• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Fasan i stegeso

    Udgivet: mar 31, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    aeed b

    Fasan er nok ikke det der bliver serveret mest af herhjemme. Men det er nok mest fordi de ikke lige ligger klar nede i køledisken. Men da jeg blev tilbudt at købe et par fasaner af en kollega så sprang jeg til med det samme. Jeg var selvfølgelig lidt på bar bund med hvordan sådan nogle fugle skulle tilberedes. Jeg søgte lidt rundt på nettet og kiggede på et hav af opskrifter til sidst endte jeg op med denne opskrift i stegeso.

    Jeg har viklet bacon rundt om fasanerne, da de ellers godt kan risikere at blive tørre. Derudover er der også godt med væde i stegesoen så de slet ikke bliver tørre. Opskriften er forholdsvis simpel, og når fasanerne først er i ovnen passer de sig selv.

    ikon piskeris Chestnut

    Fasan i stegeso

    2 personer
    Forb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 1 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 hele fasaner
    • 2 pakker bacon i skiver
    • 1 rødløg
    • 3 gulerødder
    • 2 tomater
    • Timian
    • Salt
    • ¼ liter piskefløde
    • ¼ liter vand
    • Kulør til saucen

    Serveres med

    • kartofler
    • Vindruesalsa

    Sådan gør du
     

    • Fyld stegesoen med vand og lad den stå med vandet i cirka 15 minutter.
    • Rens fasanerne grundigt og del dem i lår og bryst.
    • Vikl baconskiverne omkring fasanstykker og snør det eventuelt fast med madsnor.
    • Hæld vandet ud af stegesoen.
    • Skræl rødløget og skær det i grove stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skyl tomaterne og skær også dem i grove stykker. Placer det hele i stegesoen.
    • Krydr med salt og timian.
    • Hæld piskefløde og vand og grøntsagerne.
    • Brun fasanerne på panden på alle sider.
    • Placer fasanerne ovenpå grøntsagerne og sæt stegesoen i ovnen ved 200 grader i cirka 1 time.
    • Når fasanerne er færdige hælder du væden igennem en sigte og ned i en gryde.
    • Kog væden op og tilsæt lidt kulør. Du kan eventuelt jævne den lidt hvis den ikke blive tyk nok af at koge ind.
    • Server fasanen sammen med saucen, små kartofler og evt. en vindruesalsa.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1695 kcal | Kulhydrater: 22 g | Protein: 30 g | Fedt: 166 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Fasan (1)Fasan (2)Fasan (3)Fasan (4)Fasan (5)Fasan (6)Fasan (7)Fasan (8)

     

    Skrevet af: Louise DamBacon, Fasan, GulerødderKategori: Aftensmad, Fjerkræ

    Følg mig på Instagram
    « Blomkålssalat med æble og tørret abrikos
    Konkurrence: Vind Tefal Snack Collection vaffeljern (vinder fundet) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Elsebeth

      november 04, 2018 at 5:34 pm

      Hej :-). Kan man ikke spise grøntsagerne fra stegesoen? Eller de er måske udtjente? Mvh Elsebeth

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 10:57 am

        Jeg tror ikke der er meget smag tilbage i dem - så de er nok lidt kedelige. Men hvis man måske serverer en kartoffelmos til istedet, så kunne grøntsagerne komme med i mosen.

        Svar
    2. Hans Lützhøft

      januar 13, 2018 at 11:38 am

      Hvad er det tilbehør der er vist - det er druer og rødløg, men hvad mere og hvilken dressing?
      Vh Hans

      Svar
      • Louise Dam

        januar 28, 2018 at 1:53 pm

        Hej Hans, jeg kan se jeg har glemt at linke til opskriften i indlægget. Det er en vindruesalsa og du finder opskriften her: https://www.louisesmadblog.dk/vindruesalsa/

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her