• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Hjemmelavet is » Hjemmelavet is uden ismaskine

    Pistacieis

    Udgivet: jan 27, 2023 · Opdateret: jan 27, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få en lækker opskrift på pistacieis, der smager skønt af pistacie. Det er en hjemmelavet pistacieis lavet uden ismaskine, og du kan røre den sammen på ingen tid. Pistacieis med kondenseret mælk er nemt at lave, og giver den lækreste is.

    Pistacieis

    Hjemmelavet pistacieis uden ismaskine

    Jeg er selv stor fan af pistacieis, særligt når jeg er sydpå, og hvor man er sikker på at få en rigtig lækker en. Heldigvis kan du selv lave en virkelig lækker is med pistacie derhjemme, og det er endda helt uden brug af ismaskine.

    Den bliver lavet med en kombination af pistaciesmør, hele pistacienødder, fløde og kondenseret mælk. Pistaciesmør er egentlig bare ristede usaltede pistacienødder blendet helt cremet med lidt salt. Det i sig selv tager heller ikke lang tid at lave, og så kan du bruge det til at lave denne is blandt andet.

    Hvis du ikke selv vil lave din pistaciesmør, kan det også købes færdiglavet nogle steder.

    Se også disse opskrifter:
    Sunde bananispinde med chokolade | Jordbæris | Chokoladeis med kakao

    Pistacieis med kondenseret mælk

    Det er virkelig nemt at lave sin egen is, når det bliver lavet på en base af kondenseret mælk og pisket fløde. De to ting bliver blandet lige så stille og roligt sammen med de resterende ingredienser. Lige så snart det fryser til, så får man den bedste is med pistacie!

    Du kan finde den kondenseret mælk på dåse i langt de fleste supermarkeder. Den vil ofte være at finde henne ved al kolonial, hvor du finder ingredienser til bagværk og lignende.

    ikon piskeris Chestnut

    Pistacieis

    1 liter
    Holdbarhed: 2 måneder
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 10 min
    Frysetid 6 t
    Samlet tid 6 t 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 portion pistaciesmør (lavet af 150 g pistaciekerner)
    • 1 ds kondenseret mælk
    • 1 dl sødmælk
    • ½ liter piskefløde

    Pynt

    • pistaciekerner
    • pistaciesmør

    Sådan gør du
     

    • Start med at lave en pistaciesmør efter denne opskrift.
    • Bland kondenseret mælk, sødmælk og det meste af pistaciesmørret sammen i en skål. Gem lidt pistaciesmør til når du skal komme isen i en form.
    • Pisk fløden til en let flødeskum og bland den forsigtigt sammen med din pistaciemasse.
    • Kom ismassen i en form, der kan gå i fryseren.
    • Fordel resten af pistaciesmørret ovenpå og brug et træspyd eller lignende til at fordele det i swirls rundt i isen.
    • Kom hakkede pistaciekerner på toppen og kom isen i fryseren i cirka 6 timer.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2023/01/Pistacieis-uden-ismaskine.mp4
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det kan godt tage noget tid at sidde af pille skallerne af alle pistacienødderne. Der er dog flere steder, hvor man kan købe pistacienødder uden skal - så går det en smule hurtigere!
    • Du kan enten servere det som små portioner i en skål eller komme det i en lækker isvaffel.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor lang tid skal den være på frys?

    Den skal have mindst 6 timer i fryseren, før at den er hård nok og klar til at blive spist.

    Kan jeg godt undvære hele pistacienødder?

    Ja, de kan du godt. Dog synes jeg, at de giver en lækker crunch til isen, der er skøn at have.

    Pistacieis
    is med pistacie
    Pistacieis uden ismaskine
    Pistacieis uden ismaskine
    Følg mig på Instagram
    « Øllebrød
    Rosenkål i airfryer »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mathilde

      marts 01, 2023 at 1:19 pm

      Vil du anbefale saltede eller usaltede pistacienødder til toppingen? :)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 03, 2023 at 11:59 am

        Jeg har kun prøvet med usaltede pistacienødder - men måske ville det faktisk også være lækkert med lidt saltede :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her