Her kan du finde en virkelig lækker og nem opskrift på pistaciesmør. Det kræver kun to ingredienser: pistacienødder og salt – og så har du en hjemmelavet nøddesmør.

Pistaciesmoer

Jeg er selv blevet stor fan af denne her pistaciesmør, og det er heldigvis meget nemt at lave. Det eneste det kræver er, at du har salt, pistacienødder og en god blender. De ristede pistacienødder bliver blendet godt sammen med salt, så det bliver til en dejlig cremet nøddesmør.

Se også disse opskrifter:
Frosne bananbidder med chokolade | Mandelsmør | Hjemmelavet sund nutella med nødder og dadler

Opskrift på pistaciesmør

Det er lidt forskelligt, hvor lang tid at pistacienødderne skal køre i blenderen. Dog er det vigtigste bare, at du kører den helt jævn og sikrer dig, at alle nødderne er blendet helt ud. Jo længere du kører blenderen, jo mere cremet vil din pistaciesmør også blive.

Du kan bruge det til at lave en lækker pistacieis eksempelvis, hvor den bliver fordelt i hele ismassen. Det er også oplagt at smøre oven på en god skive brød, toppe den på din morgengrød eller bruge den i dressinger.

ikon piskeris Chestnut

Pistaciesmør

150 g
Holdbarhed: 2 uger
Fryseegnet: Nej
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 10 min

Ingredienser

  • 150 g usaltede pistaciekerner
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Rist pistaciekernerne på en pande - pas på de ikke får for meget.
  • Kom dem i en minihakker, food processor eller blender og blend til det bliver en silkeblød smør/creme. Smag til med lidt salt
  • Opbevar i et tætlukket glas i køleskabet.

Dine egne noter

Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det er klart bedst at bruge usaltede pistacienødder eller pistaciekerner til denne opskrift på pistaciesmør, og dem plejer man at kunne få i de lidt større supermarkeder. Bruger du saltede pistacienødder skal du undlade salt.
  • Det kan godt tage noget tid, hvis du skal stå og fjerne alle skallerne fra de enkelte pistacienødder. Nogle steder kan man heldigvis købe dem, hvor de er afskallede.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg undlade at riste pistacienødderne?

Nej, det giver ikke det samme resultat. Når nødderne bliver ristet, så frigiver de mere smag. Desuden er de bedre at blende helt cremede, da fedtet så kommer ud af nødderne.

Hvor længe kan det holde?

Det kan sagtens holde sig i flere uger, hvis du sikrer dig, at glasset er helt rent. Det skal desuden opbevares i et glas, eller en bøtte, der er helt lufttæt.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften