• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Grydestegt vildand/gråand

    Udgivet: jan 13, 2018 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ebeb b

    Det er ikke så ofte jeg lige få fingrene i en vildand, men når jeg gør så er det altså en helt anden oplevelse end en almindelig and. Eftersom det er vildtkød, så har kødet en helt anden smag en den traditionelle and vi kender. De er også en hel del mindre fede i det, og der er derfor ofte behov for at tilsætte noget i fedt f.eks. i form af bacon, så kødet ikke bliver tørt. Jeg er lidt ked af at kødet ser lidt tørt ud her på billederne, for det var det bestemt ikke! Det var utrolig lækkert og saftigt. Jeg valgte at grydestege to vildænder og så blev de serveret med kogte kartofler, en lækker sauce og waldorfsalat.

    ebeb b

    Grydestegt vildand/gråand

    3 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    2 personer
    Forb. tid 1 t 15 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 2 vildænder
    • 2 løg
    • 2 æbler
    • 2 dl hvidvin
    • 2 dl vand
    • 1 pakke bacon i skiver
    • Groft salt

    Sauce

    • Piskefløde
    • Kulør

    Serveres med

    • Kogte kartofler
    • Waldorfsalat
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Sørg for at ænderne er helt renset - fjern eventuelle rester af fjer, indvolde mv.
    • Dup ænderne tørre med køkkenrulle.
    • Gnid dem med groft salt både indvendig og udvendig, og lad dem gerne lige ligge 10 minutter.
    • Vikl baconskiver omkring ænderne.
    • Brun dem på begge sider i en stor gryde.
    • Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og æbler i grove stykker.
    • Tilsæt hvidvin og vand.
    • Lad småkoge i cirka 30-40 minutter.
    • Når ænderne er færdige slukker du for gryden og hælder fonden/væden fra gryden og hælder det igennem en si ned i en anden gryde til saucen.
    • Lad fonden koge ind til ½ delen eller ⅔ dele.
    • Tilsæt piskefløde og kulør efter smag og behag - smag til undervejs.
    • Skær ænderne ud og servér med kogte kartofler, saucen og waldorfsalat.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 2563 kcal | Kulhydrater: 305 g | Protein: 66 g | Fedt: 115 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Vildand med waldorfsalat (1)
    Vildand med waldorfsalat (2)
    Vildand med waldorfsalat (3)
    Vildand med waldorfsalat (4)
    Vildand med waldorfsalat (5)
    Vildand med waldorfsalat (6)
    Vildand med waldorfsalat (7)
    Vildand med waldorfsalat (8)
    Vildand med waldorfsalat (9)
    Vildand med waldorfsalat (13)
    Vildand med waldorfsalat (12)

     

    Skrevet af: Louise DamAnd, Æbler, Bacon, Gråand, Hvidvin, Løg, Piskefløde, VildandKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ

    Følg mig på Instagram

    « Salat med bagte gulerødder og saltmandler
    Kenwood Cooking Chef »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. John d

      september 08, 2020 at 6:03 pm

      Gråænderne skal plukkes ikke flåes, så sparer man baconen

      Svar
      • Louise Dam

        september 17, 2020 at 1:16 pm

        Tak for tippet - jeg ordnede ikke selv ænderne, men rigtig godt at vide!

        Svar
    2. Kim Jørgensen

      marts 02, 2018 at 2:13 pm

      Det ser sku godt nok lækkert ud. Jeg har en and liggende i fryseren - det kunne være den skulle op til imorgen :)

      Svar
    3. mick ogilvie

      januar 24, 2018 at 11:14 am

      Vildand er kanon her i vintermånederne, så med en god stærk øl til.
      Thumbs Up...

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her