
Jeg har ikke tidligere haft en stegeso - men vi var så heldige at vinde én i en konkurrence og det første vi blev enige om at lave herhjemme var en hel kylling i stegeso. Kyllingen kom i stegesoen sammen rodfrugter, løg, hvidløg og øl og det smagte skønt. Når man har gjort grøntsager og kylling klar så passer det faktisk bare sig selv i ovnen i knap 2 timer.
📖 Opskrift
Kylling i stegeso
Ingredienser
- Fyld din vask med kold vand og læg stegesoen i vandet inkl. låget. Lad den stå der i mindst 15 minutter.
- Skræl kartofler gulerødder, rødbeder, løg, rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og fordel det i stegesoen.
- Krydr grønsagerne med salt og tørret eller frisk rosmarin og hæld øllen over dem.
- Rens kyllingen grundigt og skyld den med koldt vand.
- Gnid kyllingen med groft salt både indvendigt og udvendigt.
- Riv citronskallen og gnid den udenpå kyllingen.
- Skær citronen i mindre stykker og placer dem indeni kyllingen. Luk kyllingen sammen med kødsnor eller kødpinde.
- Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne.
- Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn. eller risikerer stegesoen at gå i stykker
- Sæt ovnen på 200 grader og lad stegesoen stå i cirka 1 5 time.
- Tag låget af efter 1 5 time. Tænd for grillen på ovnen og lad den stå i 15-20 minutter til eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
- Skær kyllingen ud og server den sammen grøntsagerne og saucen fra stegesoen. Du kan eventuelt jævne saucen lidt hvis du synes.
Sådan gør du
- 3-4 gulerødder
- 1 bagekartoffel
- 2 rødløg
- 1 alm løg eller 2 scalotteløg
- 1 helt hvidløg
- 2-3 små rødbeder
- 1 citron
- 1 øl, gerne mørk
- Salt og peber
- Rosmarin, tørret eller frisk
- 1 kylling, cirka 1400 gram
Dine egne noter
Skrevet af: Louise DamKyllingKategori: Aftensmad, Dansk mad, Fjerkræ, Hovedret til nytår, Nytår
Søren
Her er et alternativ: Stegesoen vædes som beskrevet. Der bruges løg, gulerødder, 2 porrer, 2 chilier, 4 røde pebre, hvidløg (gerne meget) , 1 stk. finthakket ingefær (ikke for meget), salt, peber, karry og paprika. Grønsagerne skæres ganske fint, kyllingen skylles, dækkes med salt og peber. Der drysses godt med karry og mindre paprika.
Steger en time ved 200 C, kyllingen tages op, parteres, lægges tilbage og steger derefter videre 30 - 40 minutter, hvorefter den er klar til severing. Tilbehør ris og hvidløgsbaguettes. Det er stor madkunst! God appetit.
Louise Dam
Hej Søren
Mange tak for den opskrift, det lyder også virkelig lækkert! Mums :)
Hilsen Louise
Marija
Hej
Hvor meget øl skal der bruges og hvornår
Mvh
Louise Dam
Jeg brugte en dåse - det skal i under punkt 3.