eabec b

Jeg har længe gerne ville prøve at bage et af de populære bananbrød eller banana bread som det jo hedder i USA, hvor det lækre brød stammer fra. Et bananbrød er lidt en mellemting mellem et brød og en banankage i smagen, og jeg er allerede helt vild med det. Jeg spiser gerne bananbrødet uden noget ovenpå, men hvis man har lyst kan man sagtens smøre det med noget fedtstof eller f.eks. med lidt lækkert mandelsmør.

Brødet er ikke sødet med tilsat sukker. Det søde i brødet kommer udelukkende fra bananer og dadler. Derudover er der sundt fedtstof fra kokosmælken, den flydende becel og mandlerne. Der er derfor skruet op for den umættede fedt. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Becel for at øge opmærksomheden på umættede fedtstoffer.

ikon piskeris Chestnut

Bananbrød

1 Stk.
Forb. tid 29 min
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 2 bananer
  • 100 g dadler
  • 1 dåse 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk flydende becel
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk natron

Sådan gør du
 

  • Hak mandlerne helt fint ved brug af en foodprocessor. Hæld de finthakkede mandler op i en skål og stil dem til side.
  • Fordel nu bananer, dadler, kokosmælk og fedtstof i foodprocessoren. Blend det hele til det har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt de to æg og blend videre.
  • Hæld kokos/banan massen op i en skål.
  • Tilsæt nu hvedemel, vaniljepulver, natron og de hakkede mandler og rør godt rundt i dejen.
  • Smør en brødform med lidt fedtstof. F.eks. flydende becel.
  • Fordel dejen i formen og sæt brødet i en 180 grader varm ovn i cirka 1 time.
  • Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det afkøle på en rist.
  • Skær det i skiver og spis det som det er, med mandelsmør, en smule Becel Gold eller hvad du nu har lyst til :-) Jeg kan godt lidt det helt uden noget.

Dine egne noter

Noter

Jeg er blevet inspireret af opskriften hos Juliekarla.dk. Hvis du endnu ikke har været inde på Julie Karlas blog, så skynd dig at gøre det - hun laver rigtig mange lækre og sunde ting.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 2152 kcal | Kulhydrater: 379 g | Protein: 62 g | Fedt: 49 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød
Bananbrød

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften