• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt » Lakridstrøfler med hvid chokolade

    Lakridstrøfler med hvid chokolade

    Kugler med lakridsganache - Lakridstrøfler med hvid chokoladeDisse lækre lakridstrøfler med hvid chokolade er helt perfekte når man lige skal have en lille sød ting til kaffen. De kan spises året rundt og de smager helt fantastisk. De består af en lakridsganache eller en lakridstrøffel lavet på hvid chokolade, fløde og lakridspulver. Til sidst bliver de så overtrukket med hvid chokolade. Hvid chokolade og lakrids passer helt perfekt sammen. Men jeg lavede alligevel også et par stykker med lys chokolade, og det fungerede også rigtig godt. Selvom fremgangsmåden måske ser lidt lang ud, så er det faktisk ret nemt at lave disse lækre lakridstrøfler. Så lad dig ikke skræmme :-)


    Lakridstrøfler med hvid chokolade

    22 stk.
    Forberedelsestid: 30 minutter
    Samlet tid: 2 timer

    Ingredienser
    300 g hvid chokolade
    25 g smør
    1 dl piskefløde
    50 g glukosesirup
    150 sukker
    1 spsk lakridspulver - jeg brugte Bülow rålakridspulver
    Frysetørrede hindbær til pynt


    Fremgangsmåde
    1. Sukker, glukosesirup, fløde og lakridspulver bringes i kog i en gryde.
    2. Lad det koge indtil det når en temperatur på 113 grader. Til dette er det nemmeste at bruge at et sukkertermometer.
    2. Imens karamelblandingen koger, hakker du 100 gram af den hvide chokolade. Fordel den hakkede chokolade i en skål sammen med smørret.
    3. Når karamelblandingen er klar hælder du den langsomt over chokoladen og smørret imens du rører godt rundt. Fortsæt med at røre indtil massen er helt glat. (min har lidt klumper, men det er fordi jeg brugte en hvid chokolade med crunch :-)
    4. Beklæd en form med bagepapir og hæld chokolademassen ned i denne. Det betyder ikke så meget hvad størrelse den har.
    5. Sæt formen i køleskabet i et par timer indtil massen er stivnet.
    6. Når din lakridsganache er blev helt fast i det tager du den ud af køleskabet og skærer den i stykker af cirka 15 g.
    7. Form nu alle stykkerne til kugler.
    8. Når du har formet dem alle sætter du dem tilbage i køleskabet.
    9. Smelt og temperer den resterende hvide chokolade (200 g). Det gøres nemmest ved at smelte ⅔ af chokoladen (cirka 130 gram). Den resterende ⅓ af chokoladen hakker du groft og fordeler i en skål. Når chokoladen er helt smeltet hælder du den over i skålen med den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Nu er din chokolade forhåbentlig tempereret og du kan gå igang med at overtrække lakridstrøflerne.
    10. Tag kuglerne ud af køleskabet og vend hver kugler en af gangen i den hvide chokolade. Sæt dem på et skærebræt eller ligende med bagepapir på - så hænger de ikke fast. Mens chokoladen stadig er våd drysser du med lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær.
    11. Sæt dine færdige lakridskugler på køl indtil chokoladen er stivnet.



    Kugler med lakridsganache (1)Kugler med lakridsganache (6)Kugler med lakridsganache (7)Kugler med lakridsganache (8)Kugler med lakridsganache (9)Kugler med lakridsganache (10)Kugler med lakridsganache (11)Kugler med lakridsganache (12)Kugler med lakridsganache (13)

    Skrevet af: Louise DamKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Kylling med pesto og parmaskinke
    Next Post: Små kødboller i tomatsauce »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nivethitha

      september 14, 2016 at 6:12 am

      Hej Louise:)
      Jeg tænker at forsøge mig med dem i weekenden. Hvor længe holder de i køleskabet?:)
      Vh
      Nive

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 12:09 pm

        Umiddelbart så længe fløden har holdbarhed vil jeg tro.

        Svar
    2. Ann

      juli 20, 2015 at 10:11 am

      Hej Louise,
      Jeg planlægger at lave de lækre lakridstrøfler som en lille snack til familien her i sommerhus.
      Ved du, om man kan bruge et stegetermometer i stedet for et sukkertermometer? Sukkertermometeret er nemlig ikke kommet med i sommerhus :)
      Jeg har dog tit undret mig over det sådan helt generelt, når jeg læser opskrifter.
      Mvh. Ann

      Svar
      • Louise Dam

        juli 22, 2015 at 8:22 pm

        Det er jeg faktisk ikke klar over. Du må prøve dig frem :-)

        Svar
    3. Carsten

      maj 28, 2015 at 11:18 pm

      Av min arm. Drømmer jeg? Det her lyder jo helt fantastisk! Jeg behøver ikke engang chokoladen, en smule lakrids-trøffel siger maven altid JA TAK til. Det her bliver prøvet af på gæsterne i morgen. Dejlig opskrift, dejlig blog!

      Svar
      • Louise Dam

        maj 29, 2015 at 8:54 pm

        Det lyder bare dejligt Carsten. Håber de blev gode? :-)

        Svar
    4. Tina

      maj 28, 2015 at 9:33 pm

      Wauv hvor ser de bare mega lækre ud :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 29, 2015 at 10:02 pm

        Mange tak Tina! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her