
For lidt tid siden fik jeg fat i noget Acai pulver og jeg var lidt på bar bund i forhold til hvad jeg skulle bruge det til. Jeg søgte derfor lidt rundt og kunne se at mange brugte det til morgenmad som en slags smoothie skål. Så det valgte jeg også at kaste mig ud i. Acai pulver kommer fra Acai-bærrene. Acaibærrene kommer fra en palme, som kun vokser i Amazonas regnskov, og det er ret nyt at det er kommet til Danmark. Acai hører til i den gruppe, som man så fornemt kalder for super foods. Den er kommet med i denne gruppe fordi den bl.a. har et højt indhold af antioxydanter. De skulle angiveligt have et endnu højere indhold af antioxidanter end tranebær, hindbær, brombær, jordbær og blåbær.
Derudover er der også chiafrø i denne skål morgenmad. Chia frø er faktisk også en del af gruppen super foods. De er fyldt med antioxydanter, kalk, kostfibre og omega-3 fedtsyrer. Denne acai skål eller acai bowl er derfor super sund og en rigtig god start på dagen.
Acai bowl
personer
Ingredienser
Acaimassen
- 1-1,5 spsk acai pulver
- 1 frossen banan
- 100 g frosne bær f.eks. brombær, blåbær, jordbær og/eller hindbær
- 2 spsk gojibær
- 1 dl mælk vand eller juice
- 1 spsk chiafrø
Toppings
- Jordbær eller andre friske bær
- Banan
- Gojibær
- Cacao nibs
- Chiafrø
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til acaimassen sammen i en blender eller foodprocessor.
- Fordel acaimassen i en skål.
- Pynt med jordbær og banan i skiver, gojibær, cacaonibs og chiafrø.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 349 kcal | Kulhydrater: 54 g | Protein: 7 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamAcaipulver, Banan, Chiafrø, JordbærKategori: Morgenmad & Brunch
Iben
Minder mig meget om en butik der hedder "Paradise bowls" der ligger på Manhatten beach i Californien, der også bl.a. laver acai smoothie. Det er noget af det bedste jeg nogensinde har smagt! Deres smoothies med dragefrugt er også fantastiske. Evt lidt inspiration, jeg bruger det hvertfald tit :)
Louise Dam
Mmm.. Det lyder også rigtig lækkert. Og så bliver det da bare endnu bedre hvis man kunne sidde i Californien og spise den :-)