
Denne lækre æblekage var én af kagerne jeg serverede til min fødselsdag. Den er super lækker og må gerne være lidt lun når den serveres. Serveres eventuelt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Æblekage med crumble
kage
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 2½ dl mælk
- 350 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk kanel
- 4 spsk sukker
- 750 g æbler skrællet og skåret i både
Smuldredej
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g sukker
Serveres eventuelt med creme fraiche , flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Sukkeret røres med det bløde smør og æggene piskes i et ad gangen.
- Vaniljesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
- Hæld dejen i en bradepande.
- Æblebådene vendes i sukker og kanel i en skål.
- Læg æblebådene i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen.
- Ingredienserne til smuldredejen smuldres sammen med fingrene - der skal helst være klumper i.
- Dejen og klumperne drysses ud over kagen.
- Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Det kan tage længere tid i nogle ovne.
Dine egne noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 kage
| Kalorier: 6633 kcal | Kulhydrater: 851 g | Protein: 85 g | Fedt: 335 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamÆbler, Æg, KanelKategori: Kager, Nytår, Nytårsdessert, Skærekager, Søde sager
Skriv et svar