
Om efteråret er der masser af æbler allevegne. Hvad er bedre end at bruge dem i en skøn æbletærte? Dette er bare en helt fantastisk æbletærte. Den er dejlig sød og skøn sprød. Server den som dessert eller bare til en god kop kaffe. Server den gerne med creme fraiche eller en god vaniljeis. Du kan sagtens bruge æbler som er blevet lidt kedelige i udseendet, og så er æbletærten faktisk ret nem at lave.
Hvis du har lyst til at lave andre lækre ting med æbler, så kig nærmere på mine andre opskrifter med æbler. Jeg er helt sikker på, at der er noget du kan bruge.
📖 Opskrift
Æbletærte med kanel og mandler
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 spsk. creme fraiche
- 3 stk./250 g æble, skrællet vægt
- 40 g mandler
Sådan gør du
- Bland mel og bagepulver med 125 g sukker, blødt smør, æggeblomme og creme fraiche, og ælt dejen til en ensartet masse. Hvis dejen er svær at arbejde med, sættes den i køleskabet i et kvarters tid, så er den nemmere at rulle ud. ⅔ af dejen formes til en kugle, der rulles ud, og lægges i en smurt tærteform (tykbundet) med en diameter på ca. 22 cm, så den dækker bund og sider. Resten af dejen gemmes til senere.
- Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
- Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
- Tænd ovnen på 175 grade varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
- Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
- Bag æbletærten på midterste rille i ovnen cirka 15-20 minutter.
Arzoo
Hej tak for opskriften men hvor stort skal tærtefadet i diameter ?
Hilsen Arzoo
Louise Dam
Cirka 22 cm :-)
Ema
Kan man bruge en springform istedet?
Louise Dam
Ja, det kan du godt :-)
Kenneth
Jeg har nu lavet den to gange og begge gange bliver dejen til en klæbrig masse der bestemt ikke Ejner sig til at blive rullet ud. Jeg får den i formen og bagt alligevel, den smager jo dejligt. Men jeg undrer mig over hvad jeg gør galt. Hvordan får jeg dejen til at blive fast?
Louise Dam
Bruger du alm. smør og ikke smørbart? Det ville være mit bedste bud.
Anna
Tænkte på om man behøver mandlerne? Har nemlig en mor der er allergisk over for nødder og vil meget gerne prøve opskriften?
Mh
Anna
Louise Dam
Det giver noget knas til toppen der er ret lækkert. Men du kan jo prøve uden - tænker ikke det går helt galt :-)
Anni
Kan æbletærten fryses, hvis man laver den er par dage i forvejen?
Tror du man vil kunne tilføje noget nougat et sted?
Louise Dam
Ja, det tror jeg godt man kan. Jeg ved ikke lige om jeg synes, at nougat ville passe til kagen.
Josefine
Jeg lavede den og den smagte fantastisk den bedste æbletærte jeg har smagt i mit liv!
Louise Dam
Dejligt at høre :-)
Hadia
Kagen var nem, at lave og den smagte super godt.
Louise Dam
Dejligt :-)
Christina frederiksen
Hej
Jeg vil lige høre, om du anbefaler at jeg luner tærten inden jeg servere den i aften, eller jeg bare skal servere den kold. Jeg var nød til at lave den igår, da jeg er på arbejde hele dagen. Vi skal have vanilleis til.
Mvh Christina
Louise Dam
Hej Christina
Ja, jeg tror bestemt den bliver bedst af at blive lunet først :-)
Sanne
Din tærte ser bare så lækker ud. Hvilken fedtprocent har den creme fraiche, som du bruger?
Louise Dam
Det er lidt forskelligt, men jeg synes det smager bedst med en 18% eller højere.
Mie
Kan man godt lave dejen i forvejen (om morgenen), og i så fald, skal den da opbevares på køl? :)
Louise Dam
Det tror jeg sagtens du kan. Ja, jeg ville opbevare den på køl.
Pernille
Kan den mon laves med pærer i stedet for æbler? :-)
Louise Dam
Ja, det tror jeg da bestemt godt den kan :-)
Simone
iihh en super lækker opskrift. Har lige lavet den til noget familie i aften, og de spiste hele tærten og roste den meget :) tak for opskriften :)
Louise Dam
Det lyder da bare så dejligt. Godt du kunne bruge opskriften :-)
Rikke
Den ser lækker ud..
Men blir lidt forvirret over din sukker mænge i selve opskrift kontra
ingridienslisten...
Louise Dam
Det kan jeg da godt forstå. Jeg har rettet opskriften til :-)
Lunasmadblog
Den er rigtigt flot - men jeg hader bare varm frugt... Får ellers lyst til at lave den!
Louise Dam
Ha ha, lidt ærgeligt at du ikke kan lide varm frugt. Men det kan være du får nogle gæster der kan :-)
Benedikte Hjernøe
mine børn hader varm frugt, men skal da lige love for den gled ned da den var kølet af. den smager forrygende både kold og varm
Louise Dam
Dejligt at høre :-)