Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Pære Belle Helene

Udgivet: 21. apr 2018 · Opdateret: 28. apr 2021

 
Pære Belle Helene

Denne opskrift på Pære Belle Helene, er virkelig en dessert du kan imponere dine gæster med - samtidig med at den faktisk slet ikke er svært at lave. Det helt perfekte ved denne opskrift er faktisk at det hele kan laves klar dagen før så du blot skal anrette desserten lige inden serveringen. Og så smager Pære Belle Helene altså bare virkelig godt! De søde, men stadig friske pærer, den søde vaniljeis og så den let bitre chokoladesauce passer bare virkelig godt sammen.

piskeris Grullo

Pære Belle Helene

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 4 pærer
  • 1,5 liter vand
  • 150 g sukker
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • Saften fra 1 citron
  • 4 kugler vaniljeis
  • 1 portion chokoladesauce

Sådan gør du
 

  • I en gryde blandes vand, sukker, kornene fra vaniljestangen (og de tomme stænger) og saften fra 1 citron.
  • Kog lagen op imens du gør pærerne klar.
  • Fjern kernehuset fra pærerne. Jeg brugt en melonske og fjernede 3 små kugler fra bunden af pæreren.
  • Skræl pærerne og placer dem i gryden med sukkerlage, skru helt ned for varmen og sæt låg på.
  • De må ikke koge, da jo blot skal porcheres. Lad pærerne porchere i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er færdige. Der kan være forskel på pærernes størrelse og hvor bløde de er i forvejen.
  • Lad pærerne ligge i lagen og lad dem køle helt ned i køleskabet.
  • Når du er klar til at servere desserten ligges der én porceret pære på hver tallerken sammen med en kugle vaniljeis og lidt chokoladesauce, der hældes over pæren. Servér evt. resten af chokoladesaucen ved siden af.

Noter

Tip!: Istedet for at smide sukkerlagen ud når du har porcheret pærerne kan du koge den ind så det bliver en tyke sirup - lad den småkoge i cirka 30 minutter-1 time.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 317 kcal | Kulhydrater: 77 g | Protein: 2 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Pære Belle Helene (1)
Pære Belle Helene (5)
Pære Belle Helene (6)
Pære Belle Helene (7)
Pære Belle Helene (8)
Pære Belle Helene (4)
Pære Belle Helene (2)
Pære Belle Helene (3)
Pære Belle Helene (9)
Pære Belle Helene (10)
Pære Belle Helene (11)
Pære Belle Helene (15)
Pære Belle Helene (17)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Henriette skriver

    oktober 20, 2020 at 7:49 pm

    Skal man lave dobbelt portion sukkerlage hvis man skal koge flere?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:34 am

      Det tror jeg faktisk ikke du behøves. Hvis det bare er 2 til. Prøv at se mit billede med gryden hvor de ligger i lage. Der tænker jeg godt der kan ligge 2 til :-)

      Svar
  2. Dan skriver

    september 12, 2018 at 11:31 am

    Hej
    Din opskrift med pærer Belle Helene ser super god ud.
    Jeg tænkte på om man kunne lave mange pærer og udnytte lagen og så fryser pærerne. Har du nogen erfaring med det ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 16, 2018 at 3:05 pm

      Det har jeg desværre ikke prøvet. Men jeg tror, at det er bedre at lade dem ligge i lagen i et tætlukket glas i køleskabet.

      Svar
  3. Amtaf skriver

    maj 27, 2018 at 4:03 am

    Hej, så desserten/pæren skal serveres koldt? Eller?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2018 at 11:48 am

      Ja, det skal den :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.