
Lakridstrøfler med hvid chokolade
22 stk.
Forberedelsestid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
300 g hvid chokolade
25 g smør
1 dl piskefløde
50 g glukosesirup
150 sukker
1 spsk lakridspulver - jeg brugte Bülow rålakridspulver
Frysetørrede hindbær til pynt
1. Sukker, glukosesirup, fløde og lakridspulver bringes i kog i en gryde.
2. Lad det koge indtil det når en temperatur på 113 grader. Til dette er det nemmeste at bruge at et sukkertermometer.
2. Imens karamelblandingen koger, hakker du 100 gram af den hvide chokolade. Fordel den hakkede chokolade i en skål sammen med smørret.
3. Når karamelblandingen er klar hælder du den langsomt over chokoladen og smørret imens du rører godt rundt. Fortsæt med at røre indtil massen er helt glat. (min har lidt klumper, men det er fordi jeg brugte en hvid chokolade med crunch :-)
4. Beklæd en form med bagepapir og hæld chokolademassen ned i denne. Det betyder ikke så meget hvad størrelse den har.
5. Sæt formen i køleskabet i et par timer indtil massen er stivnet.
6. Når din lakridsganache er blev helt fast i det tager du den ud af køleskabet og skærer den i stykker af cirka 15 g.
7. Form nu alle stykkerne til kugler.
8. Når du har formet dem alle sætter du dem tilbage i køleskabet.
9. Smelt og temperer den resterende hvide chokolade (200 g). Det gøres nemmest ved at smelte ⅔ af chokoladen (cirka 130 gram). Den resterende ⅓ af chokoladen hakker du groft og fordeler i en skål. Når chokoladen er helt smeltet hælder du den over i skålen med den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Nu er din chokolade forhåbentlig tempereret og du kan gå igang med at overtrække lakridstrøflerne.
10. Tag kuglerne ud af køleskabet og vend hver kugler en af gangen i den hvide chokolade. Sæt dem på et skærebræt eller ligende med bagepapir på - så hænger de ikke fast. Mens chokoladen stadig er våd drysser du med lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær.
11. Sæt dine færdige lakridskugler på køl indtil chokoladen er stivnet.









Skrevet af: Louise DamKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Jul, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
Hej Louise:)
Jeg tænker at forsøge mig med dem i weekenden. Hvor længe holder de i køleskabet?:)
Vh
Nive
Umiddelbart så længe fløden har holdbarhed vil jeg tro.
Hej Louise,
Jeg planlægger at lave de lækre lakridstrøfler som en lille snack til familien her i sommerhus.
Ved du, om man kan bruge et stegetermometer i stedet for et sukkertermometer? Sukkertermometeret er nemlig ikke kommet med i sommerhus :)
Jeg har dog tit undret mig over det sådan helt generelt, når jeg læser opskrifter.
Mvh. Ann
Det er jeg faktisk ikke klar over. Du må prøve dig frem :-)
Av min arm. Drømmer jeg? Det her lyder jo helt fantastisk! Jeg behøver ikke engang chokoladen, en smule lakrids-trøffel siger maven altid JA TAK til. Det her bliver prøvet af på gæsterne i morgen. Dejlig opskrift, dejlig blog!
Det lyder bare dejligt Carsten. Håber de blev gode? :-)
Wauv hvor ser de bare mega lækre ud :-)
Mange tak Tina! :-)