• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Triple chocolate mousse dessert

    Udgivet: mar 26, 2012 · Opdateret: maj 7, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Triple Chocolate Mousse dessert

    Hvis du virkelig skal imponere dine gæster så er dette den helt rigtige opskrift. Kagen ser helt fantastisk ud og så smager den også ligeså. Desserten er helt perfekt som nytårsdessert. Den kan sagtens laves klar dagen før, og er derfor den perfekte dessert til når der kommer gæster. Desserten består af en chokoladebund med et lag hvid chokolademousse og øverst et lag mørk chokolademousse. Pynt eventuelt med lidt spiseligt guldglimmer eller lignende. Server også gerne med lidt friske bær. Jeg har kaldt dem triple chocolate mousse dessert, da der jo er 3 forskellige slags chokoladelag.

    ikon piskeris Chestnut

    Triple chocolate mousse dessert

    8 stk.
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bundene

    • Smør til formen
    • 85 g hvedemel
    • 40 g kakaopulver
    • ½ tsk. natron
    • ¾ tsk. bagepulver
    • ¼ tsk. salt
    • 150 g sukker
    • 1 æg
    • 0,6 dl mælk
    • 3 spsk. olie
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 0,6 dl vand
    • 8 ramekiner eller dessertringe

    Moussen

    • 7,9 dl fløde
    • 8 pasteuriserede æggeblommer
    • 113 g sukker
    • 4 spsk. glukosesirup
    • 4 spsk. vand
    • 2 tsk. vaniljepulver eller ekstrakt
    • 2 knivspids salt
    • 100 g mørk chokolade smeltet
    • 100 g hvid chokolade smeltet

    Sådan gør du
     

    Bundene

    • Beklæd en bageplade med bagepapir. Anbring formene/bageringene på bagepapiret.
    • Smør formene indvendigt så dejen ikke sidder fast.
    • Sigt mel, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt ned i en skål. Tilsæt sukkeret og bland det sammen.
    • Tilsæt æg, mælk, olie og vand, bland sammen til en ensartet masse.
    • Fordel dejen jævnt i formene.
    • Bag bundene i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.
    • Tag bundene ud af ovnen og afkøl bundene. Skær den øverste del af bundene af (den del der buer lidt). Det skulle gerne passe med at hver bund bliver cirka 2,5 cm. høj.
    • Klip otte strimler bagepapir ud i målene 25*10 cm (eller brug bagefolie) og fold dem rund om hver bund som en krave. Luk dem sammen med tape.

    Moussen

    • Pisk fløden til flødeskum og sæt det i en lufttæt beholder i køleskab indtil resten er klart.
    • Placer æggeblommerne i en skål og pisk med en håndmixer eller i en køkkenmaskine indtil de er lyse og skummende. Det tager cirka 5 minutter.
    • I mellemtiden bringes sukker, glukosesirup og vand i kog i en gryde. Kog det i cirka 1 minut indtil der dannes klare bobler og selve massen er klar i farven.
    • Pisk æggeblommerne ved en lidt lavere hastighed samtidig med at du gradvist hælder den varme sirup ned i skålen. Hæv hastigheden og fortsæt til blandingen er blevet lidt tyk. Det tager cirka 5 minutter.
    • Fordel nu dejen i to skåle.
    • Smelt den hvide chokolade og den mørke chokolade hver for sig.
    • Fordel den smeltede hvide chokolade i den ene skål og den smeltede mørke chokolade i den anden skål. I hver skål tilsættes 1 tsk vanilje og 1 knivspids salt. Rør blandingerne til en ensartet masse.
    • Tag flødeskummet ud af køleskabet fordel den i to skåle.
    • Tilføj en tredjedel af den mørke chokoladeblanding til flødeskummet og rør rundt til det er godt blandet. Tilsæt resten af den mørke chokoladeblanding og bland forsigtigt rundt. Overfør den mørke chokolademousse til en frysepose eller sprøjtepose hvor du kan klippe hul i spidsen når du skal bruge den.
    • Gentag ovenstående bare med den hvide chokolade.

    Samling af desserten

    • Find bundene frem og sprøjt den hvide chokolade på bunden. Laget skal være cirka 2,5 cm. højt.
    • Stil kagen i køleskabet eller i fryseren indtil det første lag mousse er blevet fast.
    • Dernæst sprøjtes den mørke chokolademousse oven på den hvide også i 2,5 cm’s højde.
    • Stil kagerne på køl til de skal serveres. Hvis de kun kommer i køleskab skal de stå i cirka 4 timer før moussen har sat sig. De kan sagtens laves dagens før.
    • Fjern bagpapiret og server kagerne.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 515 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 10 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

     

    Triple chocolate mousse dessert

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Hvid chokoladeKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram

    « Æble/kanel muffins
    Lækre hjemmelavede påskeæg med chokoladeganache »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Trine

      december 28, 2019 at 10:11 pm

      Jeg har planer om at lave denne dessert til nytårsaften. Vi bliver 12 personer. Har du et forslag til hvad man kunne servere sammen med kagen på portionsanrettede tallerkner ? Gad godt jeg kunne putte noget mere på tallerkenen ud Iver kagen.

