• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch

    Bananbrød

    Udgivet: dec 13, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    eabec b

    Reklame

    Jeg har længe gerne ville prøve at bage et af de populære bananbrød eller banana bread som det jo hedder i USA, hvor det lækre brød stammer fra. Et bananbrød er lidt en mellemting mellem et brød og en banankage i smagen, og jeg er allerede helt vild med det. Jeg spiser gerne bananbrødet uden noget ovenpå, men hvis man har lyst kan man sagtens smøre det med noget fedtstof eller f.eks. med lidt lækkert mandelsmør.

    Brødet er ikke sødet med tilsat sukker. Det søde i brødet kommer udelukkende fra bananer og dadler. Derudover er der sundt fedtstof fra kokosmælken, den flydende becel og mandlerne. Der er derfor skruet op for den umættede fedt. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Becel for at øge opmærksomheden på umættede fedtstoffer.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Bananbrød

    1 Stk.
    Forb. tid 29 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 75 g mandler
    • 2 bananer
    • 100 g dadler
    • 1 dåse 400 ml kokosmælk
    • 2 spsk flydende becel
    • 2 æg
    • 300 g hvedemel
    • 1 tsk vaniljepulver
    • 1 tsk natron

    Sådan gør du
     

    • Hak mandlerne helt fint ved brug af en foodprocessor. Hæld de finthakkede mandler op i en skål og stil dem til side.
    • Fordel nu bananer, dadler, kokosmælk og fedtstof i foodprocessoren. Blend det hele til det har en ensartet konsistens.
    • Tilsæt de to æg og blend videre.
    • Hæld kokos/banan massen op i en skål.
    • Tilsæt nu hvedemel, vaniljepulver, natron og de hakkede mandler og rør godt rundt i dejen.
    • Smør en brødform med lidt fedtstof. F.eks. flydende becel.
    • Fordel dejen i formen og sæt brødet i en 180 grader varm ovn i cirka 1 time.
    • Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det afkøle på en rist.
    • Skær det i skiver og spis det som det er, med mandelsmør, en smule Becel Gold eller hvad du nu har lyst til :-) Jeg kan godt lidt det helt uden noget.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Jeg er blevet inspireret af opskriften hos Juliekarla.dk. Hvis du endnu ikke har været inde på Julie Karlas blog, så skynd dig at gøre det - hun laver rigtig mange lækre og sunde ting.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 2152 kcal | Kulhydrater: 379 g | Protein: 62 g | Fedt: 49 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    Bananbrød
    « Mozartkugler
    Risotto med rester af andestegen »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Maja

      august 08, 2018 at 4:46 pm

      Efter mandlerne er hakkede bliver de ikke nævnt i opskriften igen, hvilket var lidt forvirrende.
      Brugte dog billederne og kunne se de skulle blandes i sammen med mel osv.
      Bare lige en heads up så andre undgår samme forvirring:)

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2018 at 8:14 pm

        Hej Maja, mange tak fordi du skrev det. Jeg har nu rettet det i opskriften :-)

        Svar
    2. Pernille Thyrring

      januar 20, 2016 at 4:50 pm

      Hvor stor er din form? :-) Det ser lækkert ud!

      Svar
      • Louise Dam

        januar 21, 2016 at 6:18 pm

        Uha, jeg tror den er 1,5 liter - men det står ikke på den :-)

        Svar
    3. Pernille Thyrring

      januar 18, 2016 at 8:00 pm

      Kan man undlade kokosmælken, eller evt. erstatte den med en anden form for væske? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 21, 2016 at 6:06 pm

        Hej Pernille
        Jeg tror sagtens du kan bruge almindelig mælk istedet for. Det er dog ikke afprøvet.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Lena

      januar 09, 2016 at 10:31 pm

      Kan man anvende noget andet end hvedemel?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 10, 2016 at 2:43 pm

        Hej Lena
        Jeg har ikke forsøgt med andre typer mel. Men umiddelbart vil jeg tro man godt kan bage det med f.eks. speltmel eller lignende.

        Svar
    5. Nadia Kaplan

      december 13, 2015 at 9:45 pm

      Det ser simpelthen alt for lækkert ud :) - har selv længe haft i tankerne at prøve at bage et bananbrød og kan se at jeg da bare skal komme igang :)

      http://Www.neronoir.dk

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2015 at 10:05 am

        Ja gør endelig det, det smager så godt! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her