Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Karamelsauce med havsalt

Udgivet: 26. mar 2013 · Opdateret: 29. aug 2024

karamelsauce med havsalt

Karamelsauce kan bruges til mange forskellige desserter. F.eks. kan den hældes over vaniljeis eller brownie. Du kunne også servere den sammen med nogle lækre pandekager.

piskeris Grullo

Karamelsauce med havsalt

4.39 fra 21 stemmer
Justér antalJustér antal: 2.5 dl.
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 15 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 50 g smør
  • 2,5 dl piskefløde
  • ½-1 tsk (reklamelink)havsalt, smag til

Sådan gør du
 

  • Varm sukkeret i en gryde. Lad det smelte uden at du rører i det. Så undgår du klumper. Så snart sukkeret er opløst skal du fjerne gryden fra varmen.
  • Tilsæt så med det samme smørret i mindre dele og under løbende omrøring.
  • Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløden lidt af gangen, mens du stadig rører i karamelmassen. Massen vil koge op når fløden tilsættes.
  • Når saucen er blevet glat og tyk fjernes den fra varmen og tilsættes et godt drys salt (smag dig frem - pas på du ikke brænder dig!).
  • Når karamellen køler ned vil den tykne, men ikke blive helt fast. Den kan bruges enten varm eller kold.
  • Hvis karamellen er for tynd kan du koge den lidt mere, er den blevet for tyk tilsættes lidt mere fløde.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 dl | Kalorier: 782 kcal | Kulhydrater: 102 g | Protein: 1 g | Fedt: 43 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
karamelsauce med havsalt
hjemmelavet karamelsauce med havsalt
karamelsauce med havsalt
karamelsauce med havsalt
karamelsauce med havsalt

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    oktober 27, 2018 at 11:25 am

    Skal man koge karamellen, når fløden er kommet i?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 1:58 pm

      Du tilsætter fløden lidt af gangen i den varme sukkermasse, og så vil det automatisk koge op.

      Svar
  2. Mia skriver

    november 30, 2016 at 11:32 pm

    Skal den være varm for at kunne servere den ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 4:06 pm

      Ja, ellers skal du give den lidt mindre hvis den skal serveres kold - ellers bliver den for tyk i det.

      Svar
  3. Nina skriver

    november 11, 2016 at 3:58 pm

    Mon man kan putte karamelsaucen i banankagedej til muffins? Altså fylde muffins halvt op med dej og så lidt karamel og så dej ovenpå eller vil det brænde for meget i ovnen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:41 pm

      Det kan man nok godt - men jeg har ikke prøvet :-)

      Svar
  4. Dorrit skriver

    september 02, 2016 at 10:15 am

    Det ser nemt og lækkert ud.

    Tror du at man kan lave den dagen i forvejen? Man kan måske lægge glasset ned i et vandbad inden servering for at det bliver flydende? Jeg tænkte at lave det til en polterabend i morgen, men der er ikke rigtigt tid til at lave saucen fra bunden inden vi skal have desserten.

    Mvh Dorrit

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2016 at 10:30 am

      Ja, det kan du sagtens. Tror også du kan opvarme det forsigtigt i mikroovnen.

      Svar
  5. Rikke skriver

    august 03, 2016 at 3:14 pm

    Hvor længe kan den holde sig? kunne man lave dobbelt og gemme det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:56 pm

      Det kan sagtens holde 1 uge i hvert fald.

      Svar
  6. Eva skriver

    juli 05, 2016 at 11:51 am

    Kan man bruge mælk i stedet for fløde?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:43 pm

      Nej, det kan man desværre ikke.

      Svar
  7. Mette skriver

    marts 20, 2014 at 10:45 am

    Rigtig god opskrift. Jeg har lige lavet den. Jeg lod den dog koge lidt for længe. Tror du at jeg kan fortynde den med en smule vand?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2014 at 4:10 pm

      Hej Mette
      Jeg tror jeg ville varme den op igen og så lidt mere fløde i.
      Håber den bliver god :-)

      Svar
  8. Mariavj skriver

    marts 27, 2013 at 12:30 pm

    Wow det ser så lækkert og nemt ud! Tak for at dele denne opskrift :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 28, 2013 at 1:02 pm

      Dejligt du kan bruge opskriften. Så er det bare med at komme igang :-)

      Svar
4.39 from 21 votes (21 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.