Værd at vide om Thailand - rejseguide Thailand

Reklame – indlægget indeholder affiliatelinks

I denne rejseguide vil jeg udfra mine egne erfaringer forsøge, at give lidt information omkring hvad der er værd at vide om Thailand, hvis man er så heldig at planlægge en tur hertil. Thailand er et helt fantastisk land. Der er super smukt, befolkningen er super søde og venlige og så får man fantastisk mad. Faktisk kan man næsten ikke få dårlig thaimad - ligemeget hvor dårlig en restaurant du lander på. Der er selvfølgelig noget der er bedre end andre, men bundniveauet ligger utrolig højt i Thailand.

Valuta

I Thailand betaler man med Thailandske baht og 100 baht er cirka 20 kr. (2018) Den nemmeste måde at lave en hurtig omregning til danske kroner er at sætte et komma foran det sidste tal og så gange tallet med 2. F.eks.: 125 baht - 12,5 * 2 = 25 kr.

Det er de færreste steder de tager imod betalingskort i Thailand, og man bliver derfor nødt til at have en del kontanter med sig. Det kan være en fordel at veksle penge hjemmefra. Din bank tager minimum 30 kr. i gebyr når du hæver kontanter i udlandet (og mere for nogle kort) og derudover skal du betale 220 baht (44 kr.) til den thailandske bank. Husk der også på de fleste kort er nogle begrænsninger på hvor mange penge du kan hæve ad gangen, og du kan derfor komme til at skulle hæve en del gange på din ferie - og så løber de mange gebyrer op.

valuta

Hvad koster det at leve i Thailand?

Det er generelt meget billigt at leve i Thailand. Hotellerne er billigere end andre steder, og det er derfor noget nemmere at få adgang til luksushotellerne med f.eks. egen pool og havudsigt.

Derudover er det også utrolig billigt at spise og drikke i Thailand. Priserne afhænger lidt af om man er i et meget turistet område eller ej - men generelt er priserne fornuftige overalt. En stor portion Pad Thai kan ofte købes for under 120 baht (24 kr.) - og vi har købt en portion helt ned til 60 baht (12 kr.). Drinks fås ofte til omkring 150 baht (30 kr.) - og mange steder har de happy hour i en del timer i løbet af dagen.

Drikkepenge

I Thailand er det normalt at man giver drikkepenge på restauranter og desuden til de folk der hjælper dig på din rejse - f.eks. drengen der bærer dine kufferter op på dit værelse. På nogle restauranter er der allerede tillagt drikkepenge, men på langt de fleste skal du regne drikkepenge oveni.


Feriens længde og sæson i Thailand

Det kan jo være svært at sige noget generelt om vejret - men for det meste er det omkring de 30 grader året rundt i Thailand. Højsæsonen ligger fra november - marts måned. Det er udenfor regntiden og chancen for det holder tørvejr er derfor størst i denne periode. Dog har vi selv oplevet flere dage med regn på Koh Samui i marts måned, så det er desværre ingen garanti.

Hvis man rejser til Thailand i april-oktober måned er det i lavsæsonen og regntiden. For det meste er der dog tale om meget kraftige regnskyld af kort varighed - og i lavsæsonen kan du ofte finde billigere fly og hoteller. Når du rejser til Thailand vil jeg anbefale at tage afsted i minimum 2 uger. Det er en lang rejse på måske et døgn når man skal helt ud på en af øerne. Så rejsen er hård og så er der også lige lidt jetlag man skal vende sig til - både når man kommer derned, men så sandelig også når man kommer hjem igen :-) Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er 6 timer foran ved dansk vintertid og 5 timer ved dansk sommertid.

Vaccinationer

Inden du rejser til Thailand skal du have styr på dine vaccinationer. Det anbefales at man har en stivkrampevaccination samt en hepatitis A vaccination. Til nogle destinationer anbefales det at tage malariapiller - men ikke ved 'almindelig badeferie'. Du kan nemt blive vaccineret på dit lokale apotek ved at bestille tid igennem Sikkervaccination.dk. Man betaler selv for vaccinationerne hos Apoteket, men hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark får du en del af beløbet refunderet derfra.


Strøm

Thailand har ligesom Danmark 220 volt. Normalt kan du bruge dine stik fra Danmark direkte i stikkontakten, men der kan være forskellige typer af stik. Derfor vil jeg anbefale at man medbringer en adapter med flere valgmuligheder. Et godt tip er også at medbringe en stikdåse - så kan du oplade både, mobil, pc og tablet på én gang hvis der skal bruges adapter.

Bangkok lufthavn

Hvis du skal rejse fra Bangkoks lufthavn (BKK - Suvarnabhumi) skal du være opmærksom på at alt går utrolig langsomt i lufthavnen. Jeg har rejst derfra og til København to gange og begge gange har det taget cirka 1,5 time med check-in, sikkerhedskontrol og paskontrol. Vær desuden opmærksom hvis du booker indenrigsfly fra/til Bangkok at der er to forskellige lufthavne i Bangkok. Der er den nye BKK og den gamle DMK.

 

Læs også: Pakkeliste til Thailand | Barselsferie i Thailand | Madlavningskursus i Thailand | Opskrift på Pad Thai

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.