Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Hjemmelavede p-tærter

Udgivet: 19. dec 2010 · Opdateret: 7. sep 2021

Disse nemme hjemmelavede p-tærter smager super godt! De minder om p-tærter, selvom denne variant er lavet med skumfiduser i stedet for fransk nougat.

fb o

Jeg elsker bare p-tærter, og da jeg opdagede at man selv kunne lave dem, eller i hvert fald nogen der minder rigtig meget om, så sprang jeg ud i de hjemmelavede p-tærter med det samme. I de originale p-tærter er der fransk nougat, peanuts og chokolade. I denne version er den franske nougat udskiftet med skumfiduser, og det smager skønt!

Prøv også disse opskrifter:
Brownie med skumfiduser og peanuts | Rocky road med dumle | Marengs juletræer

De hjemmelavede p-tærter kan laves året rundt, men jeg laver dem næsten altid til jul, hvor de er perfekte at servere i stedet for almindelig konfekt. Jeg har lavet dem mange gange, og har ikke serveret dem for nogen, som ikke kunne lide dem.

piskeris Grullo

Hjemmelavede p-tærter

4.34 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g usaltede peanuts, kan bl.a. købes i Irma eller hos Vivaa.dk
  • 75 g skumfiduser
  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade
  • ½ tsk (reklamelink)vaniljesukker

Sådan gør du
 

  • Smelt chokoladen forsigtigt - enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Klip/skær/riv skumfiduserne i små stykker og bland dem i en opvarmet skål med peanuts. Hæld det smeltede chokolade i skålen, og bland alle tre ingredienser godt sammen med et drys vaniljesukker. (Du kan også hælde dem over i skålen med den smeltede chokolade.) Bred et stykke bagepapir ud og læg små klatter af massen på bagepapiret - forsøg gerne at gøre chokoladeklatterne lidt runde i formen. Lad dem afkøle et par timer et køligt sted, og så er de klar til at spise. Ellers sæt dem i køleskabet hvis du ikke kan vente :-)

Noter

Smeltning af chokolade kan være et problem hvis man ikke lige har det rigtige udstyr til det. Jeg bruger selv denne skål til smeltning af chokolade. Kanten på skålen gør at den passer perfekt i en mindre gryde og samtidig undgår man at der sprøjter vand ned i chokoladen.
En af de svære ting ved denne opskrift er at klippe skumfiduserne ud. Skummet klistrer nemlig godt fast til saksen. Jeg kan derfor anbefale at købe miniskumfiduser, da disse kun skal klippes 1-2 gange før de passer i størrelsen. 
Jeg fik idéen og opskriften fra Piskerisets blog.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 94 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 2 g | Fedt: 7 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
chokolade
smeltet chokolade
skumfiduser
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter
Opskrift på Hjemmelavede p-tærter

Kommentarer

  1. Gitte skriver

    februar 20, 2019 at 12:14 pm

    De ser vel nok lækre ud :-) Mon du bruger rå eller ristede peanuts (uden salt)?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 20, 2019 at 2:26 pm

      Hej Gitte
      Jeg bruger usaltede rå peanuts :-)

      Svar
  2. Jacob skriver

    december 05, 2018 at 5:16 pm

    Blot til info så kan man købe mini marshmellows i Tyskland. De hedder shamellows. Meget lettere at arbejde med. Et andet lille tip så prøv at lave halvdelen af en portion hvor der er tilsat 3 tsk lakridsgranulat. Så bliver de søde som de normale men med et twist af lakrids

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 11, 2018 at 9:21 am

      Hej Jacob
      Tak for begge tip - jeg tror faktisk også jeg har set mini marshmellows i supermarkeder i Danmark. Måske i Lidl eller Aldi når nu du nævner Tyskland.

      Svar
  3. Dorte skriver

    oktober 28, 2017 at 1:25 pm

    Har lige lavet dem.
    Dog med saltede peanuts da det var,hvad jeg havde hjemme.
    De blive vildt lækre.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:12 pm

      Skønt at høre! Jeg elsker dem også :-)

      Svar
  4. Leni skriver

    december 13, 2016 at 8:59 pm

    Super lækker opskrift. Jeg puttede en finthakket Dajm-bar i, og det gav lidt ekstra dejlig knas...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2016 at 2:45 pm

      Det lyder også rigtig lækkert!

