Hvid og mørk chokolademousse

 
dd b

Hvis du gerne vil imponere dine gæster med en opskrift, så skulle du prøve med denne. Jeg er selv helt vild med chokolademousse, og det er da bare ekstra fint med både hvid og mørk chokolademousse. Det er forholdvis nemt at lave en chokolademousse. Denne opskrift adskiller sig lidt fra en traditionel mousse, da der ingen æggeblommer er i. Istedet er der brugt æggehvider, som er pisket stive. Derfor er denne dessert også helt perfekt til hvis du har nogle æggehvider til overs du skal have brugt. Det synes jeg tit jeg oplever. Det smarte ved denne opskrift er også at man kan lave den i god tid før gæsterne kommer. Faktisk skal den stå på køl i mindst 4 timer. På den måde skal du ikke stresse over desserten når gæsterne kommer.

ikon piskeris Chestnut

Hvid og mørk chokolademousse

6 personer
Forb. tid 1 t
Samlet tid 5 t

Ingredienser

  • 75 g hvid chokolade
  • 3 æggehvider
  • 3 spsk sukker
  • 3 ½ dl piskefløde
  • 75 g mørk chokolade
  • Pistaciekerner til pynt

Sådan gør du
 

Hvid chokolademousse

  • Smelt den hvide chokolade over vandbad.
  • Pisk æggehvider og sukker til en sej marengs.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Kom cirka 1 dl marengsskum og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide chokolade heri.
  • Vend derefter cirka 3 dl flødeskum i.

Mørk chokolademousse

  • Smelt den mørke chokoladeover vandbad.
  • Vend chokoladen i resten af marengsskummet og vend derefter de sidste cirka 3 dl flødeskum i.

Servering

  • Fordel den hvide chokolademousse i 6 små glas.
  • Kom derefter den mørke mousse ovenpå.
  • Stil glassene tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
  • Inden servering pyntes der med hakkede pistaciekerner.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fundet hos Arla.dk.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 366 kcal | Kulhydrater: 21 g | Protein: 4 g | Fedt: 31 g
Bedøm denne opskrift:
4.3 fra 8 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Chokomousse
ChokomousseChokomousseChokomousseChokomousseHvid og mørk chokolademousse (6)Hvid og mørk chokolademousse (7)Hvid og mørk chokolademousse (8)Hvid og mørk chokolademousse (9)Hvid og mørk chokolademousse (10)Hvid og mørk chokolademousse (11)Hvid og mørk chokolademousse (12)Hvid og mørk chokolademousse (14)Hvid og mørk chokolademousse (15)

 

Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Buffet, Dessert, Desserter i glas, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften