• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Drikke » Juice og saft

    Lemonade

    Udgivet: jun 22, 2022 · Opdateret: jun 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min nemme opskrift på lemonade (eller limonade). Du kan også finde tips til din hjemmelavet lemonade, så du kan lave en skøn fransk lemonade hjemme hos dig selv. Det er den mest læskende drik på en varm sommerdag.

    Lemonade

    When life gives you lemons - make lemonade. Og det er faktisk yderst nemt at lave sin egen forfriskende lemonade. Du skal nemlig kun bruge 3 ingredienser i min opskrift på hjemmelavet lemonade. Nemlig citroner, sukker og vand.

    Man koger en sukkersirup af sukker og vand, og denne blandes blot op med friskpresset citronsaft. Hvis du skal lave en stor portion hjemmelavet lemonade så vil jeg anbefale dig at få fat i en elektrisk citruspresser (reklamelink), men til mindre portioner kan du sagtens bruge en helt almindelig citruspresser (reklamelink).

    Prøv også disse opskrifter:
    Rabarbersaft | Hyldeblomstsaft | Hyldebærsaft

    Det er en drik, jeg ofte laver, når det er dejlig lunt, og man bare har brug for en dejlig kold drik. Mange kalder den også for fransk lemonade. Det er nok fordi, at det var franskmændene der for mange år siden tog den læskende drik til sig.

    Jeg ved, at man også godt kan lave rabarber lemonade, men det har jeg dog ikke fået afprøvet endnu. Det vil jeg sætte på min snart meget lange to-do med hvad jeg vil have afprøvet i køkkenet. I stedet har jeg en opskrift på rabarbersaft. Du kan også lave en forfriskende rabarber mojito.

    ikon piskeris Chestnut

    Lemonade - frisk og læskende

    1.5 liter færdig opblandet lemonade
    Holdbarhed: 3 uger
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 5 citroner
    • 1 dl sukker
    • 1 dl vand

    Blandes op med

    • 1,5 liter vand kommer an på hvor stærk du ønsker den

    Sådan gør du
     

    • Sukker og vand hældes i en gryde og koges op til sukkeret er opløst.
    • Pres alt saften ud af citronerne.
    • Bland sukkersiruppen og citronsaften sammen.
    • Ved servering blandes op med vand (ca. 1,5 liter) i det forhold du kan lide. Bland i en stor kande og pynt gerne med citronskiver og frisk mynte og server med masser af isterninger.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas lemonade | Kalorier: 72 kcal | Kulhydrater: 20 g | Protein: 1 g | Fedt: 0.3 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 7 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til din hjemmelavet lemonade

    • Servér din citronlemonade i høje glas (reklamelink) med is, mynte og citronskiver. Husk at isterningerne vil fortynde smagen yderligere, så du kan eventuelt blande den lidt stærkere.
    • Du kan også servere lemonaden i en stor kande, bowle eller måske endda i en drinks dispenser (reklamelink) til din næste fest.
    • Prøv også at blande din limonade op med danskvand i stedet for almindelig vand. Så kommer der lækre bobler i drikken.
    • Den koncentrerede saft inden opblanding kan du sagtens have stående på en skoldet flaske i et par uger.
    • Du kan også lave en lækker drink, hvor du blander sukker/citronsiruppen op med lidt gin eller rom - og så måske en sjat danskvand.
    • Hvis du vil lave en såkaldt pink lemonade, så kan du kommet lidt røde bær i. Du kan mose hindbær og/eller jordbær og tilsætte.
    citron
    Limonade eller lemonade
    tips til hjemmelavet citron lemonade
    tips til hjemmelavet Lemonade eller limonade
    tips til hjemmelavet fransk Lemonade eller limonade

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man fryse lemonade?

    Man kan godt fryse sin citronlemonade ned, hvis man vil bruge det til en anden dag. Alternativt kan du hælde det i små isforme. Så kan du få små is med citronsmag.

    Hvordan blev citronen til lemonade?

    Der er en joke, der lyder: Hvordan blev citronen til lemonade? Svaret til det er: Den blev presset til det.

    Hvor stammer lemonade fra?

    Lemonade blev drukket i Egypten i år 1000, men blev faktisk introduceret af asiatiske lande 300 år forinden. Her blev lemonaden lavet på citron, dadler og honning, og blev mest drukket af bønderne. Kommerciel lemonade opstod først i 1676, da en virksomhed kaldet Compagnie de Limonadiers blev stiftet i Paris. Dette firma fik monopol på salget af lemonade. De hyrede gadesælgere der solgte lemonade fra tanke monteret på ryggen. Det må også være her at betegnelsen fransk lemonade stammer fra.

    Lemonade som indeholdt kulsyre blev først introduceret i 1833 af det engelske brødrepar Matthew og Robert White.

    I USA og Canada er det meget almindeligt, at børn står på gaderne og sælger frisklavet lemonade i små boder langs vejen i løbet af sommeren. Det støder man ofte også på når man ser amerikanske film.

    Følg mig på Instagram
    « Spidskålssalat
    Kartoffelsalat med avocadodressing »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tilde

      august 06, 2019 at 8:18 am

      Hvor længe kan lemonade holde sig?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 4:11 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Omkring 1-2 uger. Men det afhænger meget af hygiejnen da man lavede det.

        Svar
    2. Freja

      marts 16, 2019 at 5:17 pm

      Lækker lemonade😄

      Svar
      • Louise Dam

        marts 18, 2019 at 11:28 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    3. Morten

      maj 11, 2018 at 9:16 pm

      Skal sukker lagen køle af inden

      Svar
      • Louise Dam

        august 06, 2018 at 7:40 pm

        Nej, det behøves den ikke.

        Svar
        • Marianne Kirkelykke

          juni 14, 2022 at 4:33 pm

          Jeg laver citron limonade ved at blendet hele mængden og der næst sig den, forudsat citronerne er økologiske , også lækker drik, stammer fra London 1975-76 og blev lavet tit, også nu efter så mange år siden 😎👍

          Svar
          • Louise Dam

            juni 21, 2022 at 2:04 pm

            Det lyder da også super nemt og smart Marianne! Tak for den gode idé.
            Hilsen Louise

            Svar
    4. Mikkel Pedersen

      juni 22, 2016 at 5:02 pm

      Det er en helt vidunderlig lemonade, den er helt vild nem at lave og så smager den godt.

      Svar
      • Louise Dam

        juni 27, 2016 at 10:11 pm

        Hej Mikkel
        Hvor er det bare dejligt at høre! :-)

        Svar
    5. Zhanar Dreisig

      januar 10, 2016 at 5:34 pm

      Det er en god lemonade jeg har prøvet den:)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2016 at 12:06 am

        Rigtig dejligt at høre :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her