• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Drikke

Mojito

Louisex
Ændret: jul 29, 2022 · Udgivet: jul 29, 2022 af Louise Dam · 10 Kommentarer

Her får du min bedste opskrift på mojito, som er en mojito med mørk rom. Det er en af de mest klassiske cocktails, og denne her drink med rom og mynte er elsket af mange.

Mojito med mynte og lime

Det begynder endelig at blive sommer - og til sommer hører der sig drinks. Én af mine yndlingsdrinks er en Mojito med mørk rom, hvis den bliver lavet rigtigt. En Mojito er en drink med rom og mynte, lime og rørsukker og den er både frisk og sød på samme tid.

Man kan selv bestemme hvor sød, man kan lide den - så hvis du ønsker den mere eller mindre sød, justerer du blot lidt på sukkeret. Denne opskrift er præcis, som jeg synes den er bedst.

Læs også: Hindbærmojito | Mojito ispinde | Rabarber mojito

Mojito med mørk rom

Jeg laver min mojito på mørk rom. Den klassiske mojito laves med lys rom og det er man meget velkommen til at bruge i stedet for. Jeg kan dog rigtig godt lide den ekstra sødme og dybde, som den mørke rom giver.

Knust is til mojito

Til en god mojito skal der bruges knust is. Du kan enten knuse isen ved at lægge den imellem et viskestykke og så banke med en hammer. Eller du kan faktisk købe isposer der er lavet som knust is. Det vil sige meget små isterninger. Vi er faktisk så heldige, at vi nu har et amerikanerkøleskab, der kan lave knust is. Så nu behøves vi ikke at stå og hamre løs for at få en drink.

piskeris Grullo

Mojito

4.30 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 drink
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Isterningeposer
  • (reklamelink)Morter
  • (reklamelink)Højt glas - gerne lidt tykt
  • Hammer (evt.)
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 spsk (reklamelink)rørsukker
  • 10-15 blade mynte
  • ½ lime, øko
  • ½ dl rom, mørk eller lys
  • 1 pose isterninger, brug evt. disse isterningeposer med knust is - der skal bruges 1,5 pose til 1 drink
  • Et skvæt danskvand

Sådan gør du
 

  • Start med at knuse isen ved at lægge isposen i et viskestykke og hamre med en hammer på det. (spring dette over hvis du bruger isterningeposer med knust is.)
  • Hæld rørsukker i glasset.
  • Skær en halv lime i kvarte og hæld i glasset.
  • Brug morteren til at presse juicen ud af limen.
  • Læg bladene fra mynten i glasset og brug igen morteren.
  • Hæld is næsten helt op til toppen af glasset (lad et par centimeter blive tilbage)
  • Hæld rommen i glasset.
  • Rør godt rundt med en ske - hold en serviet for oven så du ikke spilder så meget.
  • Top og med is til kanten af glasset.
  • Top op med danskvand (der skal ikke bruges særlig meget)
  • Rør rundt i glasset igen og servér.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 drink | Kalorier: 225 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mojito er en klassisk cocktail, der stammer fra Cuba. Mojito findes i mange forskellige varianter, men den indeholder dog altid mynteblade, rom og lime. Mojito kommer af det spansk-amerikanske moje eller mojo for "citrusmarinade".

Hvis du er vild med rom, kan du prøve at lave denne Manhattan med rom.

Mojito uden alkohol

Hvis du ikke drikker alkohol kan du sagtens stadig nyde en lækker mojito. Hvis jeg skal en mojito uden alkohol plejer jeg at bruge (reklamelink)RumISH (reklamelink), som er et produkt der smager af rom, men hvor der ingen alkohol er i. Den synes jeg er et udmærket alternativ til rom med alkohol. Da jeg var gravid drak jeg f.eks. masser af mojitos uden alkohol.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor meget alkohol er der i en mojito?

Det er lidt forskelligt, hvor meget alkohol der kommer i. I denne her opskrift har jeg valgt, at det skal være ½ dl, da jeg synes, at det giver den rette styrke.

Hvilken slags mynte til mojito?

Jeg bruger normalt marokkansk mynte, men der findes også en såkaldt mojito mynte. Der er mynten lidt mildere i smagen.

Hvilken rom til mojito?

Den klassiske mojito laves med lys rom. Men jeg kan selv bedst lide min mojito med mørk rom.

Mojito
lime i både
Knust is
Rørsukker i glas
Lime og rørsukker i glas
Mojito
Mojito
Mojito
Mojito med rom og mynte
Mojito med rom og mynte
Mojito uden alkohol
Drink med rom og mynte
Mojito med rom og mynte med eller uden alkohol

Kommentarer

  1. Pia Christiansen skriver

    februar 09, 2023 at 11:46 am

    Hvor meget is bruger du ca til et glas? Så jeg ved hvor meget is jeg skal købe til selskabet☺️
    Du skriver at du bruger 1 1/2 pose pr glas og det passer vist ikke😉

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 1:08 am

      Jo, det er skam rigtig nok. 1,5 pose knust is af dem man selv laver :-) Det er de her poser jeg mener: https://justmore.dk/isterningepose-schur-171-ml-lysebl-ldpe-virgin-18x34cm

      Glasset skal næsten fyldes op med knust is.

      Svar
  2. Peter skriver

    august 16, 2018 at 11:37 pm

    Fortrækker også mørk Rom, super opskrift....

    Mvh
    Peter W.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2018 at 8:09 pm

      Mange tak Peter :-)

      Svar
  3. Kasper skriver

    maj 30, 2018 at 9:33 pm

    Lækker opskrift!

    Hvordan kan det være, at du vælger en 23-års gylden rom? Jeg plejer at bruge en lys rom, når jeg laver mojito.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2018 at 11:46 am

      Jeg kan bedst lide mojito med mørk rom - den får sådan en lækker dyb og afrundet smag synes jeg. Det er nok lidt overdrevet at bruge så god en rom til det - det er bestemt ikke den jeg bruger hver gang :-)

      Svar
  4. Flemming Andersen skriver

    maj 24, 2017 at 5:49 pm

    Jeg søger en opskrift på lemonade.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 30, 2017 at 9:38 pm

      Hej Flemming.
      Det har jeg skam også en opskrift på lige her: https://www.louisesmadblog.dk/lemonade/

      Svar
4.30 from 10 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.