• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Karamelsauce med havsalt

    Udgivet: mar 26, 2013 · Opdateret: maj 6, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dcdfceaf b

    Jeg har tidligere lavet denne karamelsauce lige her. Men nu syntes jeg den fortjener sit helt eget indlæg. Du kan bruge karamelsaucen til alt hvad du har lyst til. F.eks. kan den hældes over vaniljeis eller brownie. Du kunne også servere den sammen med nogle lækre pandekager. F.eks. dem her.

    ikon piskeris Chestnut

    Karamelsauce med havsalt

    2 dl.
    Forb. tid 15 min
    Samlet tid 15 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 200 g sukker
    • 50 g smør
    • 1,25 dl piskefløde
    • Havsalt efter smag

    Sådan gør du
     

    • Varm sukkeret i en gryde. Lad det smelte uden at du rører i det. Så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.
    • Tilsæt så med det samme smørret i mindre dele og under løbende omrøring.
    • Returner gryden til varmen og tilsæt straks fløden, mens du stadig rører i karamelmassen. Massen vil koge op når fløden tilsættes.
    • Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem - pas på du ikke brænder dig!).
    • Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 dl | Kalorier: 782 kcal | Kulhydrater: 102 g | Protein: 1 g | Fedt: 43 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
    Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
    Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
    Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt
    Opskrift på hjemmelavet karamelsauce med havsalt

     

    Skrevet af: Louise DamPiskefløde, Smør, SukkerKategori: Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram

    « Pandekager med havregrød og æble
    Påskeæg med chokolade & karamel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sarah

      oktober 27, 2018 at 11:25 am

      Skal man koge karamellen, når fløden er kommet i?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 14, 2019 at 1:58 pm

        Du tilsætter fløden lidt af gangen i den varme sukkermasse, og så vil det automatisk koge op.

        Svar
    2. Mia

      november 30, 2016 at 11:32 pm

      Skal den være varm for at kunne servere den ?

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 4:06 pm

        Ja, ellers skal du give den lidt mindre hvis den skal serveres kold - ellers bliver den for tyk i det.

        Svar
    3. Nina

      november 11, 2016 at 3:58 pm

      Mon man kan putte karamelsaucen i banankagedej til muffins? Altså fylde muffins halvt op med dej og så lidt karamel og så dej ovenpå eller vil det brænde for meget i ovnen?

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2016 at 10:41 pm

        Det kan man nok godt - men jeg har ikke prøvet :-)

        Svar
    4. Dorrit

      september 02, 2016 at 10:15 am

      Det ser nemt og lækkert ud.

      Tror du at man kan lave den dagen i forvejen? Man kan måske lægge glasset ned i et vandbad inden servering for at det bliver flydende? Jeg tænkte at lave det til en polterabend i morgen, men der er ikke rigtigt tid til at lave saucen fra bunden inden vi skal have desserten.

      Mvh Dorrit

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2016 at 10:30 am

        Ja, det kan du sagtens. Tror også du kan opvarme det forsigtigt i mikroovnen.

        Svar
    5. Rikke

      august 03, 2016 at 3:14 pm

      Hvor længe kan den holde sig? kunne man lave dobbelt og gemme det?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 6:56 pm

        Det kan sagtens holde 1 uge i hvert fald.

        Svar
    6. Eva

      juli 05, 2016 at 11:51 am

      Kan man bruge mælk i stedet for fløde?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:43 pm

        Nej, det kan man desværre ikke.

        Svar
    7. Mette

      marts 20, 2014 at 10:45 am

      Rigtig god opskrift. Jeg har lige lavet den. Jeg lod den dog koge lidt for længe. Tror du at jeg kan fortynde den med en smule vand?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2014 at 4:10 pm

        Hej Mette
        Jeg tror jeg ville varme den op igen og så lidt mere fløde i.
        Håber den bliver god :-)

        Svar
    8. Mariavj

      marts 27, 2013 at 12:30 pm

      Wow det ser så lækkert og nemt ud! Tak for at dele denne opskrift :D

      Svar
      • Louise Dam

        marts 28, 2013 at 1:02 pm

        Dejligt du kan bruge opskriften. Så er det bare med at komme igang :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her