Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Hjemmelavet is uden ismaskine

Pistacieis

Udgivet: 27. jan 2023 · Opdateret: 27. jan 2023

Her kan du få en lækker opskrift på pistacieis, der smager skønt af pistacie. Det er en hjemmelavet pistacieis lavet uden ismaskine, og du kan røre den sammen på ingen tid. Pistacieis med kondenseret mælk er nemt at lave, og giver den lækreste is.

Pistacieis

Hjemmelavet pistacieis uden ismaskine

Jeg er selv stor fan af pistacieis, særligt når jeg er sydpå, og hvor man er sikker på at få en rigtig lækker en. Heldigvis kan du selv lave en virkelig lækker is med pistacie derhjemme, og det er endda helt uden brug af ismaskine.

Den bliver lavet med en kombination af pistaciesmør, hele pistacienødder, fløde og kondenseret mælk. Pistaciesmør er egentlig bare ristede usaltede pistacienødder blendet helt cremet med lidt salt. Det i sig selv tager heller ikke lang tid at lave, og så kan du bruge det til at lave denne is blandt andet.

Hvis du ikke selv vil lave din pistaciesmør, kan det også købes færdiglavet nogle steder.

Se også disse opskrifter:
Sunde bananispinde med chokolade | Jordbæris | Chokoladeis med kakao

Pistacieis med kondenseret mælk

Det er virkelig nemt at lave sin egen is, når det bliver lavet på en base af kondenseret mælk og pisket fløde. De to ting bliver blandet lige så stille og roligt sammen med de resterende ingredienser. Lige så snart det fryser til, så får man den bedste is med pistacie!

Du kan finde den kondenseret mælk på dåse i langt de fleste supermarkeder. Den vil ofte være at finde henne ved al kolonial, hvor du finder ingredienser til bagværk og lignende.

piskeris Grullo

Pistacieis

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 1 liter
Holdbarhed: 2 måneder
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Frysetid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 25 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 portion pistaciesmør, (lavet af 150 g pistaciekerner)
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 1 dl sødmælk
  • ½ liter piskefløde

Pynt

  • (reklamelink)usaltede pistaciekerner
  • pistaciesmør

Sådan gør du
 

  • Start med at lave en pistaciesmør efter denne opskrift.
  • Bland kondenseret mælk, sødmælk og det meste af pistaciesmørret sammen i en skål. Gem lidt pistaciesmør til når du skal komme isen i en form.
  • Pisk fløden til en let flødeskum og bland den forsigtigt sammen med din pistaciemasse.
  • Kom ismassen i en form, der kan gå i fryseren.
  • Fordel resten af pistaciesmørret ovenpå og brug et træspyd eller lignende til at fordele det i swirls rundt i isen.
  • Kom hakkede pistaciekerner på toppen og kom isen i fryseren i cirka 6 timer.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Det kan godt tage noget tid at sidde af pille skallerne af alle pistacienødderne. Der er dog flere steder, hvor man kan købe pistacienødder uden skal - så går det en smule hurtigere!
  • Du kan enten servere det som små portioner i en skål eller komme det i en lækker isvaffel.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor lang tid skal den være på frys?

Den skal have mindst 6 timer i fryseren, før at den er hård nok og klar til at blive spist.

Kan jeg godt undvære hele pistacienødder?

Ja, de kan du godt. Dog synes jeg, at de giver en lækker crunch til isen, der er skøn at have.

Pistacieis
is med pistacie
Pistacieis uden ismaskine
Pistacieis uden ismaskine

Kommentarer

  1. Mathilde skriver

    marts 01, 2023 at 1:19 pm

    Vil du anbefale saltede eller usaltede pistacienødder til toppingen? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 03, 2023 at 11:59 am

      Jeg har kun prøvet med usaltede pistacienødder - men måske ville det faktisk også være lækkert med lidt saltede :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.