Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Juice og saft

Hyldeblomstsaft med rabarber

Udgivet: 23. apr 2023 · Opdateret: 23. apr 2023

Her får du min bedste opskrift på hyldeblomstsaft med rabarber. Bland din rabarber-hyldeblomstsaft op med vand eller danskvand og så har du en skøn sommerdrik. Lav en god omgang saft med rabarber og hyldeblomst og nyd godt af den, når det er varmt.

Hyldeblomstsaft med rabarber

Denne saft er en koncentreret saft, der skal opblandes med vand eller danskvand når den skal drikkes. Opskrift på hyldeblomstsaft med rabarber er altså saften i sin rene form, og du kan selv fortynde den alt efter smag og behag.

Jeg har ofte nogle rabarber i fryseren, og i år passede det lige med, at det også var sæson for hyldeblomster. Både rabarber og hyldeblomster har den skønneste smag, og når man blander de to får man en meget frisk rabarber-hyldeblomstsaft.

Se også disse opskrifter:
Hyldeblomstsaft | Rabarbersirup | Rabarbermojito

Når du laver saft, er det ofte en lidt længere proces, da den skal stå og trække i et par dage for at trække smagen ind. Man koger derfor en sukkerlage op, og når det koger smider man hurtigt sine rabarber i.

Så skal rabarberne lige koge lidt med, inden at det hele hældes over hyldeblomsterne, hvor det så trækker en masse god smag inde i køleskabet og bliver til en skøn saft med rabarber og hyldeblomst.

piskeris Grullo

Hyldeblomstsaft med rabarber

3 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 1.5 liter
Holdbarhed: 3 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid 3 days d
Samlet tid 3 days d 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 40 hyldeblomstskærme
  • 500 g rabarber
  • 2 citroner, økologiske
  • 700 g sukker
  • 1,5 liter vand

Sådan gør du
 

  • Start med at ryste alle hyldeblomstskærmene så der ikke er insekter i dem. Klip så så meget af stænglerne af som muligt, da der sidder en del bitterstoffer i stænglen. Kom dem i en stor skål / beholder
  • Skær rabarber i mindre skiver på cirka 0,5 cm.
  • Kog vand og sukker op.
  • Tilsæt rabarberne og lad det koge i et par minutter.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt citronsaft og fintrevet citronskal.
  • Hæld væsken over hyldeblomstskærmene og stil det i køleskabet, hvor det skal trække i 3-4 dage.
  • Når saften har trukket skal den sies og hældes på rene skoldede flasker
  • Opbevar saften i køleskabet og bland den op med vand eller saftevand når den skal drikkes.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften!

  • Du kan selvfølgelig altid drikke den opblande med noget vand, men saften kan faktisk også bruges til at lave små saftevandsis. Dem kan du lave ved at blande saften op og komme den i små (reklamelink)isforme (reklamelink) og komme dem på frys. Så har du lækre hyldeblomst- og rabarber is.
  • Du kan med fordel lave en dobbeltportion og så fryse den rene saft ned, hvis du ikke skal bruge den med det samme. Jeg fryser den ofte i små isterninger poser, så kan du tø lidt saft op af gangen.
  • Du kan eventuelt give saften et opkog når du har siet den inden den kommer på rene skoldede flasker. Det forlængere holdbarheden af saften.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvornår kan man plukke hyldeblomst?

Typisk er hyldeblomster i sæson fra juni måned til midten af juli måned. Nogle gange er det også lidt før, men det afhænger af vejret.

Kan hyldeblomst være giftig?

Selve blomsterne er ufarlige, og det er også dem, som man bruger i saften her. Men når der kommer hyldebær på buskene, så skal du være opmærksom, fordi de rå hyldebær er giftige. Det er netop derfor, at man anbefaler at koge sine hyldebær først.

Hvorfor bliver min hyldeblomst bitter?

Din saft med rarbarber og hyldeblomst kan godt blive bitter, hvis du har kommet hele citronskiven ned i blandingen. Skallen kan nemlig så sive ud og gøre hele saften en smule bitter. Du skal derfor huske kun at bruge selve saften. Derudover skal du også fjerne så meget af stilkene som muligt, da de også kan afgive bitterstoffer.

Kan man drikke hyldeblomst, der er gæret?

Ja, det kan du sagtens! Ofte vil det gå væk, hvis man lige koger sin rabarber-hyldeblomstsaft op igen.

Rabarber-hyldeblomstsaft
Rabarber-hyldeblomstsaft

Kommentarer

  1. tea buurgaard skriver

    juni 05, 2025 at 2:09 pm

    1 star
    den skrev ikke at den skulle bruge 3-4dage

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 1:59 pm

      Hej Tea, nej jeg kan godt se det er smuttet i selve tidsangivelsen på opskriften. Det fremgår nu. Håber stadig saften blev god?

      Svar
3 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.