Her kan du finde en virkelig lækker og nem opskrift på pistaciesmør. Det kræver kun to ingredienser: pistacienødder og salt – og så har du en hjemmelavet nøddesmør.

Jeg er selv blevet stor fan af denne her pistaciesmør, og det er heldigvis meget nemt at lave. Det eneste det kræver er, at du har salt, pistacienødder og en god blender. De ristede pistacienødder bliver blendet godt sammen med salt, så det bliver til en dejlig cremet nøddesmør.
Se også disse opskrifter:
Frosne bananbidder med chokolade | Mandelsmør | Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler
Opskrift på pistaciesmør
Det er lidt forskelligt, hvor lang tid at pistacienødderne skal køre i blenderen. Dog er det vigtigste bare, at du kører den helt jævn og sikrer dig, at alle nødderne er blendet helt ud. Jo længere du kører blenderen, jo mere cremet vil din pistaciesmør også blive.
Du kan bruge det til at lave en lækker pistacieis eksempelvis, hvor den bliver fordelt i hele ismassen. Det er også oplagt at smøre oven på en god skive brød, toppe den på din morgengrød eller bruge den i dressinger.
Pistaciesmør
Ingredienser
- 150 g (reklamelink)usaltede pistaciekerner
- lidt salt
Sådan gør du
- Rist pistaciekernerne på en pande - pas på de ikke får for meget.
- Kom dem i en minihakker, food processor eller blender og blend til det bliver en silkeblød smør/creme. Smag til med lidt salt
- Opbevar i et tætlukket glas i køleskabet.
Video
Tip til opskriften!
- Det er klart bedst at bruge usaltede pistacienødder eller pistaciekerner til denne opskrift på pistaciesmør, og dem plejer man at kunne få i de lidt større supermarkeder. Bruger du saltede pistacienødder skal du undlade salt.
- Det kan godt tage noget tid, hvis du skal stå og fjerne alle skallerne fra de enkelte pistacienødder. Nogle steder kan man heldigvis købe dem, hvor de er afskallede.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Nej, det giver ikke det samme resultat. Når nødderne bliver ristet, så frigiver de mere smag. Desuden er de bedre at blende helt cremede, da fedtet så kommer ud af nødderne.
Det kan sagtens holde sig i flere uger, hvis du sikrer dig, at glasset er helt rent. Det skal desuden opbevares i et glas, eller en bøtte, der er helt lufttæt.
Christian skriver
Mange tak
Lige det jeg ledte efter
Louise Dam skriver
Dejligt opskriften kunne bruges :-)
Stina skriver
Der må mangle nogle ingredienser, denne sammensætning kan på ingen måde blive så cremet som på billedet?!?
Louise Dam skriver
Jo, det kan den sagtens. Det er sådan man laver nøddesmør. Når man blender længde så frigives olie fra nødderne, hvilket giver denne cremede konsistens. Du kan se i videoen hvordan de starter med bare at bliver finthakket og så klumpe og til sidst bliver det så cremet.
Maria Olsen skriver
Jeg har en Sage blender, med rigelig motorkraft. Resultatet er det samme som mange andre. Det bliver til tørt støv og på ingen måder cremet
Louise Dam skriver
Ej hvor mærkeligt. Som du kan se i videoen bruger jeg en minihakker til det, og det bliver helt cremet og lækkert.
Hajer Ahmad skriver
Tak for lækker opskrift. Hvilken minihakker har du brugt?
Louise Dam skriver
Min minihakker er en der passer til min stavblender fra Bosch :-)
Pia Wulff skriver
Virkelig lækker opskrift, men det kiksede for os med nødderne måtte smide dem alle ud. Vi må ha gjort noget forkert. Vi tog skallen af og ristede dem kort på panden, men de blev ikke cremede i minihakkeren, de blev til en masse af tørt pulver, der ikke lugtede godt.
Vi brugte is blandingen med andre smagsvarianter med stor succes.
Louise Dam skriver
Det kan være minihakkeren der ikke har været kraftig nok. Det er mit bedste bud i hvert fald.