• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Påske » Påskeæg

    Påskeæg med chokolade & karamel

    Udgivet: mar 28, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Paaskeaeg med chokolade og karamel

    Så blev det påske igen i år, og det betyder selvfølgelig også en ny opskrift på påskeæg fra mig. Disse er med chokoladetrøffel og med lækker blød karamel i midten. Hvis du vil se dem jeg lavede sidste år er de at finde lige her.

    Rigtig god påske!

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Påskeæg med chokolade & karamel

    Opskrift af Louise Dam
    10 stk.
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 1 time t 30 minutter min
    Samlet tid 1 time t 30 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • ½ portion karamelsauce, skal koges lidt tykkere end sauce så den kan formes let
    • 150 g mørk chokolade
    • 0,7 dl piskefløde
    • 150 g hvid chokolade
    • 0,5 dl piskefløde
    • 200 g mørk overtrækschokolade
    • 50 g hvid overtrækschokolade

    Sådan gør du
     

    • Hak chokoladen og fordel den hvide og den mørke chokolade i hver sin skål. Fløden (1,2 dl) hældes i en gryde og opvarmes til det koger. Herefter fordeles der 0,5 dl over den hvide chokolade og 0,7 dl over den mørke chokolade. Den kogende fløde skulle gerne smelte chokoladen, rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. (hvis chokoladen ikke vil smelte ordentligt må det over et vandbad). Sæt begge skåle på køl indtil chokolademassen er stivnet.
    • Imens laves der en halv portion karamelsauce (hvis ikke man har noget i forvejen). Bemærk at karamellen gerne skal være en anelse tykkere end hvis den skulle bruges på is eller lignende.
    • Når chokoladen er stivnet tages en skefuld og gøres flad. Indeni ligges der lidt karamel, og chokoladen formes så rundt om karamellem, gerne som et æg. Chokoladerne stilles på køl indtil de skal overtrækkes med chokolade.
    • Smelt den mørke og den hvide overtrækschokolade hver for sig over vandbad. Overtræk nu chokoladerne med den mørke chokolade og når denne er størknet pyntes der med streger af den hvide chokolade (jeg bruger en lékué dekopen (reklamelink) til formålet)
    • Sæt nu chokoladerne på køl, og tag dem ud lige lidt før de skal serveres så karamellen lige kan nå og bløde lidt op.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 396 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 4 g | Fedt: 26 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel

    Påskeæg med chokolade og karamel
    Påskeæg med chokolade og karamel

    Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Påske, Påskeæg, Påskefrokost, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram
    « Karamelsauce med havsalt
    Blomkålsris »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788