Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Kylling i stegeso

Udgivet: 28. nov 2015 · Opdateret: 15. maj 2021

cddf b

Jeg har ikke tidligere haft en stegeso - men vi var så heldige at vinde én i en konkurrence og det første vi blev enige om at lave herhjemme var en hel kylling i stegeso. Kyllingen kom i stegesoen sammen rodfrugter, løg, hvidløg og øl og det smagte skønt. Når man har gjort grøntsager og kylling klar så passer det faktisk bare sig selv i ovnen i knap 2 timer. Prøv også at lav en lækker omgang kaninragout, hvis du vil prøve noget andet. Eller bare en klassisk helstegt kylling.

piskeris Grullo

Kylling i stegeso

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 19 minutter min
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Fyld din vask med kold vand og læg stegesoen i vandet, inkl. låget. Lad den stå der i mindst 15 minutter.
  • Skræl kartofler, gulerødder, rødbeder, løg, rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og fordel det i stegesoen.
  • Krydr grønsagerne med salt og tørret eller frisk rosmarin og hæld øllen over dem.
  • Rens kyllingen grundigt og skyld den med koldt vand.
  • Gnid kyllingen med groft salt både indvendigt og udvendigt.
  • Riv citronskallen og gnid den udenpå kyllingen.
  • Skær citronen i mindre stykker og placer dem indeni kyllingen. Luk kyllingen sammen med kødsnor eller kødpinde.
  • Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne.
  • Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn., eller risikerer stegesoen at gå i stykker
  • Sæt ovnen på 200 grader og lad stegesoen stå i cirka 1, 5 time.
  • Tag låget af efter 1, 5 time. Tænd for grillen på ovnen og lad den stå i 15-20 minutter til eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
  • Skær kyllingen ud og server den sammen grøntsagerne og saucen fra stegesoen. Du kan eventuelt jævne saucen lidt hvis du synes.

Sådan gør du
 

  • 3-4 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 2 rødløg
  • 1 alm løg eller 2 scalotteløg
  • 1 helt hvidløg
  • 2-3 små rødbeder
  • 1 citron
  • 1 øl, gerne mørk
  • Salt og peber
  • Rosmarin, tørret eller frisk
  • 1 kylling, cirka 1400 gram
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso
Kylling i Stegeso

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Søren skriver

    maj 30, 2020 at 11:50 am

    Her er et alternativ: Stegesoen vædes som beskrevet. Der bruges løg, gulerødder, 2 porrer, 2 chilier, 4 røde pebre, hvidløg (gerne meget) , 1 stk. finthakket ingefær (ikke for meget), salt, peber, karry og paprika. Grønsagerne skæres ganske fint, kyllingen skylles, dækkes med salt og peber. Der drysses godt med karry og mindre paprika.
    Steger en time ved 200 C, kyllingen tages op, parteres, lægges tilbage og steger derefter videre 30 - 40 minutter, hvorefter den er klar til severing. Tilbehør ris og hvidløgsbaguettes. Det er stor madkunst! God appetit.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 9:40 am

      Hej Søren
      Mange tak for den opskrift, det lyder også virkelig lækkert! Mums :)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Marija skriver

    marts 14, 2017 at 7:48 pm

    Hej

    Hvor meget øl skal der bruges og hvornår

    Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:02 pm

      Jeg brugte en dåse - det skal i under punkt 3.

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required