• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Konfekt

    Rocky road med dumle

    Udgivet: dec 7, 2021 · Opdateret: dec 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Rocky road med dumle er noget af det nemmeste konfekt du kan lave. Til denne opskrift på rocky road skal du endda kun bruge 4 ingredienser.

    Rocky Road med dumle

    Hvis du endnu ikke har prøvet at lave rocky road, så har du virkelig noget lækkert til gode! Rocky road er en meget simpel for konfekt, der består af smeltet chokolade, skumfiduser og så kan man lidt selv vælge hvad man ellers vil komme i af fyld.

    Denne opskrift på rocky road har jeg lavet med dumle og dronningemandler - og det smager virkelig godt! Du skal altså bruge 4 ingredienser, og det tager omkring 10 minutter at røre det sammen og så skal det bar på køl indtil det kan skæres ud i mindre stykker.

    Se også disse opskrifter:
    Rocky road med kokosmarcipan, skumfiduser, mandler og ruby chokolade | Cornflakestoppe | Marengs juletræer

    Rocky road stammer oprindeligt fra Australien og opstod som en måde hvorpå man kunne bruge rester af slik man havde liggende. På den måde kan man også i dag få brugt det sidste slik i skuffen.

    Herunder får du mit bud på en lækker opskrift på rocky road med dumle.

    ikon piskeris Chestnut

    Rocky Road med dumle

    28 stk.
    Holdbarhed: 2 uger
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    30 min
    Samlet tid 40 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Smal dejskraber
    • Skærebræt
    • Bagepapir
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 pose dumle svarende til 120 g
    • 1 pose dronningemandler svarende til 75 g
    • 100 g mini skumfiduser
    • 300 g mørk chokolade cirka 55 %

    Sådan gør du
     

    Klargør ingredienserne

    • Skær dumle i halve og hak dronningemandlerne groft.
    • Bland dumle, dronningemandler og mini skumfiduser i en skål.
    • Smelt den mørke chokolade stille og roligt. Jeg bruger mikroovnen for at opnå en temperering af chokoladen.

    Temperering af chokoladen i mikrobølgeovn

    • Kom chokoladen i en plastikskål der tåler mikrobølgeovn.
    • Giv chokoladen 30 sekunder og rør så godt rundt i den, giv den igen 30 sekunder og rør rundt.
    • Når chokoladen begynder at smelte giver du den kun 5-10 sekunder ad gangen og rører godt rundt. Husk også at skrabe ned fra siderne.
    • Chokoladen skal kun lige have nok til, at den når at smelte ellers bliver den hurtigt for varm. Den skal lande på en temperatur på 32-33 grader og må ikke overstige 34 grader, så bliver den ikke tempereret.

    Færdiggør

    • Bland den smeltede chokolade i skålen med Dumle, dronningemandler og skumfiduser og bland det godt rundt.
    • Læg et stykke bagepapir på et skærebræt og hæld blandingen ud på bagepapiret. Glat det lidt ud til det har den ønskede tykkelse.
    • Sæt det i køleskabet.
    • Når chokoladen er helt stivnet skæres den i mindre stykker og opbevares i en kagedåse eller bøtte med låg.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 70 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 1 g | Fedt: 3 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor længe kan de holde?

    Hvis du opbevarer dem i en kagedåse eller lignende kan de holde i mindst 2 uger. Jeg har mine stående på køkkenbordet.

    Er det vigtigt at temperere chokoladen?

    Jeg synes de bliver bedre når chokoladen er tempereret, MEN du kan sagtens lave dem blot ved at smelte chokoladen stille og roligt. De vil bare være lidt længere tid om at sætte sig, og vil måske fedte lidt mere når du spiser dem.

    Hvor lang tid går der før chokoladen er stivnet?

    Hvis du har fået tempereret chokoladen stivner den rigtig hurtigt. Indenfor 30 minutter. Hvis ikke så kan det godt tage 1 eller 2 timer før du kan skære den ud.

    Kan jeg udskifte nogle af ingredienserne?

    Ja, de er perfekte at lave, hvis man lige skal have tømt slikskuffen for diverse ting o sager. Skumfiduser og smeltet chokolade er obligatoriske, men dumle og dronningemandler kan du sagtens skifte ud med andre ting. Ristede nødder og marcipan er også lækkert.

    Hvad kan jeg ellers komme i rocky road?

    Da rocky road jo er en slags konfekt er det helt perfekt at komme stykker af marcipan i. Derudover er det godt med forskellige slags nødder eller kiks. Prøv at tænke i at der både skal være noget der er lidt blødt og noget det er crunchy. Det synes jeg i hvert fald er lækkert.

    Rocky Road med dumle i kagedåse
    Følg mig på Instagram
    « Pebernødder
    Finskbrød »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her