• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Kylling i stegeso

    Udgivet: nov 28, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cddf b

    Jeg har ikke tidligere haft en stegeso - men vi var så heldige at vinde én i en konkurrence og det første vi blev enige om at lave herhjemme var en hel kylling i stegeso. Kyllingen kom i stegesoen sammen rodfrugter, løg, hvidløg og øl og det smagte skønt. Når man har gjort grøntsager og kylling klar så passer det faktisk bare sig selv i ovnen i knap 2 timer.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Kylling i stegeso

    4 personer
    Forb. tid 19 min
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • Fyld din vask med kold vand og læg stegesoen i vandet inkl. låget. Lad den stå der i mindst 15 minutter.
    • Skræl kartofler gulerødder, rødbeder, løg, rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og fordel det i stegesoen.
    • Krydr grønsagerne med salt og tørret eller frisk rosmarin og hæld øllen over dem.
    • Rens kyllingen grundigt og skyld den med koldt vand.
    • Gnid kyllingen med groft salt både indvendigt og udvendigt.
    • Riv citronskallen og gnid den udenpå kyllingen.
    • Skær citronen i mindre stykker og placer dem indeni kyllingen. Luk kyllingen sammen med kødsnor eller kødpinde.
    • Placer kyllingen ovenpå grøntsagerne.
    • Sæt låget på stegesoen og sæt den i en kold ovn. eller risikerer stegesoen at gå i stykker
    • Sæt ovnen på 200 grader og lad stegesoen stå i cirka 1 5 time.
    • Tag låget af efter 1 5 time. Tænd for grillen på ovnen og lad den stå i 15-20 minutter til eller indtil skindet er gyldent og sprødt.
    • Skær kyllingen ud og server den sammen grøntsagerne og saucen fra stegesoen. Du kan eventuelt jævne saucen lidt hvis du synes.

    Sådan gør du
     

    • 3-4 gulerødder
    • 1 bagekartoffel
    • 2 rødløg
    • 1 alm løg eller 2 scalotteløg
    • 1 helt hvidløg
    • 2-3 små rødbeder
    • 1 citron
    • 1 øl, gerne mørk
    • Salt og peber
    • Rosmarin, tørret eller frisk
    • 1 kylling, cirka 1400 gram

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kylling i Stegeso
    Kylling i Stegeso
    Kylling i Stegeso
    Kylling i Stegeso
    Kylling i Stegeso
    Kylling i Stegeso

     

    Skrevet af: Louise DamKyllingKategori: Aftensmad, Dansk mad, Fjerkræ, Hovedret til nytår, Nytår

    Følg mig på Instagram

    « One Pot pasta med kødsauce
    Guide til Rom »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Søren

      maj 30, 2020 at 11:50 am

      Her er et alternativ: Stegesoen vædes som beskrevet. Der bruges løg, gulerødder, 2 porrer, 2 chilier, 4 røde pebre, hvidløg (gerne meget) , 1 stk. finthakket ingefær (ikke for meget), salt, peber, karry og paprika. Grønsagerne skæres ganske fint, kyllingen skylles, dækkes med salt og peber. Der drysses godt med karry og mindre paprika.
      Steger en time ved 200 C, kyllingen tages op, parteres, lægges tilbage og steger derefter videre 30 - 40 minutter, hvorefter den er klar til severing. Tilbehør ris og hvidløgsbaguettes. Det er stor madkunst! God appetit.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2020 at 9:40 am

        Hej Søren
        Mange tak for den opskrift, det lyder også virkelig lækkert! Mums :)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Marija

      marts 14, 2017 at 7:48 pm

      Hej

      Hvor meget øl skal der bruges og hvornår

      Mvh

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:02 pm

        Jeg brugte en dåse - det skal i under punkt 3.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her