Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Italiensk mad

Spaghetti & meatballs

Udgivet: 4. okt 2011 · Opdateret: 8. maj 2021

 
spaghetti meatballs

Spaghetti & meatballs eller spaghetti med kødboller og tomatsauce er en super lækker hverdagsret, men den kan også sagtens serveres for gæster sammen med et godt glas vin. Retten er forholdsvis simpel at lave og kræver ikke en masse eksotiske ingredienser. Samtidig er det en ret de fleste kan lide - også de fleste børn. Når jeg tænker på spaghetti og kødboller så kommer jeg altså også til at tænke på scenen fra Lady og Vagabonden - det vil jeg vædde med at der er flere andre der også gør. Har jeg ret? :-)

piskeris Grullo

Spaghetti & meatballs

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g (reklamelink)spaghetti
  • Parmesan
  • Tomatsauce
  • 3 dåser hele flåede tomater
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk (reklamelink)groft salt
  • 1 tsk oregano
  • Friskkværnet sort peber

Kødboller

  • 800 g blandet hakket okse- og svinekød
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 finthakket chili
  • 1 æg
  • 1 dl (reklamelink)rasp
  • 4 store spsk. fintrevet parmesan
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk (reklamelink)tørret timian
  • 1 ½ spsk hakket persille eller tørret
  • ¾ tsk salt
  • Godt med sort peber
  • Olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg fint. I en gryde, der er bred nok til at der også er plads til at putte kødbollerne ned i senere, steges løg ved moderat varme i olien i ca. 3 minutter. Det må ikke brune. Tilsæt hvidløg og oregano og steg videre i 1 minut. Tilsæt de flåede tomater i hel tilstand (og de hele smager bedre end de hakkede). Du behøver ikke hakke i tomaterne – de koger ud af sig selv. Tilsæt sukker, salt og peber og lad sovsen simre ved svag varme i mindst 30 minutter. Hvis den koger for meget ind tilsættes evt. en smule vand.
  • Imens laver du kødbollerne.

Kødboller

  • Hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienser sammen til en fast fars. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, så raspen kan suge fugt til sig og farsen ikke er for våd. Tril til kugler (golf-bold størrelse). Steg dem i olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så bollerne bliver stegt på alle sider.
  • Kom dem til sidst forsigtigt ned i tomatsovsen og lad dem koge igennem, mens du koger pastaen. Undgå at røre for meget i sovsen, da kødbollerne går i stykker hvis man roder for meget rundt i det.
  • Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
  • Server med masser af friskrevet parmesan.

Noter

Fundet på Miras Madblog.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 1284 kcal | Kulhydrater: 136 g | Protein: 61 g | Fedt: 54 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!









Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. vispiserude skriver

    oktober 25, 2011 at 10:16 am

    Det ser ikke dumt ud - en klassiker!

    Svar
  2. Louise skriver

    oktober 20, 2011 at 9:13 pm

    Ja, det var altså bare super lækkert!

    Svar
  3. Elsk med Mad skriver

    oktober 10, 2011 at 2:04 am

    Mmm hvor lækkert! det er og forbliver en klassiker:)

    mvh
    Mariam

    Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.