Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Æbletærte med kanel og mandler

Udgivet: 26. sep 2014 · Opdateret: 28. aug 2024

Æbletærte med kanel og mandler

Om efteråret er der masser af æbler alle vegne. Hvad er bedre end at bruge dem i en skøn æbletærte? Dette er bare en helt fantastisk æbletærte. Den er dejlig sød og skøn sprød. Server den som dessert eller bare til en god kop kaffe. Server den gerne med creme fraiche eller en god vaniljeis. Du kan sagtens bruge æbler som er blevet lidt kedelige i udseendet, og så er æbletærten faktisk ret nem at lave.

Du vil måske også kunne lide min æbletærte med karamelbund, hvis du er til æbletærte. Hvis du har lyst til at lave andre lækre ting med æbler, så kig nærmere på mine andre opskrifter med æbler. Jeg er helt sikker på, at der er noget du kan bruge.

piskeris Grullo

Æbletærte med kanel og mandler

4.50 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 tærte
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g (reklamelink)hvedemel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. (reklamelink)kanel
  • 1 tsk. (reklamelink)bagepulver
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 3 stk./250 g æble, skrællet vægt
  • 40 g (reklamelink)mandler

Sådan gør du
 

  • Bland mel og bagepulver med 125 g sukker, blødt smør, æggeblomme og creme fraiche, og ælt dejen til en ensartet masse. Hvis dejen er svær at arbejde med, sættes den i køleskabet i et kvarters tid, så er den nemmere at rulle ud. ⅔ af dejen formes til en kugle, der rulles ud, og lægges i en smurt tærteform (tykbundet) med en diameter på ca. 22 cm, så den dækker bund og sider. Resten af dejen gemmes til senere.
  • Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
  • Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
  • Tænd ovnen på 175 grade varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
  • Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
  • Bag æbletærten på midterste rille i ovnen cirka 15-20 minutter.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 tærte | Kalorier: 2861 kcal | Kulhydrater: 351 g | Protein: 39 g | Fedt: 149 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler

Kommentarer

  1. Arzoo skriver

    oktober 07, 2018 at 6:38 pm

    Hej tak for opskriften men hvor stort skal tærtefadet i diameter ?

    Hilsen Arzoo

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 1:18 pm

      Cirka 22 cm :-)

      Svar
  2. Ema skriver

    april 15, 2018 at 5:54 pm

    Kan man bruge en springform istedet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 4:51 pm

      Ja, det kan du godt :-)

      Svar
  3. Kenneth skriver

    februar 04, 2018 at 5:38 pm

    Jeg har nu lavet den to gange og begge gange bliver dejen til en klæbrig masse der bestemt ikke Ejner sig til at blive rullet ud. Jeg får den i formen og bagt alligevel, den smager jo dejligt. Men jeg undrer mig over hvad jeg gør galt. Hvordan får jeg dejen til at blive fast?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 6:48 pm

      Bruger du alm. smør og ikke smørbart? Det ville være mit bedste bud.

      Svar
  4. Anna skriver

    november 20, 2017 at 6:51 pm

    Tænkte på om man behøver mandlerne? Har nemlig en mor der er allergisk over for nødder og vil meget gerne prøve opskriften?

    Mh
    Anna

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 20, 2017 at 9:58 pm

      Det giver noget knas til toppen der er ret lækkert. Men du kan jo prøve uden - tænker ikke det går helt galt :-)

      Svar
  5. Anni skriver

    november 08, 2017 at 12:29 pm

    Kan æbletærten fryses, hvis man laver den er par dage i forvejen?
    Tror du man vil kunne tilføje noget nougat et sted?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:43 am

      Ja, det tror jeg godt man kan. Jeg ved ikke lige om jeg synes, at nougat ville passe til kagen.

      Svar
  6. Josefine skriver

    november 04, 2017 at 6:02 pm

    Jeg lavede den og den smagte fantastisk den bedste æbletærte jeg har smagt i mit liv!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2017 at 2:06 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  7. Hadia skriver

    oktober 14, 2016 at 1:56 pm

    Kagen var nem, at lave og den smagte super godt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2016 at 10:48 am

      Dejligt :-)

      Svar
  8. Christina frederiksen skriver

    september 09, 2016 at 7:01 am

    Hej
    Jeg vil lige høre, om du anbefaler at jeg luner tærten inden jeg servere den i aften, eller jeg bare skal servere den kold. Jeg var nød til at lave den igår, da jeg er på arbejde hele dagen. Vi skal have vanilleis til.
    Mvh Christina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 09, 2016 at 1:04 pm

      Hej Christina
      Ja, jeg tror bestemt den bliver bedst af at blive lunet først :-)

      Svar
  9. Sanne skriver

    september 03, 2016 at 10:52 am

    Din tærte ser bare så lækker ud. Hvilken fedtprocent har den creme fraiche, som du bruger?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:53 pm

      Det er lidt forskelligt, men jeg synes det smager bedst med en 18% eller højere.

      Svar
  10. Mie skriver

    februar 06, 2016 at 12:16 am

    Kan man godt lave dejen i forvejen (om morgenen), og i så fald, skal den da opbevares på køl? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2016 at 10:48 pm

      Det tror jeg sagtens du kan. Ja, jeg ville opbevare den på køl.

      Svar
  11. Pernille skriver

    september 26, 2014 at 4:53 pm

    Kan den mon laves med pærer i stedet for æbler? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2014 at 9:35 pm

      Ja, det tror jeg da bestemt godt den kan :-)

      Svar
  12. Simone skriver

    august 25, 2014 at 8:47 pm

    iihh en super lækker opskrift. Har lige lavet den til noget familie i aften, og de spiste hele tærten og roste den meget :) tak for opskriften :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2014 at 11:10 am

      Det lyder da bare så dejligt. Godt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  13. Rikke skriver

    marts 18, 2014 at 2:13 pm

    Den ser lækker ud..
    Men blir lidt forvirret over din sukker mænge i selve opskrift kontra
    ingridienslisten...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2014 at 11:23 am

      Det kan jeg da godt forstå. Jeg har rettet opskriften til :-)

      Svar
  14. Lunasmadblog skriver

    september 19, 2012 at 8:16 am

    Den er rigtigt flot - men jeg hader bare varm frugt... Får ellers lyst til at lave den!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 10:13 am

      Ha ha, lidt ærgeligt at du ikke kan lide varm frugt. Men det kan være du får nogle gæster der kan :-)

      Svar
    • Benedikte Hjernøe skriver

      august 08, 2018 at 12:27 pm

      mine børn hader varm frugt, men skal da lige love for den gled ned da den var kølet af. den smager forrygende både kold og varm

      Svar
      • Louise Dam skriver

        august 12, 2018 at 6:33 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
4.50 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.