ebeb b

Det er ikke så ofte jeg lige få fingrene i en vildand, men når jeg gør så er det altså en helt anden oplevelse end en almindelig and. Eftersom det er vildtkød, så har kødet en helt anden smag en den traditionelle and vi kender. De er også en hel del mindre fede i det, og der er derfor ofte behov for at tilsætte noget i fedt f.eks. i form af bacon, så kødet ikke bliver tørt. Jeg er lidt ked af at kødet ser lidt tørt ud her på billederne, for det var det bestemt ikke! Det var utrolig lækkert og saftigt. Jeg valgte at grydestege to vildænder og så blev de serveret med kogte kartofler, en lækker sauce og waldorfsalat.

ikon piskeris Chestnut

Grydestegt vildand/gråand

2 personer
Forb. tid 1 t 15 min
Samlet tid 1 t 15 min

Ingredienser

  • 2 vildænder
  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 pakke bacon i skiver
  • Groft salt

Sauce

  • Piskefløde
  • Kulør

Serveres med

  • Kogte kartofler
  • Waldorfsalat

Sådan gør du
 

  • Sørg for at ænderne er helt renset - fjern eventuelle rester af fjer, indvolde mv.
  • Dup ænderne tørre med køkkenrulle.
  • Gnid dem med groft salt både indvendig og udvendig, og lad dem gerne lige ligge 10 minutter.
  • Vikl baconskiver omkring ænderne.
  • Brun dem på begge sider i en stor gryde.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg og æbler i grove stykker.
  • Tilsæt hvidvin og vand.
  • Lad småkoge i cirka 30-40 minutter.
  • Når ænderne er færdige slukker du for gryden og hælder fonden/væden fra gryden og hælder det igennem en si ned i en anden gryde til saucen.
  • Lad fonden koge ind til ½ delen eller ⅔ dele.
  • Tilsæt piskefløde og kulør efter smag og behag - smag til undervejs.
  • Skær ænderne ud og servér med kogte kartofler, saucen og waldorfsalat.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 2563 kcal | Kulhydrater: 305 g | Protein: 66 g | Fedt: 115 g
Bedøm denne opskrift:
4 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Vildand med waldorfsalat (1)
Vildand med waldorfsalat (2)
Vildand med waldorfsalat (3)
Vildand med waldorfsalat (4)
Vildand med waldorfsalat (5)
Vildand med waldorfsalat (6)
Vildand med waldorfsalat (7)
Vildand med waldorfsalat (8)
Vildand med waldorfsalat (9)
Vildand med waldorfsalat (13)
Vildand med waldorfsalat (12)

 

Skrevet af: Louise DamAnd, Æbler, Bacon, Gråand, Hvidvin, Løg, Piskefløde, VildandKategori: Aftensmad, Efterår, Fjerkræ

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften