• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Hvid og mørk chokolademousse

    Udgivet: jan 6, 2015 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    dd b

    Hvis du gerne vil imponere dine gæster med en opskrift, så skulle du prøve med denne. Jeg er selv helt vild med chokolademousse, og det er da bare ekstra fint med både hvid og mørk chokolademousse. Det er forholdvis nemt at lave en chokolademousse. Denne opskrift adskiller sig lidt fra en traditionel mousse, da der ingen æggeblommer er i. Istedet er der brugt æggehvider, som er pisket stive. Derfor er denne dessert også helt perfekt til hvis du har nogle æggehvider til overs du skal have brugt. Det synes jeg tit jeg oplever. Det smarte ved denne opskrift er også at man kan lave den i god tid før gæsterne kommer. Faktisk skal den stå på køl i mindst 4 timer. På den måde skal du ikke stresse over desserten når gæsterne kommer.

    ikon piskeris Chestnut

    Hvid og mørk chokolademousse

    6 personer
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 5 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 75 g hvid chokolade
    • 3 æggehvider
    • 3 spsk sukker
    • 3 ½ dl piskefløde
    • 75 g mørk chokolade
    • Pistaciekerner til pynt

    Sådan gør du
     

    Hvid chokolademousse

    • Smelt den hvide chokolade over vandbad.
    • Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs.
    • Pisk fløden til et let skum.
    • Kom cirka 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade heri.
    • Vend derefter cirka 3 dl flødeskum i.

    Mørk chokolademousse

    • Smelt den mørke chokoladeover vandbad.
    • Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste cirka 3 dl flødeskum i.

    Servering

    • Fordel den hvide chokolademousse i 6 små glas.
    • Kom derefter den mørke mousse ovenpå.
    • Stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
    • Inden servering pyntes der med hakkede pistaciekerner.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet hos Arla.dk.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 366 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 4 g | Fedt: 31 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 8 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Chokomousse
    ChokomousseChokomousseChokomousseChokomousseHvid og mørk chokolademousse (6)Hvid og mørk chokolademousse (7)Hvid og mørk chokolademousse (8)Hvid og mørk chokolademousse (9)Hvid og mørk chokolademousse (10)Hvid og mørk chokolademousse (11)Hvid og mørk chokolademousse (12)Hvid og mørk chokolademousse (14)Hvid og mørk chokolademousse (15)

     

    Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Buffet, Dessert, Desserter i glas, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Svampede chokolademuffins
    11 tips & tricks til køkkenet »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Trine

      januar 29, 2021 at 8:18 am

      Jeg forstår slet ikke målene. I opskriften står 3,5 dl fløde. Dernæst tilsætter du 1 dl fløde, 3 dl fløde og 3 dl fløde. Hvor kommer al den fløde fra? Er det så færdigpisket mængde du regner i der?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 10:28 pm

        Ja, du pisker alt piskefløden til en let flødeskum. Og så er målene i opskriften på flødeskummen. Der bliver cirka 7 dl flødeskum ud af 3,5 dl piskefløde.

        Svar
    2. Pernille Mejer

      april 28, 2016 at 5:16 pm

      Hvor er disse dessertglas købt? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 28, 2016 at 8:42 pm

        Hej Pernille
        De er desværre fra en genbrugsbutik, så kan ikke helt hjælpe dig med hvor du får fat i dem henne. Men mon ikke Ikea kunne have noget lignende?

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her