• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Pistaciesmør

Louisex
Ændret: sep 6, 2024 · Udgivet: okt 31, 2022 af Louise Dam · 11 Kommentarer

Her kan du finde en virkelig lækker og nem opskrift på pistaciesmør. Det kræver kun to ingredienser: pistacienødder og salt - og så har du en hjemmelavet nøddesmør.

Pistaciesmoer

Jeg er selv blevet stor fan af denne her pistaciesmør, og det er heldigvis meget nemt at lave. Det eneste det kræver er, at du har salt, pistacienødder og en god blender. De ristede pistacienødder bliver blendet godt sammen med salt, så det bliver til en dejlig cremet nøddesmør.

Se også disse opskrifter:
Frosne bananbidder med chokolade | Mandelsmør | Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

Opskrift på pistaciesmør

Det er lidt forskelligt, hvor lang tid at pistacienødderne skal køre i blenderen. Dog er det vigtigste bare, at du kører den helt jævn og sikrer dig, at alle nødderne er blendet helt ud. Jo længere du kører blenderen, jo mere cremet vil din pistaciesmør også blive.

Du kan bruge det til at lave en lækker pistacieis eksempelvis, hvor den bliver fordelt i hele ismassen. Det er også oplagt at smøre oven på en god skive brød, toppe den på din morgengrød eller bruge den i dressinger.

piskeris Grullo

Pistaciesmør

4.34 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 150 g
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 g (reklamelink)usaltede pistaciekerner
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Rist pistaciekernerne på en pande - pas på de ikke får for meget.
  • Kom dem i en minihakker, food processor eller blender og blend til det bliver en silkeblød smør/creme. Smag til med lidt salt
  • Opbevar i et tætlukket glas i køleskabet.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er klart bedst at bruge usaltede pistacienødder eller pistaciekerner til denne opskrift på pistaciesmør, og dem plejer man at kunne få i de lidt større supermarkeder. Bruger du saltede pistacienødder skal du undlade salt.
  • Det kan godt tage noget tid, hvis du skal stå og fjerne alle skallerne fra de enkelte pistacienødder. Nogle steder kan man heldigvis købe dem, hvor de er afskallede.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg undlade at riste pistacienødderne?

Nej, det giver ikke det samme resultat. Når nødderne bliver ristet, så frigiver de mere smag. Desuden er de bedre at blende helt cremede, da fedtet så kommer ud af nødderne.

Hvor længe kan det holde?

Det kan sagtens holde sig i flere uger, hvis du sikrer dig, at glasset er helt rent. Det skal desuden opbevares i et glas, eller en bøtte, der er helt lufttæt.

Pistaciesmoer
Pistaciesmoer
Pistaciesmoer

Kommentarer

  1. Gudrun skriver

    marts 19, 2025 at 8:53 am

    Glad for at kunne bruge din opskrift da jeg helst vil udelade hvid chokolade som ikke er med i din opskrift 🥰❤️ Tak! 🙏🏼

    Svar
  2. Christian skriver

    juli 08, 2024 at 11:36 pm

    5 stars
    Mange tak
    Lige det jeg ledte efter

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:26 am

      Dejligt opskriften kunne bruges :-)

      Svar
  3. Stina skriver

    juli 05, 2024 at 1:16 pm

    Der må mangle nogle ingredienser, denne sammensætning kan på ingen måde blive så cremet som på billedet?!?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:03 pm

      Jo, det kan den sagtens. Det er sådan man laver nøddesmør. Når man blender længde så frigives olie fra nødderne, hvilket giver denne cremede konsistens. Du kan se i videoen hvordan de starter med bare at bliver finthakket og så klumpe og til sidst bliver det så cremet.

      Svar
      • Maria Olsen skriver

        december 07, 2024 at 9:28 pm

        1 star
        Jeg har en Sage blender, med rigelig motorkraft. Resultatet er det samme som mange andre. Det bliver til tørt støv og på ingen måder cremet

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 09, 2024 at 12:58 pm

          Ej hvor mærkeligt. Som du kan se i videoen bruger jeg en minihakker til det, og det bliver helt cremet og lækkert.

          Svar
  4. Hajer Ahmad skriver

    marts 25, 2024 at 3:22 am

    Tak for lækker opskrift. Hvilken minihakker har du brugt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:01 pm

      Min minihakker er en der passer til min stavblender fra Bosch :-)

      Svar
  5. Pia Wulff skriver

    februar 17, 2024 at 9:16 pm

    Virkelig lækker opskrift, men det kiksede for os med nødderne måtte smide dem alle ud. Vi må ha gjort noget forkert. Vi tog skallen af og ristede dem kort på panden, men de blev ikke cremede i minihakkeren, de blev til en masse af tørt pulver, der ikke lugtede godt.
    Vi brugte is blandingen med andre smagsvarianter med stor succes.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 12:59 pm

      Det kan være minihakkeren der ikke har været kraftig nok. Det er mit bedste bud i hvert fald.

      Svar
4.34 from 6 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.