
Hvis du har lyst til at lave andre lækre ting med æbler, så kig nærmere på mine andre opskrifter med æbler. Jeg er helt sikker på, at der er noget du kan bruge.
Æbletærte med kanel og mandler
1 tærte - ca. 8 stykker
Forberedelsestid:
Ingredienser
250 g hvedemel
150 g sukker
150 g smør
1 æggeblomme
1 spsk. kanel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. creme fraiche
3 stk./250 g æble (skrællet vægt)
40 g mandler
Skær æbler i tynde både, og hak mandlerne. Bland de hakkede mandler med 25 g sukker og kanelen.
Læg æblestykkerne på tærtebunden og drys derefter kanelblandingen over.
Tænd ovnen på 175 grade varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
Rul resten af dejen ud til en firkant, der skæres i strimler, og lægges som et gitter over fyldet.
Bag æbletærten på midterste rille i ovnen cirka 15-20 minutter.
Opskriften er fundet her.








Af Louises Dam
Hej tak for opskriften men hvor stort skal tærtefadet i diameter ?
Hilsen Arzoo
Cirka 22 cm :-)
Kan man bruge en springform istedet?
Ja, det kan du godt :-)
Jeg har nu lavet den to gange og begge gange bliver dejen til en klæbrig masse der bestemt ikke Ejner sig til at blive rullet ud. Jeg får den i formen og bagt alligevel, den smager jo dejligt. Men jeg undrer mig over hvad jeg gør galt. Hvordan får jeg dejen til at blive fast?
Bruger du alm. smør og ikke smørbart? Det ville være mit bedste bud.
Tænkte på om man behøver mandlerne? Har nemlig en mor der er allergisk over for nødder og vil meget gerne prøve opskriften?
Mh
Anna
Det giver noget knas til toppen der er ret lækkert. Men du kan jo prøve uden - tænker ikke det går helt galt :-)
Kan æbletærten fryses, hvis man laver den er par dage i forvejen?
Tror du man vil kunne tilføje noget nougat et sted?
Ja, det tror jeg godt man kan. Jeg ved ikke lige om jeg synes, at nougat ville passe til kagen.
Jeg lavede den og den smagte fantastisk den bedste æbletærte jeg har smagt i mit liv!
Dejligt at høre :-)
Kagen var nem, at lave og den smagte super godt.
Dejligt :-)
Hej
Jeg vil lige høre, om du anbefaler at jeg luner tærten inden jeg servere den i aften, eller jeg bare skal servere den kold. Jeg var nød til at lave den igår, da jeg er på arbejde hele dagen. Vi skal have vanilleis til.
Mvh Christina
Hej Christina
Ja, jeg tror bestemt den bliver bedst af at blive lunet først :-)
Din tærte ser bare så lækker ud. Hvilken fedtprocent har den creme fraiche, som du bruger?
Det er lidt forskelligt, men jeg synes det smager bedst med en 18% eller højere.
Kan man godt lave dejen i forvejen (om morgenen), og i så fald, skal den da opbevares på køl? :)
Det tror jeg sagtens du kan. Ja, jeg ville opbevare den på køl.
Kan den mon laves med pærer i stedet for æbler? :-)
Ja, det tror jeg da bestemt godt den kan :-)
iihh en super lækker opskrift. Har lige lavet den til noget familie i aften, og de spiste hele tærten og roste den meget :) tak for opskriften :)
Det lyder da bare så dejligt. Godt du kunne bruge opskriften :-)
Den ser lækker ud..
Men blir lidt forvirret over din sukker mænge i selve opskrift kontra
ingridienslisten...
Det kan jeg da godt forstå. Jeg har rettet opskriften til :-)
Den er rigtigt flot - men jeg hader bare varm frugt... Får ellers lyst til at lave den!
Ha ha, lidt ærgeligt at du ikke kan lide varm frugt. Men det kan være du får nogle gæster der kan :-)
mine børn hader varm frugt, men skal da lige love for den gled ned da den var kølet af. den smager forrygende både kold og varm
Dejligt at høre :-)