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:06 pm

        Måske en sorbetis? Eller friske bær?

        Svar
    2. Signe

      december 29, 2017 at 10:56 pm

      Kan det laves uden glucosesirup, evt erstattes med noget andet ?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 14, 2018 at 11:57 pm

        Det har jeg desværre ikke selv prøvet.

        Svar
    3. Charlotte

      juni 09, 2017 at 11:12 am

      Jeg elsker denne dessert og har ofte lavet den til stor glæde for mine gæster :)
      Er vild med mousserne der er helt fløjlsbløde på tungen! Skal nu lave en lagkage med bl.a. hvid chokolademousse og ville ønske denne mousse kan bruges. Men vil den mon kunne holde i en kage? Eller er der noget, jeg kan gøre for at gøre moussen lagkage-venlig? Evt. en smule husblas?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 5:01 pm

        Uhh, det har jeg slet ikke erfaring med. Men måske skal der lidt mere husblas til tænker jeg.

        Svar
      • Natasja

        august 13, 2017 at 10:00 am

        Charlotte, jeg er interesseret i at høre om det lykkedes dig med at lave det som en kage?

        Svar
        • Charlotte

          december 30, 2017 at 10:25 am

          Beklager det sene svar Natasja! Havde ikke set din respons! Men den kom i en kage med lidt ekstra husblas og det blev helt perfekt :)

          Svar
          • Anne Morris

            december 26, 2019 at 6:14 pm

            I opskriften står der ikke noget om husblas??? Skal der husblas i moussen når det er de små portions anrettede desserter

            Svar
            • Louise Dam

              januar 31, 2020 at 11:33 am

              Nej, der skal ikke husblas i opskriften.

    4. Ninette Falck Hansen

      december 12, 2016 at 4:56 pm

      Hej Louise.
      Jeg overvejer at lave din super lækre Triple Chocolate Mousse Dessert til Nytår. Men ved du hvor lang tid den kan holde sig igen at stå på køl? Det er nemlig sådan at jeg skal med tog, som vare i 35-40 min... Så hvis jeg nu laver den dagen før nytår, og den står på køl indtil jeg skal med toget - tror du så den kan holde sig til togturen og så kommer på køl igen med det samme man er fremme, eller hvordan ser det ud? :)
      Mvh Ninette

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2016 at 10:20 pm

        Ja, det tror jeg sagtens de kan :-)

        Svar
    5. Helle Østegaard

      august 09, 2016 at 4:06 pm

      Hej Louise - hvor stort ø mål er der på de ramekinere der skal bruges?

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 6:00 pm

        De skal være cirka 9 cm i diameter.

        Svar
    6. Sussi

      april 15, 2016 at 10:01 pm

      Øv min mousse blev ikke fast. Forstår ikke helt hvorfor for har gjort præcis som der stod og har lavet mange mousser før og har aldrig stødt på det problem før. Har du prøvet det før?

      Svar
      • Louise Dam

        april 22, 2016 at 6:16 pm

        Hej Sussi
        Nej, det har jeg ikke prøvet, så det lyder mærkeligt hvis du har fulgt opskriften helt slavisk. Kan desværre ikke lige sige noget om hvad der kan være sket.

        Svar
    7. Maiken

      april 15, 2016 at 9:46 am

      Hej Louise. Hvad gør jeg med nr. 2 mousse mens den første sætter sig i de 4 timer inden jeg kan lægge den? Skal den på køl eller hvordan.
      Super flot dessert jeg glæder mig til at lave den.

      Svar
      • Louise Dam

        april 22, 2016 at 6:10 pm

        Hej Maiken
        Ja du ligger bare sprøjteposen med den mørke chokolademousse i køleskabet indtil du er klar til at skulle bruge den :-)

        Svar
    8. Ida Krone

      februar 25, 2015 at 5:12 pm

      Kære Louise

      Situationen er således, at jeg har besluttet mig for, at lave disse herligheder til min fødselsdag fredag aften.
      Mit spørgsmål er: Kan de holde sig hvis jeg laver dem i aften (onsdag) til fredag aften? Eller hvad forslår du?

      Mvh Ida

      Svar
      • Louise Dam

        februar 25, 2015 at 9:10 pm

        Hej Ida
        Det burde ikke være noget problem - de skulle meget gerne kunne holde sig til på fredag. God fornøjelse med det :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    9. Kristina

      december 31, 2013 at 10:18 am

      Kan de færdige kager fryses?

      Svar
      • Louise Dam

        december 31, 2013 at 11:09 am

        Hej Kristina
        Jeg har ikke selv prøvet, så det tør jeg ikke helt at sige ja til. Jeg er sikker på at bundene sagtens kan fryses.
        Hilsen Louise

        Svar
    10. Trine

      april 03, 2012 at 9:27 pm

      Hvor er denne kage bare flot flot flot! Jeg kan lige se den som en perfekt nytårsdessert pyntet med lidt chokoladespåner.

      Svar
      • Louise Dam

        april 04, 2012 at 11:26 pm

        Tak Trine, jeg er også selv meget tilfreds med den ;-) Og ja den er da den perfekte nytårsdessert, især fordi den jo kan laves klar dagen før.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her