Pasta med kødsauce er noget af det der bliver lavet forholdsvis ofte herhjemme, og det er det nok også i flere andre danske hjem. Men selvom en ret smager godt kan det være meget rart at variere det lidt en gang i mellem. Så dette er faktisk bare et twist af den helt originale pasta med kødsauce. Det gode ved denne ret er at det faktisk er pasta med kødsauce i én gryde, det er også det man på amerikanske blogs kalder for one-pot-pasta, altså en pastaret der kun kræver én gryde. Det er altså ret smart. Så man koger altså pastaen nede i kødsaucen. Du skal også prøve at lave min cremet kødsauce med flødeost, der også smager skønt.
One Pot pasta med kødsauce
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket oksekød
- 2 dåser (reklamelink)hakkede tomater
- 4 dl vand
- 1 spsk (reklamelink)tørret oregano
- 1 spsk (reklamelink)tørret basilikum
- 250 g tørret pasta
- 50 g revet parmesan
- 125 g frisk mozzarella
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak eller pres hvidløget og svits det i lidt olie i en gryde, wokpande eller andet med høje sider.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.
- Tilsæt de hakkede tomater (jeg blendede den ene dåse for at der ikke var for mange tomatstykker i).
- Tilsæt så vand, oregano og basilikum og krydr med salt og peber.
- Tilsæt pastaen og lad retten småkoge i cirka 15 minutter, eller indtil pastaen er kogt.
- Tilsæt den revne parmesan og rør rundt. Smag retten til og se om den skal have mere salt/peber.
- Pluk stykker af den friske mozzarella og læg det i klumper rundt om på retten. Lad osten smelte lidt, og server så retten.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Carina skriver
Hvis jeg sætter antal gram på pasta ned til 180 og samtidig tilsætter løg og gulerødder lige som Jeanette tænker du så at det passer med væske i retten eller skal det tages noget fra eller tilføjes ?
Louise Dam skriver
Det er svært at sige, tror du må prøve dig frem :-)
Jeanette Lillegaard Larsen skriver
Jeg kommer løg og gulerødder i, det smager så godt. Og en lille tår rødvin skader heller ikke 🍷
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert :-)
Anders skriver
Jeg har tit overvejet denne løsning, men har af en eller anden grund altid tænkt at "det kan man da ikke".
Men nu skal det sku prøves! :D
Louise Dam skriver
Ja, prøv det! Det er super nemt :-)