Panini med kylling, pesto og mozzarella

Her kan du finde en nem og lækker opskrift på italiensk panini sandwich med fyld af kylling, pesto og mozzarella. Panini er en sprød sandwich, som du nemt kan lave til frokost eller aftensmad.

bf b

Panini er ikke mindre end den perfekte sandwich. Er du vild med sandwich på Joe & The Juice? Ja, så vil du helt sikkert også være helt vild med denne. Denne opskrift på panini er med fyld af kylling, pesto og mozzarella, og den smager helt fantastisk.

Brød til panini

Jeg bruger nogle sandwichbrød fra Pågen for det meste, eller nogle der minder om den. Hvis du ikke lige kan finde nogle flade sandwichbrød, kan du også godt bruge hjemmebagte bagels, der faktisk også egner sig godt til at lave dem. Alternativt kan du også blot bruge et par skiver af et godt brød eller rugbrød.

Det er faktisk virkelig simpelt at lave denne her, også selvom den smager af meget. Det er altid en go to herhjemme, hvis vi ikke ved, hvad vi vil have til enten frokost eller aftensmad. Du kan bruge lige det brød, som du gerne vil. Dog vil jeg sige, at de fleste paninigrill kræver, at dit brød ikke er alt for højt, da det derfor ikke vil kunne lukke ordentlig sammen ned over brødet og fyldet.

Prøv også disse opskrifter:
Rugbrødspanini med avocado og mozzarella | Spinatvafler med varmrøget laks | Panini med æg og bacon

Netop med den her type sandwich er det bedst ikke at lave sandwichen for høj. Som du kan se på billedet, så er den klemt meget sammen, så den bliver helt tynd og sprød. Det kan være svært, hvis du eksempelvis putter en hel kyllingefilet ind i ét brød i stedet for to.

Panini fyld

Du kan selv prøve dig frem med en masse forskellige kombinationer til fyld. Denne her er bare altid en klassiker. Du kan også lave en panini med skinke, avocado, hummus. Det er også lækkert at komme spinat og syltede rødløg i. En helt simpelt panini er også at lave en slags panini toast og bare lave en panini med ost og skinke.

ikon piskeris Chestnut

Panini med kylling, pesto og mozzarella

2 stk.
Forb. tid 15 min
Samlet tid 15 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 2 sandwichbrød - jeg brugte dem fra Pågen
  • 1 kyllingefilet
  • Basilikumspesto gerne hjemmelavet
  • 1 tomat
  • 125 g frisk mozzarella 1 kugle

Sådan gør du
 

  • Steg kyllingefileten på en varm pande.
  • Skær den stegte kyllingefilet ud i skiver.
  • Skær tomaten i skiver
  • Skær mozzarellaen i skiver.
  • Del brødet på midten og smør det med pestoen.
  • Fordel nu mozzarella, tomat og kylling på brødet, og luk sandwichen sammen.
  • Varm din panini-maskine op. Jeg bruger min Tefal Snack Collection (reklamelink).
  • Læg sandwichen i maskinen og luk låget. Lad den toaste til din panini er fin sprød. Du kan eventuelt vende den undervejs, hvis der kommer for meget væde ud i maskinen.

Dine egne noter

Video

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 330 kcal | Kulhydrater: 4 g | Protein: 39 g | Fedt: 17 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvor kan man købe panini brød?

Jeg har bruger ofte sandwichbrød fra Pågen, men jeg ved også, at der er andre mærker, der laver tynde brød, som du kan bruge. Prøv at kig i dit lidt større supermarked for at se, hvad de har.

Hvad er en panini?

Panini er en grillet sandwich og jeg bruger min Tefal Snack Collection (reklamelink) til at lave den i.

Hvad kan man lave i en panini grill?

En panini grill er perfekt til at lave sandwich i. Men den kan også bruges til grille f.eks. grøntsager i.

Hvad er forskellen på en panini og en toast?

En toast er typisk kun med tørre ingredienser såsom ost og skinke. Derimod er en panini nærmere en sandwich, hvor man kommer kød, grøntsager, dressing osv.

Hvilken panini grill er bedst?

Der er nok mange rigtige svar, men jeg bruger min Tefal Snack Collection (reklamelink) til at lave sandwich i. Den er smart fordi man kan udskifte pladerne og også bruge det til at lave vafler på.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften