• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Pandekager & vafler

    Friterede hyldeblomster

    Udgivet: jul 7, 2022 · Opdateret: jul 7, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Friterede hyldeblomster i pandekagedej kan godt lyde som noget mærkeligt noget, men jeg lover dig, at det smager virkelig godt! Det er derudover en nem sommerdessert, som man kan spise med lidt flormelis drysset ud over.

    Friterede hyldeblomster

    Når hyldeblomsten er i sæson fra juni til juli måned, er der rigtig mange, der bruger dem til at lave hyldeblomstsaft. Og det er også super lækkert, men de kan også laves til de her friterede hyldeblomster i pandekagedej.

    Det er faktisk meget nemt at lave sådan en nem sommerdessert, og du kan røre din pandekagedej sammen hurtigt. Når du har gjort det, skal du dyppe dine hyldeblomster i dejen og så komme dem ned i den varme olie. Så gælder det om at holde øje med dem, og tage dem op, når de bliver gyldne.

    Se også disse opskrifter:
    Hyldeblomstsaft | Rabarbercrumble | Bananoffee pie i glas

    Når de er færdige, skal de helst spises med det samme, hvor de er lune og aller sprødest. Du skal kun spise den del, hvor den friterede dej sidder på. Du skal altså ikke spise stængerne, hvor der ikke er dejen på.

    ikon piskeris Chestnut

    Friterede hyldeblomster

    4 personer
    Holdbarhed: 1 dag
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 10 min
    Hviletid 30 min
    Samlet tid 50 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 8 store hyldeblomstskærme

    Pandekagedej

    • 2 æg
    • 3 spsk sukker
    • 100 g hvedemel
    • 2,5 dl mælk udskift evt, halvdelen med øl
    • olie

    Serveres med:

    • flormelis

    Sådan gør du
     

    • Sørg for at plukke gode store hyldeblomster og behold et stykke af stilken på. Det er nemmere at have noget at holde i når de skal steges. Ryst hyldeblomsterne grundigt så smådyr falder ud. De skal helst ikke skylles, da du skyller smagen af blomsterne.
    • Pisk æg, sukker, hvedemel og mælk sammen i en skål. Tilsæt eventuelt mælken lidt af gangen for at undgå klumper.
    • Stil skålen med pandekagedej i køleskabet i 15-30 minutter.
    • Opvarm en pande med godt med olie - der skal være nok i så du kan friturestege hyldeblomsterne. Olien skal være så varm at den syder omkring et træspyd eller cirka 170-180 grader.
    • Hold så i stilken på hyldeblomsten og dyp den i pandekagedejen. Kom blomsten direkte i den varm olie og giv den et par minutter eller til den er gylden.
    • Tag hyldeblomsten op af olien og læg den på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, der kan suge overskydende olie. Fortsæt til alle hyldeblomster er færdige.
    • Servér med det samme med lidt flormelis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Man ved, at olien er varm nok, når man kan tage en lille træpind eller et træspyd og kommer i olien og det syder lidt rundt omkring den. Hvis det gør det, så er det varmt nok, og du kan nu fritere dine hyldeblomster.
    • Det er bedst lige at lade dine friterede hyldeblomster dryppe lidt af på et stykke køkkenrulle inden servering. Så bliver overskydende olie suget op af papiret, og de bliver ikke så hurtigt bløde.
    • Du kan udskifte noget af mælken med øl, det giver også en skøn smag!
    • Du kan nemt lave pandekagedejen i god tid før den skal bruges, og så blot stege hyldeblomsterne lige inden de skal spises.
    • Sørg for at plukke dine hyldeblomster et sted der ligger langt fra store veje pga. forurening, og pluk heller ikke de blomster der sidder for lavt og der er risiko for hunde der har tisset på dem.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor længe kan de holde sig?

    De her friterede hyldeblomster skal du spise med det samme. De bliver hurtig bløde, så lav dem kun når du kan spise dem lige efter. Pas dog på med at de ikke er ALT for varme, efter de er kommet op af olien.

    Skal hyldeblomsterne skylles forinden?

    Nej, de skal ikke skylles. Grunden til det er, at der sidder rigtig meget smag i blomsterne, som man kan komme til at skylle væk. I stedet kan du ryste dem lidt, så eventuelle smådyr ikke sidder tilbage i blomsten.

    Friterede hyldeblomster i pandekagedej
    Friterede hyldeblomster
    Friterede hyldeblomster i pandekagedej - en skøn sommerdessert
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet guf
    Grøn kartoffelsalat med pesto »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her