En rabarbermojito er en super skøn og frisk sommercocktail med rabarber, mynte, lime og rom. Den skønne rabarber cocktail kan både laves med rabarbersaft og rabarbersirup.

Rabarbermojito

Jeg har længe været vild med en klassisk mojito med rom, rørsukker, mynte og lime. Hvis den er lavet rigtigt så smager den helt fantastisk! Men efter jeg prøvede at lave en hindbærmojito fik jeg også lyst til at afprøve en version med rabarber.

Jeg har blot lavet den skønne rabarber drink ligesom jeg ville lave en klassisk mojito. Så er rørsukkeret faktisk bare blevet udskiftet med rabarbersirup for at give den skønne søde rabarbersmag til drinken.

Se også disse opskrifter:
Hindbærmojito | Mojito | Rabarbersirup

Rabarber mojito med rabarbersirup eller rabarbersaft

Min opskrift på rabarbermojito er lavet med min hjemmelavede rabarbersirup. Rabarbersirup er jo egentlig blot rabarbersaft der er kogt ind til en lidt tykkere og sødere væske. Men du kan også sagtens lave din mojito med rabarbersaft. Du skal blot bruge mere af den

ikon piskeris Chestnut

Mojito med rabarber, rom, mynte og lime

2 drinks
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 1 lime, øko
  • 20 blade mynte
  • ½ dl rabarbersirup eller 1,5 - 2 dl rabarbersaft
  • knust is
  • 1 dl rom mørk eller lys
  • danskvand

Pynt

  • 2 rabarberstængler kan undlades

Sådan gør du
 

  • Skær limen i både og fordel dem i glassene.
  • Brug en muddler til at presse saften ud af limen.
  • Kom mynteblade i glassene og giv også dem en tur med muddleren så der bliver presset lidt smag ud af bladene.
  • Tilsæt rabarbersirup og rør rundt.
  • Fyld glasset næsten helt op med knust is.
  • Tilsæt rom og top af med dansk vand. Rør rundt i glasset igen.
  • Smag din cocktail til med mere rom, danskvand eller rabarbersirup.
  • Kom et par tynde rabarberstængler i drinken og pynt med lidt pynteblade. Servér evt. med et sugerør.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 drink | Kalorier: 200 kcal | Kulhydrater: 23 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bruge noget andet end rabarbersirup?

Ja, du kan også bruge rabarbersaft. Du skal blot bruge lidt mere fordi det ikke er så koncentreret.

Hvilken rom skal jeg bruge?

Helt klassisk så bruger man lys rom til mojitos. Jeg kan dog bedst lidt mørk rom, og bruger derfor også det til denne rabarber mojito Men det er smag og behag synes jeg.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften