Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Paella med kylling og rejer

Udgivet: 22. mar 2019 · Opdateret: 6. dec 2019

Paella

Paella er en skøn risret fra Spanien, og er en rigtig klassiker, der kan varieres på utallige måder. Her har jeg lavet paellaen med både kylling og rejer, men man kan også holde sig til en skaldyrspaella f.eks. Jeg tror faktisk ikke der er de helt store regler når det kommer til paella. Man må lave den lidt som man gerne vil.

Hvis det skal være helt rigtigt skal der safran i en ægte paella - men da safran er verdens dyreste krydderi, så har jeg brugt gurkemeje istedet for. Gurkemeje giver også den flotte gule farve, men har selvfølgelig ikke den samme smag som safran. Retten minder en del om en italiensk risotto i konsistensen - så man kan vel næsten kalde den en spansk risotto.

Når man skal udtale paella skal man ikke udtale det som man måske lige tror. Udtalen er derfor ikke pa-el-ja, men istedet pah-eh-jah. Man har måske helt styr på udtalen hvis man er en haj til spansk :o)

piskeris Grullo

Paella med kylling og rejer

3.48 fra 128 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2-3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 snackpebre
  • 225-250 g chorizo
  • 500 g paellaris, eller risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
  • 7-8 dl vand
  • 2 terninger (reklamelink)hønsebouillon
  • 1 spsk gurkemeje, eller brug lidt safran
  • 100 g ærter, frosne
  • 500 g kyllingelår, evt. både over- og underlår
  • 100-200 g store rejer
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Læg kyllingestykkerne på en rist med en bageplade under og krydr dem med salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter eller indtil de er møre og gennemstegte.
  • Del kyllingen ud i mindre stykker. Hvis du har underlår kan du evt. gemme nogle af dem hele - det pynter fint i retten.
  • Løg og hvidløg hakkes.
  • Peberfrugt og chorizo skæres i tern.
  • Opvarm lidt olie i en wok og svits løg og hvidløg heri.
  • Tilsæt peberfrugt og chorizo og svits i et par minutter.
  • Tilsæt risene og lad dem lige svitse kort tid på panden.
  • Tilsæt så hvidvin, hakkede tomater, vand og bouillonterninger og bring det i kog.
  • Tilsæt gurkemeje og lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Tilsæt så de frosne ærter og lad det igen simre i 10 minutter.
  • Tjek konsistensen på retten. Den skal være cremet, men ikke våd. Hvis den er for våd giver du den lidt længere tid, hvis den er for tør skal den have lidt mere væde.
  • Tilsæt kyllingen og rejerne og lad den bare stå på helt lavt blus i 5 minutter.
  • Drys gerne med frisk persille inden servering.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 499 kcal | Kulhydrater: 23 g | Protein: 26 g | Fedt: 28 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Kylling
Kylling
Spansk risret
Paella
Paella
Paella
Paella
Paella
Paella
Spansk risret
Paella

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    november 11, 2020 at 12:44 pm

    Hejsa. Lækker opskrift! Er risene forkogt, inden du kommer dem på panden? Jeg tænker at bruge risottoris :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 11, 2021 at 10:07 pm

      Beklager det sene svar! Nej, risene skal ikke koges inden. Du kan sagtens bruge risottoris.

      Svar
3.48 from 128 votes (128 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.