• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Is og desserter

    Pære Belle Helene

    Udgivet: apr 21, 2018 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Pære Belle Helene

    Denne opskrift på Pære Belle Helene, er virkelig en dessert du kan imponere dine gæster med - samtidig med at den faktisk slet ikke er svært at lave. Det helt perfekte ved denne opskrift er faktisk at det hele kan laves klar dagen før så du blot skal anrette desserten lige inden serveringen. Og så smager Pære Belle Helene altså bare virkelig godt! De søde, men stadig friske pærer, den søde vaniljeis og så den let bitre chokoladesauce passer bare virkelig godt sammen.

    ikon piskeris Chestnut

    Pære Belle Helene

    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 pærer
    • 1,5 liter vand
    • 150 g sukker
    • ½ vaniljestang
    • Saften fra 1 citron
    • 4 kugler vaniljeis
    • 1 portion chokoladesauce

    Sådan gør du
     

    • I en gryde blandes vand, sukker, kornene fra vaniljestangen (og de tomme stænger) og saften fra 1 citron.
    • Kog lagen op imens du gør pærerne klar.
    • Fjern kernehuset fra pærerne. Jeg brugt en melonske og fjernede 3 små kugler fra bunden af pæreren.
    • Skræl pærerne og placer dem i gryden med sukkerlage, skru helt ned for varmen og sæt låg på.
    • De må ikke koge, da jo blot skal porcheres. Lad pærerne porchere i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er færdige. Der kan være forskel på pærernes størrelse og hvor bløde de er i forvejen.
    • Lad pærerne ligge i lagen og lad dem køle helt ned i køleskabet.
    • Når du er klar til at servere desserten ligges der én porceret pære på hver tallerken sammen med en kugle vaniljeis og lidt chokoladesauce, der hældes over pæren. Servér evt. resten af chokoladesaucen ved siden af.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip!: Istedet for at smide sukkerlagen ud når du har porcheret pærerne kan du koge den ind så det bliver en tyke sirup - lad den småkoge i cirka 30 minutter-1 time.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 317 kcal | Kulhydrater: 77 g | Protein: 2 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Pære Belle Helene (1)
    Pære Belle Helene (5)
    Pære Belle Helene (6)
    Pære Belle Helene (7)
    Pære Belle Helene (8)
    Pære Belle Helene (4)
    Pære Belle Helene (2)
    Pære Belle Helene (3)
    Pære Belle Helene (9)
    Pære Belle Helene (10)
    Pære Belle Helene (11)
    Pære Belle Helene (15)
    Pære Belle Helene (17)

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Pærer, VaniljeKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Opskrifter, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Friteret banan med kokos
    Spinatsalat med avokado, jordbær og honningristede valnødder »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henriette

      oktober 20, 2020 at 7:49 pm

      Skal man lave dobbelt portion sukkerlage hvis man skal koge flere?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:34 am

        Det tror jeg faktisk ikke du behøves. Hvis det bare er 2 til. Prøv at se mit billede med gryden hvor de ligger i lage. Der tænker jeg godt der kan ligge 2 til :-)

        Svar
    2. Dan

      september 12, 2018 at 11:31 am

      Hej
      Din opskrift med pærer Belle Helene ser super god ud.
      Jeg tænkte på om man kunne lave mange pærer og udnytte lagen og så fryser pærerne. Har du nogen erfaring med det ?

      Svar
      • Louise Dam

        september 16, 2018 at 3:05 pm

        Det har jeg desværre ikke prøvet. Men jeg tror, at det er bedre at lade dem ligge i lagen i et tætlukket glas i køleskabet.

        Svar
    3. Amtaf

      maj 27, 2018 at 4:03 am

      Hej, så desserten/pæren skal serveres koldt? Eller?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 02, 2018 at 11:48 am

        Ja, det skal den :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her