• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Juice og saft

Lemonade

Louisex
Ændret: jun 22, 2022 · Udgivet: jun 22, 2022 af Louise Dam · 13 Kommentarer

Her kan du finde min nemme opskrift på lemonade (eller limonade). Du kan også finde tips til din hjemmelavet lemonade, så du kan lave en skøn fransk lemonade hjemme hos dig selv. Det er den mest læskende drik på en varm sommerdag.

Lemonade

When life gives you lemons - make lemonade. Og det er faktisk yderst nemt at lave sin egen forfriskende lemonade. Du skal nemlig kun bruge 3 ingredienser i min opskrift på hjemmelavet lemonade. Nemlig citroner, sukker og vand.

Man koger en sukkersirup af sukker og vand, og denne blandes blot op med friskpresset citronsaft. Hvis du skal lave en stor portion hjemmelavet lemonade så vil jeg anbefale dig at få fat i en (reklamelink)elektrisk citruspresser (reklamelink), men til mindre portioner kan du sagtens bruge en helt almindelig (reklamelink)citruspresser (reklamelink).

Prøv også disse opskrifter:
Rabarbersaft | Hyldeblomstsaft | Hyldebærsaft

Det er en drik, jeg ofte laver, når det er dejlig lunt, og man bare har brug for en dejlig kold drik. Mange kalder den også for fransk lemonade. Det er nok fordi, at det var franskmændene der for mange år siden tog den læskende drik til sig.

Jeg ved, at man også godt kan lave rabarber lemonade, men det har jeg dog ikke fået afprøvet endnu. Det vil jeg sætte på min snart meget lange to-do med hvad jeg vil have afprøvet i køkkenet. I stedet har jeg en opskrift på rabarbersaft. Du kan også lave en forfriskende rabarber mojito.

piskeris Grullo

Lemonade - frisk og læskende

4.54 fra 13 stemmer
Justér antalJustér antal: 1.5 liter færdig opblandet lemonade
Holdbarhed: 3 uger
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 5 citroner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Blandes op med

  • 1,5 liter vand, kommer an på hvor stærk du ønsker den

Sådan gør du
 

  • Sukker og vand hældes i en gryde og koges op til sukkeret er opløst.
  • Pres alt saften ud af citronerne.
  • Bland sukkersiruppen og citronsaften sammen.
  • Ved servering blandes op med vand (ca. 1,5 liter) i det forhold du kan lide. Bland i en stor kande og pynt gerne med citronskiver og frisk mynte og server med masser af isterninger.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas lemonade | Kalorier: 72 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 1 g | Fedt: 0.3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til din hjemmelavet lemonade

  • Servér din citronlemonade i (reklamelink)høje glas (reklamelink) med is, mynte og citronskiver. Husk at isterningerne vil fortynde smagen yderligere, så du kan eventuelt blande den lidt stærkere.
  • Du kan også servere lemonaden i en stor kande, bowle eller måske endda i en (reklamelink)drinks dispenser (reklamelink) til din næste fest.
  • Prøv også at blande din limonade op med danskvand i stedet for almindelig vand. Så kommer der lækre bobler i drikken.
  • Den koncentrerede saft inden opblanding kan du sagtens have stående på en skoldet flaske i et par uger.
  • Du kan også lave en lækker drink, hvor du blander sukker/citronsiruppen op med lidt gin eller rom - og så måske en sjat danskvand.
  • Hvis du vil lave en såkaldt pink lemonade, så kan du kommet lidt røde bær i. Du kan mose hindbær og/eller jordbær og tilsætte.
citron
Limonade eller lemonade
tips til hjemmelavet citron lemonade
tips til hjemmelavet Lemonade eller limonade
tips til hjemmelavet fransk Lemonade eller limonade

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man fryse lemonade?

Man kan godt fryse sin citronlemonade ned, hvis man vil bruge det til en anden dag. Alternativt kan du hælde det i små isforme. Så kan du få små is med citronsmag.

Hvordan blev citronen til lemonade?

Der er en joke, der lyder: Hvordan blev citronen til lemonade? Svaret til det er: Den blev presset til det.

Hvor stammer lemonade fra?

Lemonade blev drukket i Egypten i år 1000, men blev faktisk introduceret af asiatiske lande 300 år forinden. Her blev lemonaden lavet på citron, dadler og honning, og blev mest drukket af bønderne. Kommerciel lemonade opstod først i 1676, da en virksomhed kaldet Compagnie de Limonadiers blev stiftet i Paris. Dette firma fik monopol på salget af lemonade. De hyrede gadesælgere der solgte lemonade fra tanke monteret på ryggen. Det må også være her at betegnelsen fransk lemonade stammer fra.

Lemonade som indeholdt kulsyre blev først introduceret i 1833 af det engelske brødrepar Matthew og Robert White.

I USA og Canada er det meget almindeligt, at børn står på gaderne og sælger frisklavet lemonade i små boder langs vejen i løbet af sommeren. Det støder man ofte også på når man ser amerikanske film.

Kommentarer

  1. Tilde skriver

    august 06, 2019 at 8:18 am

    Hvor længe kan lemonade holde sig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 4:11 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Omkring 1-2 uger. Men det afhænger meget af hygiejnen da man lavede det.

      Svar
  2. Freja skriver

    marts 16, 2019 at 5:17 pm

    Lækker lemonade😄

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 18, 2019 at 11:28 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  3. Morten skriver

    maj 11, 2018 at 9:16 pm

    Skal sukker lagen køle af inden

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:40 pm

      Nej, det behøves den ikke.

      Svar
      • Marianne Kirkelykke skriver

        juni 14, 2022 at 4:33 pm

        Jeg laver citron limonade ved at blendet hele mængden og der næst sig den, forudsat citronerne er økologiske , også lækker drik, stammer fra London 1975-76 og blev lavet tit, også nu efter så mange år siden 😎👍

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 21, 2022 at 2:04 pm

          Det lyder da også super nemt og smart Marianne! Tak for den gode idé.
          Hilsen Louise

          Svar
  4. Mikkel Pedersen skriver

    juni 22, 2016 at 5:02 pm

    Det er en helt vidunderlig lemonade, den er helt vild nem at lave og så smager den godt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 27, 2016 at 10:11 pm

      Hej Mikkel
      Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

      Svar
  5. Zhanar Dreisig skriver

    januar 10, 2016 at 5:34 pm

    Det er en god lemonade jeg har prøvet den:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2016 at 12:06 am

      Rigtig dejligt at høre :-)

      Svar
4.54 from 13 votes (13 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.