Tranebærsauce serveres helt traditionelt i USA til den store Thanksgiving middag sammen med en hel kalkun. Her får du en smagsfuld sovs eller kompot er det jo nærmest. Den er både sødlig, men også med det bitre fra tranebærrene.
Tranebærsauce
Ingredienser
- 250 g tranebær
- 0,75 dl vand
- 0,75 dl appelsinsaft, 0,75 dl = saften af 1 appelsin
- 25 g sukker
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 1 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde og rør rundt. Lad det koge op og skru så ned så det blot simrer.
- Lad det simre i cirka 10 minutter.
- Tag det af varmen og lad sovsen køle helt ned.
- Kom tranebærsaucen i en egnet beholder og kom i køleskabet i mindst 2 timer.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
Du kan enten købe friske tranebær, ellers kan du også finde dem på frost nogle steder. Du kan ikke bruge tørrede tranebær til denne opskrift på tranebærsovs.
Vil du twiste opskriften lidt kan du komme en lille smule kanel og/eller muskatnød.
Tranebær
Tranebær er ikke noget vi bruger så ofte i Danmark, og når vi gør er det for det meste som tørrede tranebær og ikke friske tranebær, som i denne opskrift på tranebærsauce. Tranebær er noget bitre i smagen, og derfor spises de sjældent friske som en snack. Tranebær har, ligesom blåbær, et højt indhold af antioxidanter, kostfibre og C-vitamin.
Comments
No Comments