• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Søde Tærter

    Æbletærte med kanel og mandler

    Udgivet: sep 26, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bbf o

    Om efteråret er der masser af æbler allevegne. Hvad er bedre end at bruge dem i en skøn æbletærte? Dette er bare en helt fantastisk æbletærte. Den er dejlig sød og skøn sprød. Server den som dessert eller bare til en god kop kaffe. Server den gerne med creme fraiche eller en god vaniljeis. Du kan sagtens bruge æbler som er blevet lidt kedelige i udseendet, og så er æbletærten faktisk ret nem at lave.

    Hvis du har lyst til at lave andre lækre ting med æbler, så kig nærmere på mine andre opskrifter med æbler. Jeg er helt sikker på, at der er noget du kan bruge.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Æbletærte med kanel og mandler

    Opskrift af Louise Dam
    1 tærte
    Forb. tid 1 time t
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g hvedemel
    • 150 g sukker
    • 150 g smør
    • 1 æggeblomme
    • 1 spsk. kanel
    • 1 tsk. bagepulver
    • 2 spsk. creme fraiche
    • 3 stk./250 g æble, skrællet vægt
    • 40 g mandler

    Sådan gør du
     

    • Bland mel og bagepulver med 125 g sukker, blødt smør, æggeblomme og creme fraiche, og ælt dejen til en ensartet masse. Hvis dejen er svær at arbejde med, sættes den i køleskabet i et kvarters tid, så er den nemmere at rulle ud. ⅔ af dejen formes til en kugle, der rulles ud, og lægges i en smurt tærteform (tykbundet) med en diameter på ca. 22 cm, så den dækker bund og sider. Resten af dejen gemmes til senere.
    • Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
    • Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
    • Tænd ovnen på 175 grade varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
    • Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
    • Bag æbletærten på midterste rille i ovnen cirka 15-20 minutter.

    Noter

    Opskriften er fundet her.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 tærte | Kalorier: 2861 kcal | Kulhydrater: 351 g | Protein: 39 g | Fedt: 149 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 5 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    Opskrift på hjemmelavet æbletærte med kanel og mandler
    « 8 af mine bedste opskrifter med æbler
    Brasede kartofler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Arzoo

      oktober 07, 2018 at 6:38 pm

      Hej tak for opskriften men hvor stort skal tærtefadet i diameter ?

      Hilsen Arzoo

      Svar
      • Louise Dam

        december 02, 2018 at 1:18 pm

        Cirka 22 cm :-)

        Svar
    2. Ema

      april 15, 2018 at 5:54 pm

      Kan man bruge en springform istedet?

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 4:51 pm

        Ja, det kan du godt :-)

        Svar
    3. Kenneth

      februar 04, 2018 at 5:38 pm

      Jeg har nu lavet den to gange og begge gange bliver dejen til en klæbrig masse der bestemt ikke Ejner sig til at blive rullet ud. Jeg får den i formen og bagt alligevel, den smager jo dejligt. Men jeg undrer mig over hvad jeg gør galt. Hvordan får jeg dejen til at blive fast?

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 6:48 pm

        Bruger du alm. smør og ikke smørbart? Det ville være mit bedste bud.

        Svar
    4. Anna

      november 20, 2017 at 6:51 pm

      Tænkte på om man behøver mandlerne? Har nemlig en mor der er allergisk over for nødder og vil meget gerne prøve opskriften?

      Mh
      Anna

      Svar
      • Louise Dam

        november 20, 2017 at 9:58 pm

        Det giver noget knas til toppen der er ret lækkert. Men du kan jo prøve uden - tænker ikke det går helt galt :-)

        Svar
    5. Anni

      november 08, 2017 at 12:29 pm

      Kan æbletærten fryses, hvis man laver den er par dage i forvejen?
      Tror du man vil kunne tilføje noget nougat et sted?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:43 am

        Ja, det tror jeg godt man kan. Jeg ved ikke lige om jeg synes, at nougat ville passe til kagen.

        Svar
    6. Josefine

      november 04, 2017 at 6:02 pm

      Jeg lavede den og den smagte fantastisk den bedste æbletærte jeg har smagt i mit liv!

      Svar
      • Louise Dam

        november 05, 2017 at 2:06 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    7. Hadia

      oktober 14, 2016 at 1:56 pm

      Kagen var nem, at lave og den smagte super godt.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2016 at 10:48 am

        Dejligt :-)

        Svar
    8. Christina frederiksen

      september 09, 2016 at 7:01 am

      Hej
      Jeg vil lige høre, om du anbefaler at jeg luner tærten inden jeg servere den i aften, eller jeg bare skal servere den kold. Jeg var nød til at lave den igår, da jeg er på arbejde hele dagen. Vi skal have vanilleis til.
      Mvh Christina

      Svar
      • Louise Dam

        september 09, 2016 at 1:04 pm

        Hej Christina
        Ja, jeg tror bestemt den bliver bedst af at blive lunet først :-)

        Svar
    9. Sanne

      september 03, 2016 at 10:52 am

      Din tærte ser bare så lækker ud. Hvilken fedtprocent har den creme fraiche, som du bruger?

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 12:53 pm

        Det er lidt forskelligt, men jeg synes det smager bedst med en 18% eller højere.

        Svar
    10. Mie

      februar 06, 2016 at 12:16 am

      Kan man godt lave dejen i forvejen (om morgenen), og i så fald, skal den da opbevares på køl? :)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 07, 2016 at 10:48 pm

        Det tror jeg sagtens du kan. Ja, jeg ville opbevare den på køl.

        Svar
    11. Pernille

      september 26, 2014 at 4:53 pm

      Kan den mon laves med pærer i stedet for æbler? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2014 at 9:35 pm

        Ja, det tror jeg da bestemt godt den kan :-)

        Svar
    12. Simone

      august 25, 2014 at 8:47 pm

      iihh en super lækker opskrift. Har lige lavet den til noget familie i aften, og de spiste hele tærten og roste den meget :) tak for opskriften :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2014 at 11:10 am

        Det lyder da bare så dejligt. Godt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    13. Rikke

      marts 18, 2014 at 2:13 pm

      Den ser lækker ud..
      Men blir lidt forvirret over din sukker mænge i selve opskrift kontra
      ingridienslisten...

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2014 at 11:23 am

        Det kan jeg da godt forstå. Jeg har rettet opskriften til :-)

        Svar
    14. Lunasmadblog

      september 19, 2012 at 8:16 am

      Den er rigtigt flot - men jeg hader bare varm frugt... Får ellers lyst til at lave den!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 04, 2013 at 10:13 am

        Ha ha, lidt ærgeligt at du ikke kan lide varm frugt. Men det kan være du får nogle gæster der kan :-)

        Svar
      • Benedikte Hjernøe

        august 08, 2018 at 12:27 pm

        mine børn hader varm frugt, men skal da lige love for den gled ned da den var kølet af. den smager forrygende både kold og varm

        Svar
        • Louise Dam

          august 12, 2018 at 6:33 pm

          Dejligt at høre :-)

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788