Kål er en fantastisk grøntsag. Den er super billig, der er vildt meget mad i ét kålhoved og så smager det bare super godt og kan varieres virkelig meget. Her har jeg lavet en rigtig lækker kålsalat, som består af både hvidkål og rødkål - herudover er der gulerødder, appelsin og ristede mandler og sesamfrø. Salaten er meget mættende på grund af kålen, og dressingen giver den en skøn smag.
Selvom det tager lidt tid at snitte kålen, så er salaten ret nem at lave og den kan spises som tilbehør til det meste kød, eller måske alene til en frokost.
Kålsalat med appelsin
Ingredienser
Dressing
- 1 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 spsk æblesirup eller honning
- 1,5 spsk (reklamelink)hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande.
- Rist også sesamfrøene på en tør pande.
- Snit hvidkål og rødkål fint.
- Skræl gulerødderne og riv dem.
- Skræl appelsinerne og skær dem i tern.
- Bland hvidkål, rødkål, gulerødder og appelsiner sammen i en skål.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen. Brug eventuelt et mini piskeris, det er fantastisk til dressinger.
- Bland dressingen i salaten og vend til sidst mandler og sesamfrø i salaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamAppelsin, Gulerødder, Honning, Hvidkål, Mandler, Rødkål, SesamfrøKategori: Buffet, Jul, Juleaften, Kålsalater, Salater, Salater som tilbehør til aftensmad, Sunde retter
Maiken skriver
Lækkert :-) jeg må lige have købt et par kålhoveder med hjem i morgen, for dem er jeg vist løbet tør for ;-) Kh Maiken