Om efteråret er der masser af æbler alle vegne. Hvad er bedre end at bruge dem i en skøn æbletærte? Dette er bare en helt fantastisk æbletærte. Den er dejlig sød og skøn sprød. Server den som dessert eller bare til en god kop kaffe. Server den gerne med creme fraiche eller en god vaniljeis. Du kan sagtens bruge æbler som er blevet lidt kedelige i udseendet, og så er æbletærten faktisk ret nem at lave.
Du vil måske også kunne lide min æbletærte med karamelbund, hvis du er til æbletærte. Hvis du har lyst til at lave andre lækre ting med æbler, så kig nærmere på mine andre opskrifter med æbler. Jeg er helt sikker på, at der er noget du kan bruge.
Æbletærte med kanel og mandler
Justér antal1 tærte
Ingredienser
- 250 g (reklamelink)hvedemel
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. (reklamelink)kanel
- 1 tsk. (reklamelink)bagepulver
- 2 spsk. creme fraiche
- 3 stk./250 g æble, skrællet vægt
- 40 g (reklamelink)mandler
Sådan gør du
- Bland mel og bagepulver med 125 g sukker, blødt smør, æggeblomme og creme fraiche, og ælt dejen til en ensartet masse. Hvis dejen er svær at arbejde med, sættes den i køleskabet i et kvarters tid, så er den nemmere at rulle ud. ⅔ af dejen formes til en kugle, der rulles ud, og lægges i en smurt tærteform (tykbundet) med en diameter på ca. 22 cm, så den dækker bund og sider. Resten af dejen gemmes til senere.
- Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
- Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
- Tænd ovnen på 175 grade varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
- Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
- Bag æbletærten på midterste rille i ovnen cirka 15-20 minutter.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 tærte | Kalorier: 2861 kcal | Kulhydrater: 351 g | Protein: 39 g | Fedt: 149 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Arzoo skriver
Hej tak for opskriften men hvor stort skal tærtefadet i diameter ?
Hilsen Arzoo
Louise Dam skriver
Cirka 22 cm :-)
Ema skriver
Kan man bruge en springform istedet?
Louise Dam skriver
Ja, det kan du godt :-)
Kenneth skriver
Jeg har nu lavet den to gange og begge gange bliver dejen til en klæbrig masse der bestemt ikke Ejner sig til at blive rullet ud. Jeg får den i formen og bagt alligevel, den smager jo dejligt. Men jeg undrer mig over hvad jeg gør galt. Hvordan får jeg dejen til at blive fast?
Louise Dam skriver
Bruger du alm. smør og ikke smørbart? Det ville være mit bedste bud.
Anna skriver
Tænkte på om man behøver mandlerne? Har nemlig en mor der er allergisk over for nødder og vil meget gerne prøve opskriften?
Mh
Anna
Louise Dam skriver
Det giver noget knas til toppen der er ret lækkert. Men du kan jo prøve uden - tænker ikke det går helt galt :-)
Anni skriver
Kan æbletærten fryses, hvis man laver den er par dage i forvejen?
Tror du man vil kunne tilføje noget nougat et sted?
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt man kan. Jeg ved ikke lige om jeg synes, at nougat ville passe til kagen.
Josefine skriver
Jeg lavede den og den smagte fantastisk den bedste æbletærte jeg har smagt i mit liv!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Hadia skriver
Kagen var nem, at lave og den smagte super godt.
Louise Dam skriver
Dejligt :-)
Christina frederiksen skriver
Hej
Jeg vil lige høre, om du anbefaler at jeg luner tærten inden jeg servere den i aften, eller jeg bare skal servere den kold. Jeg var nød til at lave den igår, da jeg er på arbejde hele dagen. Vi skal have vanilleis til.
Mvh Christina
Louise Dam skriver
Hej Christina
Ja, jeg tror bestemt den bliver bedst af at blive lunet først :-)
Sanne skriver
Din tærte ser bare så lækker ud. Hvilken fedtprocent har den creme fraiche, som du bruger?
Louise Dam skriver
Det er lidt forskelligt, men jeg synes det smager bedst med en 18% eller højere.
Mie skriver
Kan man godt lave dejen i forvejen (om morgenen), og i så fald, skal den da opbevares på køl? :)
Louise Dam skriver
Det tror jeg sagtens du kan. Ja, jeg ville opbevare den på køl.
Pernille skriver
Kan den mon laves med pærer i stedet for æbler? :-)
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg da bestemt godt den kan :-)
Simone skriver
iihh en super lækker opskrift. Har lige lavet den til noget familie i aften, og de spiste hele tærten og roste den meget :) tak for opskriften :)
Louise Dam skriver
Det lyder da bare så dejligt. Godt du kunne bruge opskriften :-)
Rikke skriver
Den ser lækker ud..
Men blir lidt forvirret over din sukker mænge i selve opskrift kontra
ingridienslisten...
Louise Dam skriver
Det kan jeg da godt forstå. Jeg har rettet opskriften til :-)
Lunasmadblog skriver
Den er rigtigt flot - men jeg hader bare varm frugt... Får ellers lyst til at lave den!
Louise Dam skriver
Ha ha, lidt ærgeligt at du ikke kan lide varm frugt. Men det kan være du får nogle gæster der kan :-)
Benedikte Hjernøe skriver
mine børn hader varm frugt, men skal da lige love for den gled ned da den var kølet af. den smager forrygende både kold og varm
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)