift i stedet for: https://www.louisesmadblog.dk/pulled-pork-serveret-i-brugerbolle-med-coleslaw-og-bbq-sauce/

      Svar
  23. Janne skriver

    marts 31, 2014 at 7:19 pm

    Øj dét ser godt nok lækkert ud.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 01, 2014 at 7:21 am

      Tak Janne. Det var det også :-)

      Svar
4.16 from 25 votes (24 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.