Vi spiser faktisk en del kål herhjemme og jeg laver mange kålsalater. Kål er rigtig billigt, og der er mad til flere dage i et kålhoved. Jeg kan bedst lide kålen rå i en salat, og det er faktisk ligemeget hvilken slags kål det er. Herhjemme er det nok mest spidskål, hvidkål og rødkål vi spiser og alle tre slags er jo super lækre i salater og meget sunde.
Kålsalat med kylling og peanuts
Justér antal3 personer
Ingredienser
Kylling
- 2 kyllingefileter
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 1 tsk revet ingefær
- Salt
- Olie til stegning
Dressing
- ¼ dl fiskesauce
- ¼ dl lime- eller citronsaft
- 1 spsk sukker
- ½-1 tsk sriracha chilisauce eller 1-2 spsk hakket frisk rød chili
- 1-2 tsk (reklamelink)sød chilisauce
Salat
- ¼ hvidkål
- 4-5 gulerødder
- 2 æbler
- cirka 50 g salte peanuts
Sådan gør du
- Skær kyllingefileterne i strimler
- Varm lidt olie op på en pande og steg kyllingestrimlerne på panden.
- Når kyllingen er gennemstegt tilsættes der 1 spsk honning og 1 tsk revet ingefær. Lad det stege videre i 1 minuts tid, rør lidt rundt undervejs.
- Sluk for kyllingen og sæt den til side.
- Snit hvidkålen fint.
- Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern.
- Skræl æblerne og riv dem på et rivejern.
- Bland hvidkål, gulerødder og æbler i en skål.
- Bland ingredienserne til dressingen sammen. Brug eventuelt et mini piskeris, det er fantastisk til dressinger.
- Hæld dressingen over salaten.
- Bland kyllingestykkerne i salaten og bland rundt.
- Anret salaten på et fad og drys peanuts ovenpå salaten.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 370 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 35 g | Fedt: 9 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments