Rocky road med dumle er noget af det nemmeste konfekt du kan lave. Til denne opskrift på rocky road skal du endda kun bruge 4 ingredienser.

Rocky Road med dumle

Hvis du endnu ikke har prøvet at lave rocky road, så har du virkelig noget lækkert til gode! Rocky road er en meget simpel for konfekt, der består af smeltet chokolade, skumfiduser og så kan man lidt selv vælge hvad man ellers vil komme i af fyld.

Denne opskrift på rocky road har jeg lavet med dumle og dronningemandler - og det smager virkelig godt! Du skal altså bruge 4 ingredienser, og det tager omkring 10 minutter at røre det sammen og så skal det bar på køl indtil det kan skæres ud i mindre stykker.

Se også disse opskrifter:
Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade | Cornflakestoppe | Marengs juletræer

Rocky road stammer oprindeligt fra Australien og opstod som en måde hvorpå man kunne bruge rester af slik man havde liggende. På den måde kan man også i dag få brugt det sidste slik i skuffen.

Herunder får du mit bud på en lækker opskrift på rocky road med dumle.

ikon piskeris Chestnut

Rocky Road med dumle

28 stk.
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
30 min
Samlet tid 40 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

Sådan gør du
 

Klargør ingredienserne

  • Skær dumle i halve og hak dronningemandlerne groft.
  • Bland dumle, dronningemandler og mini skumfiduser i en skål.
  • Smelt den mørke chokolade stille og roligt. Jeg bruger mikroovnen for at opnå en temperering af chokoladen.

Temperering af chokoladen i mikrobølgeovn

  • Kom chokoladen i en plastikskål der tåler mikrobølgeovn.
  • Giv chokoladen 30 sekunder og rør så godt rundt i den, giv den igen 30 sekunder og rør rundt.
  • Når chokoladen begynder at smelte giver du den kun 5-10 sekunder ad gangen og rører godt rundt. Husk også at skrabe ned fra siderne.
  • Chokoladen skal kun lige have nok til, at den når at smelte ellers bliver den hurtigt for varm. Den skal lande på en temperatur på 32-33 grader og må ikke overstige 34 grader, så bliver den ikke tempereret.

Færdiggør

  • Bland den smeltede chokolade i skålen med Dumle, dronningemandler og skumfiduser og bland det godt rundt.
  • Læg et stykke bagepapir på et skærebræt og hæld blandingen ud på bagepapiret. Glat det lidt ud til det har den ønskede tykkelse.
  • Sæt det i køleskabet.
  • Når chokoladen er helt stivnet skæres den i mindre stykker og opbevares i en kagedåse eller bøtte med låg.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 70 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 1 g | Fedt: 3 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor længe kan de holde?

Hvis du opbevarer dem i en kagedåse eller lignende kan de holde i mindst 2 uger. Jeg har mine stående på køkkenbordet.

Er det vigtigt at temperere chokoladen?

Jeg synes de bliver bedre når chokoladen er tempereret, MEN du kan sagtens lave dem blot ved at smelte chokoladen stille og roligt. De vil bare være lidt længere tid om at sætte sig, og vil måske fedte lidt mere når du spiser dem.

Hvor lang tid går der før chokoladen er stivnet?

Hvis du har fået tempereret chokoladen stivner den rigtig hurtigt. Indenfor 30 minutter. Hvis ikke så kan det godt tage 1 eller 2 timer før du kan skære den ud.

Kan jeg udskifte nogle af ingredienserne?

Ja, de er perfekte at lave, hvis man lige skal have tømt slikskuffen for diverse ting o sager. Skumfiduser og smeltet chokolade er obligatoriske, men dumle og dronningemandler kan du sagtens skifte ud med andre ting. Ristede nødder og marcipan er også lækkert.

Hvad kan jeg ellers komme i rocky road?

Da rocky road jo er en slags konfekt er det helt perfekt at komme stykker af marcipan i. Derudover er det godt med forskellige slags nødder eller kiks. Prøv at tænke i at der både skal være noget der er lidt blødt og noget det er crunchy. Det synes jeg i hvert fald er lækkert.

Rocky Road med dumle i kagedåse
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften