cddf b

Jeg har ikke tidligere haft en stegeso - men vi var så heldige at vinde én i en konkurrence og det første vi blev enige om at lave herhjemme var en hel kylling i stegeso. Kyllingen kom i stegesoen sammen rodfrugter, løg, hvidløg og øl og det smagte skønt. Når man har gjort grøntsager og kylling klar så passer det faktisk bare sig selv i ovnen i knap 2 timer.

ikon piskeris Chestnut

Kylling i stegeso

4 personer
Forb. tid 19 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

  • Fyld din vask med kold vand og læg stegesoen i vandet inkl. låget. Lad den stå der i mindst 15 minutter.
  • Skræl kartofler gulerødder, rødbeder, løg, rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og fordel det i stegesoen.
  • Krydr grønsagerne med salt og tørret eller frisk rosmarin og hæld øllen over dem.
  • Rens kyllingen grundigt og skyld den med koldt vand.
  • Gnid kyllingen med groft salt både indvendigt og udvendigt.
  • Riv citronskallen og gnid den udenpå kyllingen.
  • Skær citronen i mindre stykker og placer dem indeni kyllingen. Luk kyllingen sammen med kødsnor eller kødpinde.
  • Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne.
  • Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn. eller risikerer stegesoen at gå i stykker
  • Sæt ovnen på 200 grader og lad stegesoen stå i cirka 1 5 time.
  • Tag låget af efter 1 5 time. Tænd for grillen på ovnen og lad den stå i 15-20 minutter til eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
  • Skær kyllingen ud og server den sammen grøntsagerne og saucen fra stegesoen. Du kan eventuelt jævne saucen lidt hvis du synes.

Sådan gør du
 

  • 3-4 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 2 rødløg
  • 1 alm løg eller 2 scalotteløg
  • 1 helt hvidløg
  • 2-3 små rødbeder
  • 1 citron
  • 1 øl, gerne mørk
  • Salt og peber
  • Rosmarin, tørret eller frisk
  • 1 kylling, cirka 1400 gram

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso

 

Skrevet af: Louise DamKyllingKategori: Aftensmad, Dansk mad, Fjerkræ, Hovedret til nytår, Nytår

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften