Mojitos er min all-time favoritdrink - og da det så blev så skønt et vejr tænkte jeg at is måtte være på sin plads, og hvorfor så ikke kombinere to af de bedste ting i verden? Derfor blev det selvfølgelig til lækre mojito ispinde. Eftersom alkohol jo ikke fryser så godt, så er det ikke de stærkeste is. Her har jeg brugt 1,5 dl rom til 6 is, og jeg tror helst ikke man skal bruge så meget mere alkohol i dem - så risikerer du at de ikke fryser ordentligt.
Mojito ispinde
Justér antal6 stk.
Ingredienser
- 1,5 dl mørk rom
- 2,5 dl vand
- 2 dl (reklamelink)rørsukker
- 2 dl limejuice, cirka 4-5 lime
- 2 dl danskvand
- Cirka 7 stængler mynteblade
- Isforme
Sådan gør du
- Kog vand, sukker og mynteblade i en gryde indtil sukkeret er opløst.
- Hæld siruppen i en blender sammen med rommen og limejuicen - blend det godt sammen.
- Tilsæt danskvand og rør rundt (ikke blende).
- Sigt mojitoblandingen så alle myntebladene bliver siet fra.
- Hæld i isformene og frys natten over. Du kan evt. lægge lidt mynteblade eller limeskiver i isene når de har frosset lidt - bare til pynt. Men det er ikke nødvendigt for smagen.
- Når du skal have isene ud af formen kan det være en hjælp at hælde lidt vand over.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 204 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamLime, Mynte, Rom, RørsukkerKategori: Hjemmelavet is, Hjemmelavet is uden ismaskine, Is og desserter, Nytår, Sommer
Gitte skriver
Mhh, dét må lige være en is for jeg som også elsker mojito.
Det skal helt sikkert afprøves :-)
God sommer
Louise Dam skriver
Ja, de er helt perfekte til en mojito-elsker :-)
Simone skriver
Det ser super lækkert ud! Perfekt til en hyggelig sommeraften på terrassen! Hvornår skal limesaften tilsættes? Jeg synes ikke det står nogle steder :-)
Louise Dam skriver
Hej Simone, godt spottet! Det er tilføjet til opskriften nu :-)