Årets påskefrokost bestod af hjemmelavet sushi til forret, lammekølle til hovedret og chokolade-pavlova til dessert.
Lammekølle
Ca. 6 personer
Ingredienser
1 lammekølle
8 fed hvidløg, finthakket
Revet citronskal fra ½ citron (øko)
5 tsk tørret rosmarin
5 tsk olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmåde
Lav en marinade af finthakket hvidløg, revet citronskal, rosmarin og olivenolie. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og rids den. Læg marinaden på lammekøllen og pres det godt ned i den. Stil fadet i ovnen ved 190 grader i ca. 1 ½ time eller til den har en temperatur på 62 grader. Tag fadet ud og lad lammet hvile i ca. 10 min.
Mens lammet hviler kan du lave en sauce af kødsaften. Du sier kødsaften ned i en gryde og koger det op. Tilsæt lidt sovsekulør, fløde, sukker og salt og lad saucen koge op.
Jeg havde lavet babykartofler i ovnen med lidt olivenolie og havsalt, og de fik lige så lang tid som lammet. Jeg dryssede med lidt hakket persille inden serveringen.
Derudover blev der serveret et lækkert foccaciabrød og en tabouleh-salat.
Mange tak. Og det var endda min lammedebut :-)Det kan vist godt laves igen en anden gang.
Ej, hvor ser det altså lækkert ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Uhm, labert påskelam :-)