• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Paella med kylling og rejer

    Udgivet: mar 22, 2019 · Opdateret: dec 6, 2019 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Paella
    Paella er en skøn risret fra Spanien, og er en rigtig klassiker, der kan varieres på utallige måder. Her har jeg lavet paellaen med både kylling og rejer, men man kan også holde sig til en skaldyrspaella f.eks. Jeg tror faktisk ikke der er de helt store regler når det kommer til paella. Man må lave den lidt som man gerne vil.

    Hvis det skal være helt rigtigt skal der safran i en ægte paella - men da safran er verdens dyreste krydderi, så har jeg brugt gurkemeje istedet for. Gurkemeje giver også den flotte gule farve, men har selvfølgelig ikke den samme smag som safran. Retten minder en del om en italiensk risotto i konsistensen - så man kan vel næsten kalde den en spansk risotto.

    Når man skal udtale paella skal man ikke udtale det som man måske lige tror. Udtalen er derfor ikke pa-el-ja, men istedet pah-eh-jah. Man har måske helt styr på udtalen hvis man er en haj til spansk :o)

    Paella

    Paella med kylling og rejer

    3.39 fra 101 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 45 min
    Samlet tid 1 t 15 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 2-3 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 2 snackpebre
    • 250 g chorizo
    • 500 g paellaris eller risottoris
    • 3 dl hvidvin
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 7-8 dl vand
    • 2 terninger hønsebouillon
    • 1 spsk gurkemeje eller brug lidt safran
    • 100 g ærter frosne
    • 500 g kyllingelår evt. både over- og underlår
    • 100-200 g store rejer
    • Salt og peber
    • Olie til stegning
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Læg kyllingestykkerne på en rist med en bageplade under og krydr dem med salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter eller indtil de er møre og gennemstegte.
    • Del kyllingen ud i mindre stykker. Hvis du har underlår kan du evt. gemme nogle af dem hele - det pynter fint i retten.
    • Løg og hvidløg hakkes.
    • Peberfrugt og chorizo skæres i tern.
    • Opvarm lidt olie i en wok og svits løg og hvidløg heri.
    • Tilsæt peberfrugt og chorizo og svits i et par minutter.
    • Tilsæt risene og lad dem lige svitse kort tid på panden.
    • Tilsæt så hvidvin, hakkede tomater, vand og bouillonterninger og bring det i kog.
    • Tilsæt gurkemeje og lad det simre i cirka 10 minutter.
    • Tilsæt så de frosne ærter og lad det igen simre i 10 minutter.
    • Tjek konsistensen på retten. Den skal være cremet, men ikke våd. Hvis den er for våd giver du den lidt længere tid, hvis den er for tør skal den have lidt mere væde.
    • Tilsæt kyllingen og rejerne og lad den bare stå på helt lavt blus i 5 minutter.
    • Drys gerne med frisk persille inden servering.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Kylling
    Kylling

    Spansk risret
    Paella

    Paella
    Paella

    Paella
    Paella

    Paella
    Spansk risret

    Paella

    Følg mig på Instagram

    « Rødbedehummus
    Pulled Duck Burger - Burger med confiteret and »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Astrid

      november 11, 2020 at 12:44 pm

      Hejsa. Lækker opskrift! Er risene forkogt, inden du kommer dem på panden? Jeg tænker at bruge risottoris :-)

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 10:07 pm

        Beklager det sene svar! Nej, risene skal ikke koges inden. Du kan sagtens bruge risottoris.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her