
Denne opskrift på Pære Belle Helene, er virkelig en dessert du kan imponere dine gæster med - samtidig med at den faktisk slet ikke er svært at lave. Det helt perfekte ved denne opskrift er faktisk at det hele kan laves klar dagen før så du blot skal anrette desserten lige inden serveringen. Og så smager Pære Belle Helene altså bare virkelig godt! De søde, men stadig friske pærer, den søde vaniljeis og så den let bitre chokoladesauce passer bare virkelig godt sammen.
Pære Belle Helene
Ingredienser
- 4 pærer
- 1,5 liter vand
- 150 g sukker
- ½ vaniljestang
- Saften fra 1 citron
- 4 kugler vaniljeis
- 1 portion chokoladesauce
Sådan gør du
- I en gryde blandes vand, sukker, kornene fra vaniljestangen (og de tomme stænger) og saften fra 1 citron.
- Kog lagen op imens du gør pærerne klar.
- Fjern kernehuset fra pærerne. Jeg brugt en melonske og fjernede 3 små kugler fra bunden af pæreren.
- Skræl pærerne og placer dem i gryden med sukkerlage, skru helt ned for varmen og sæt låg på.
- De må ikke koge, da jo blot skal porcheres. Lad pærerne porchere i cirka 20-25 minutter, eller indtil de er færdige. Der kan være forskel på pærernes størrelse og hvor bløde de er i forvejen.
- Lad pærerne ligge i lagen og lad dem køle helt ned i køleskabet.
- Når du er klar til at servere desserten ligges der én porceret pære på hver tallerken sammen med en kugle vaniljeis og lidt chokoladesauce, der hældes over pæren. Servér evt. resten af chokoladesaucen ved siden af.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamChokolade, Pærer, VaniljeKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Opskrifter, Søde sager
Henriette
Skal man lave dobbelt portion sukkerlage hvis man skal koge flere?
Louise Dam
Det tror jeg faktisk ikke du behøves. Hvis det bare er 2 til. Prøv at se mit billede med gryden hvor de ligger i lage. Der tænker jeg godt der kan ligge 2 til :-)
Dan
Hej
Din opskrift med pærer Belle Helene ser super god ud.
Jeg tænkte på om man kunne lave mange pærer og udnytte lagen og så fryser pærerne. Har du nogen erfaring med det ?
Louise Dam
Det har jeg desværre ikke prøvet. Men jeg tror, at det er bedre at lade dem ligge i lagen i et tætlukket glas i køleskabet.
Amtaf
Hej, så desserten/pæren skal serveres koldt? Eller?
Louise Dam
Ja, det skal den :-)