• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Pistaciesmør

    Udgivet: okt 31, 2022 · Opdateret: okt 31, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en virkelig lækker og nem opskrift på pistaciesmør. Det kræver kun to ingredienser: pistacienødder og salt – og så har du en hjemmelavet nøddesmør.

    Pistaciesmoer

    Jeg er selv blevet stor fan af denne her pistaciesmør, og det er heldigvis meget nemt at lave. Det eneste det kræver er, at du har salt, pistacienødder og en god blender. De ristede pistacienødder bliver blendet godt sammen med salt, så det bliver til en dejlig cremet nøddesmør.

    Se også disse opskrifter:
    Frosne bananbidder med chokolade | Mandelsmør | Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

    Opskrift på pistaciesmør

    Det er lidt forskelligt, hvor lang tid at pistacienødderne skal køre i blenderen. Dog er det vigtigste bare, at du kører den helt jævn og sikrer dig, at alle nødderne er blendet helt ud. Jo længere du kører blenderen, jo mere cremet vil din pistaciesmør også blive.

    Du kan bruge det til at lave en lækker pistacieis eksempelvis, hvor den bliver fordelt i hele ismassen. Det er også oplagt at smøre oven på en god skive brød, toppe den på din morgengrød eller bruge den i dressinger.

    ikon piskeris Chestnut

    Pistaciesmør

    150 g
    Holdbarhed: 2 uger
    Fryseegnet: Nej
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 10 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 150 g usaltede pistaciekerner
    • lidt salt

    Sådan gør du
     

    • Rist pistaciekernerne på en pande - pas på de ikke får for meget.
    • Kom dem i en minihakker, food processor eller blender og blend til det bliver en silkeblød smør/creme. Smag til med lidt salt
    • Opbevar i et tætlukket glas i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det er klart bedst at bruge usaltede pistacienødder eller pistaciekerner til denne opskrift på pistaciesmør, og dem plejer man at kunne få i de lidt større supermarkeder. Bruger du saltede pistacienødder skal du undlade salt.
    • Det kan godt tage noget tid, hvis du skal stå og fjerne alle skallerne fra de enkelte pistacienødder. Nogle steder kan man heldigvis købe dem, hvor de er afskallede.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg undlade at riste pistacienødderne?

    Nej, det giver ikke det samme resultat. Når nødderne bliver ristet, så frigiver de mere smag. Desuden er de bedre at blende helt cremede, da fedtet så kommer ud af nødderne.

    Hvor længe kan det holde?

    Det kan sagtens holde sig i flere uger, hvis du sikrer dig, at glasset er helt rent. Det skal desuden opbevares i et glas, eller en bøtte, der er helt lufttæt.

    Pistaciesmoer
    Pistaciesmoer
    Pistaciesmoer
    Følg mig på Instagram
    « Blommegrød
    Napoleonshatte »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her