Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Bananbrød

Udgivet: 13. dec 2015 · Opdateret: 29. apr 2021

 
eabec b

Reklame

Jeg har længe gerne ville prøve at bage et af de populære bananbrød eller banana bread som det jo hedder i USA, hvor det lækre brød stammer fra. Et bananbrød er lidt en mellemting mellem et brød og en banankage i smagen, og jeg er allerede helt vild med det. Jeg spiser gerne bananbrødet uden noget ovenpå, men hvis man har lyst kan man sagtens smøre det med noget fedtstof eller f.eks. med lidt lækkert mandelsmør.

Brødet er ikke sødet med tilsat sukker. Det søde i brødet kommer udelukkende fra bananer og dadler. Derudover er der sundt fedtstof fra kokosmælken, den flydende becel og mandlerne. Der er derfor skruet op for den umættede fedt. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Becel for at øge opmærksomheden på umættede fedtstoffer.

piskeris Grullo

Bananbrød

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 1 Stk.
Forb. tid 29 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 75 g (reklamelink)mandler
  • 2 bananer
  • 100 g (reklamelink)dadler
  • 1 dåse, 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk flydende becel
  • 2 æg
  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljepulver
  • 1 tsk natron

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne helt fint ved brug af en foodprocessor. Hæld de finthakkede mandler op i en skål og stil dem til side.
  • Fordel nu bananer, dadler, kokosmælk og fedtstof i foodprocessoren. Blend det hele til det har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt de to æg og blend videre.
  • Hæld kokos/banan massen op i en skål.
  • Tilsæt nu hvedemel, vaniljepulver, natron og de hakkede mandler og rør godt rundt i dejen.
  • Smør en brødform med lidt fedtstof. F.eks. flydende becel.
  • Fordel dejen i formen og sæt brødet i en 180 grader varm ovn i cirka 1 time.
  • Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det afkøle på en rist.
  • Skær det i skiver og spis det som det er, med mandelsmør, en smule Becel Gold eller hvad du nu har lyst til :-) Jeg kan godt lidt det helt uden noget.

Noter

Jeg er blevet inspireret af opskriften hos Juliekarla.dk. Hvis du endnu ikke har været inde på Julie Karlas blog, så skynd dig at gøre det - hun laver rigtig mange lækre og sunde ting.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 2152 kcal | Kulhydrater: 379 g | Protein: 62 g | Fedt: 49 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød

Kommentarer

  1. Maja skriver

    august 08, 2018 at 4:46 pm

    Efter mandlerne er hakkede bliver de ikke nævnt i opskriften igen, hvilket var lidt forvirrende.
    Brugte dog billederne og kunne se de skulle blandes i sammen med mel osv.
    Bare lige en heads up så andre undgår samme forvirring:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:14 pm

      Hej Maja, mange tak fordi du skrev det. Jeg har nu rettet det i opskriften :-)

      Svar
  2. Pernille Thyrring skriver

    januar 20, 2016 at 4:50 pm

    Hvor stor er din form? :-) Det ser lækkert ud!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 21, 2016 at 6:18 pm

      Uha, jeg tror den er 1,5 liter - men det står ikke på den :-)

      Svar
  3. Pernille Thyrring skriver

    januar 18, 2016 at 8:00 pm

    Kan man undlade kokosmælken, eller evt. erstatte den med en anden form for væske? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 21, 2016 at 6:06 pm

      Hej Pernille
      Jeg tror sagtens du kan bruge almindelig mælk istedet for. Det er dog ikke afprøvet.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Lena skriver

    januar 09, 2016 at 10:31 pm

    Kan man anvende noget andet end hvedemel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 10, 2016 at 2:43 pm

      Hej Lena
      Jeg har ikke forsøgt med andre typer mel. Men umiddelbart vil jeg tro man godt kan bage det med f.eks. speltmel eller lignende.

      Svar
  5. Nadia Kaplan skriver

    december 13, 2015 at 9:45 pm

    Det ser simpelthen alt for lækkert ud :) - har selv længe haft i tankerne at prøve at bage et bananbrød og kan se at jeg da bare skal komme igang :)

    http://Www.neronoir.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2015 at 10:05 am

      Ja gør endelig det, det smager så godt! :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.