Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Madtærter

Grøntsagstærte med hytteost

Udgivet: 11. mar 2024 · Opdateret: 11. mar 2024

Her får du opskriften på en lækker og smagfuld grøntsagstærte med hytteost. Ved siden af har jeg serveret en helt simpel spidskålssalat, der kan serveres til det meste. Denne grøntsagstærte med fuldkornsbund er som udgangspunkt en vegetarisk tærte med grøntsager.

Tærte med grøntsager og hytteost

Grøntsagstærte med fuldkornsbund

Vi er helt vilde med tærte herhjemme, og denne her fuldkornstærte med grøntsager er blevet et hit på det seneste. Normalt plejer jeg kun at fylde porrer, rødløg og tomat i, men du kan godt tilsætte nogle andre grøntsager. Faktisk kan du nemt bruge nogle af de grøntsager du lige har liggende i grøntsagsskuffen, der trænger til at blive brugt.

Når jeg laver min æggemasse, kan jeg godt lide at komme hytteost i. Hytteost har et højt indhold af protein lige som æggene, så det er med til at give en god mæthed til retten. Derudover så gør hytteost også tærten ekstra cremet, hvilket er meget lækkert.

Tærte med grøntsager og hytteost

Når jeg laver denne fuldkornstærte med grøntsager, og min datter skal spise med, så hakker jeg gerne grøntsagerne så fint som muligt. På den måde bliver de bedre "skjult" i tærten, og så ryger det ofte nemmere ned.

Herunder får du også opskriften på en virkelig lækker og simpel spidskålssalat, som jeg ofte serverer til denne her tærte. Du kan faktisk servere den til en lang række forskellige retter, da den kan gå til det meste.

piskeris Grullo

Grøntsagstærte med hytteost

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Tærtefad 26 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Tærtebund

  • ½ tsk salt
  • 125 g koldt smør i tern
  • 75 g (reklamelink)fuldkornshvedemel
  • 150 g (reklamelink)hvedemel
  • 2-3 spsk koldt vand
  • 1 æg, til pensling

Æggemasse

  • 4 æg
  • 150 g hytteost
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ tsk (reklamelink)muskatnød
  • 100 g revet mozzarella

Fyld

  • 1 rødløg i skiver
  • 2 små porrer i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • Hvis du ønsker kød i tærten kan du tilsætte cirka 100 g skinke, kylling, bacon eller chorizo.

Spidskålssalat

  • ½ spidskål
  • 1-2 æbler
  • 50 g (reklamelink)mandler
  • ½ dl (reklamelink)sesamfrø
  • Dressing
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 spsk (reklamelink)honning
  • 1,5 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Tærte

  • Kom salt, mel og smør i tern i en food processor og kør til det har en helt smudlret konsistens.
  • Kom dejen ud på bordet og saml den med lidt koldt vand. Sørg for ikke at ælte dejen, da tærtebunden så ikke bliver sprød.
  • Kom dejen i en pose eller i husholdningsfilm og kom den på køl i minimum 30 minutter.
  • Tag tærtedejen ud fra køleskabet og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
  • Rul dejen let om kagerullen og løft den op i tærteformen (26 cm i diameter).
  • Prik huller i bunden med en gaffel, kom bagepapir over og kom tørre ris, bønner eller lignende ovenpå for at blindbage tærten.
  • Bag tærtebunden i 30 minutter ved 180 grader. Fjern så bagepapiret og giv den yderligere 10 minutter.
  • Imens tærtebunden forbager gør du fyldet klar. Pisk æg, hytteost, mælk, salt, peber, muskatnød og mozzarella sammen i en skål. Og skær grøntsagerne ud.
  • Når bunden kommer ud af ovnen pensler du den med lidt æg – det lukker overfladen på dejen så den forbliver sprød.
  • Fordel porrer, rødløg og tomater på bunden (gem evt. lidt af fyldet og læg øverst).
  • Hæld æggemassen over fyldet og kom de eventuelt gemte grøntsager på toppen (kun for syns skyld).
  • Færdigbag tærten ved 200 grader i cirka 30-35 minutter.

Spidskålsalat

  • Snit spidskålen fint.
  • Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern.
  • Hak mandlerne groft.
  • Rist mandlerne og sesamfrøene på en tør pande.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen – eventuelt med et lille piskeris eller ryst den sammen i et lille glas med låg.
  • Bland det hele sammen i en skål og servér salaten i en flot skål eller på et fint fad.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften!

  • Hvis du synes kan du sagtens tilsætte lidt kød til tærten. F.eks. skinke, kylling eller andet kød, hvis du synes. Den mætter dog stadig rigtig godt uden kød.
  • Tærten er fryseegnet. Så hvis du har et par stykker til overs kan de enten fryses ned eller gemmes i køleskabet og spises en af de følgende dage.
  • Du kan nemt tilsætte andre grøntsager til tærten og få tømt ud i køleskabet samtidig. Du skal bare passe på, at der ikke kommer for meget fyld i, så der ikke er nok æggemasse.
Grøntsagstærte med fuldkornsbund

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.