      Svar
  5. Camilla Drabo skriver

    september 25, 2016 at 10:53 pm

    Ved du hvor længe/mange dage de kan 'holde' sig før de mister farve eller på andre måder bliver kedelige at se på? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2016 at 10:25 pm

      De kan sagtens holde en uges tid vil jeg tro.

      Svar
  6. Pilbsm skriver

    januar 15, 2016 at 5:35 pm

    Hej, ville det smage mærkeligt hvis man tager saltede peanuts i?🙈

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 16, 2016 at 4:35 pm

      Jeg har ikke prøvet - men det tror jeg nu godt man kan.

      Svar
  7. Fodbehandling-Odense.dk skriver

    oktober 17, 2015 at 9:14 am

    Mmmmmm, så lige denne opskrift på Facebook... den ser godt nok lækker og relativt nem ud.. helt sikkert en der skal prøves.. og også et spændende alternativ med skumfiduser i.. :-) :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 17, 2015 at 11:55 pm

      Ja, det må du endelig prøve! :-)

      Svar
  8. Nivethitha skriver

    juli 28, 2015 at 4:07 pm

    Tusind tak for en kanon lækker opskrift. Har aldrig været glad for dem på pose men dem her er bare for lækre. Ved du noget om hvor længe de holder?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 28, 2015 at 8:32 pm

      Godt du kan lide dem :-) Jeg vil tro de kan holde i et par uger.

      Svar
      • Nivethitha skriver

        juli 28, 2015 at 9:02 pm

        Skønt!:) så holder de til min næste cheat dag i weekenden også tror jeg nok at de bliver spist helt færdige der:p

        Svar
  9. gitte skriver

    juli 20, 2015 at 9:06 am

    man kan med fordel bruge en tom flødebollebakke som form

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 20, 2015 at 9:30 am

      Ej, sikke en god idé!

      Svar
  10. Ida skriver

    juli 18, 2015 at 2:19 pm

    Nogen gange har de de helt små skumfiduser i netto der går otte til en stor.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 18, 2015 at 2:24 pm

      Tak for fiffet :-)

      Svar
  11. Gæst skriver

    oktober 15, 2012 at 4:40 pm

    Hejsa!
    hvis du kigger omme bag på poserne af p-tærterne kan man faktisk se hvad de indeholder og de indeholder slet ikke skumfiduser!. Det hvide er fransk nougat men hvis man ikke lige kan skaffe det er det et godt alternativ :D. Smager det ligesådan med skumfiduser som det gør med det franske nougat?.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 10:11 am

      Hej, jeg er godt klar over at det er fransk nougat der er i de rigtige p-tærter :-) Men det smager altså rigtig godt med skumfiduser i, men selvfølgelig smager det ikke på samme måde som fransk nougat..

      Svar
  12. Gitte skriver

    juni 21, 2011 at 7:46 pm

    Har aldrig tænkt på, at man kan lave sine egne p-tærter, men det skal jeg da helt sikkert prøve nu! Tak for en super inspirerende blog :)

    /Gitte
    Cestlaviebyg.blogspot.com

    Svar
  13. Louise skriver

    juni 21, 2011 at 9:14 pm

    Hej Gitte
    Jeg kan kun sige PRØV DEM! De er så gode, og vildt nemme at lave ;-) Dejligt at høre du er glad for min blog.

    Svar
  14. Louise skriver

    december 20, 2010 at 5:24 pm

    Ja prøv det endelig. De er super gode!

    Svar
  15. Kim skriver

    december 20, 2010 at 2:42 pm

    De ser bare super lækre ud :-)

    Svar
  16. Rebelsig skriver

    december 20, 2010 at 10:49 am

    Wow, det skal prøves! ;) Ser lækkert ud!

    Svar
4.34 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.