Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Påske

Påskeæg med chokolade & karamel

Udgivet: 28. mar 2013 · Opdateret: 29. aug 2024

Paaskeaeg med chokolade og karamel

Så blev det påske igen i år, og det betyder selvfølgelig også en ny opskrift på påskeæg fra mig. Disse er med chokoladetrøffel og med lækker blød karamel i midten. Hvis du vil se dem jeg lavede sidste år er de at finde lige her.

Rigtig god påske!

piskeris Grullo

Påskeæg med chokolade & karamel

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 10 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ½ portion karamelsauce, skal koges lidt tykkere end sauce så den kan formes let
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 0,7 dl piskefløde
  • 150 g (reklamelink)hvid chokolade
  • 0,5 dl piskefløde
  • 200 g mørk overtrækschokolade
  • 50 g hvid overtrækschokolade

Sådan gør du
 

  • Hak chokoladen og fordel den hvide og den mørke chokolade i hver sin skål. Fløden (1,2 dl) hældes i en gryde og opvarmes til det koger. Herefter fordeles der 0,5 dl over den hvide chokolade og 0,7 dl over den mørke chokolade. Den kogende fløde skulle gerne smelte chokoladen, rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. (hvis chokoladen ikke vil smelte ordentligt må det over et vandbad). Sæt begge skåle på køl indtil chokolademassen er stivnet.
  • Imens laves der en halv portion karamelsauce (hvis ikke man har noget i forvejen). Bemærk at karamellen gerne skal være en anelse tykkere end hvis den skulle bruges på is eller lignende.
  • Når chokoladen er stivnet tages en skefuld og gøres flad. Indeni ligges der lidt karamel, og chokoladen formes så rundt om karamellem, gerne som et æg. Chokoladerne stilles på køl indtil de skal overtrækkes med chokolade.
  • Smelt den mørke og den hvide overtrækschokolade hver for sig over vandbad. Overtræk nu chokoladerne med den mørke chokolade og når denne er størknet pyntes der med streger af den hvide chokolade (jeg bruger en (reklamelink)lékué dekopen (reklamelink) til formålet)
  • Sæt nu chokoladerne på køl, og tag dem ud lige lidt før de skal serveres så karamellen lige kan nå og bløde lidt op.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 396 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 4 g | Fedt: 26 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel
Påskeæg med chokolade og karamel

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required