• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Italiensk mad

    Spaghetti & meatballs

    Udgivet: okt 4, 2011 · Opdateret: maj 8, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    spaghetti meatballs

    Spaghetti & meatballs eller spaghetti med kødboller og tomatsauce er en super lækker hverdagsret, men den kan også sagtens serveres for gæster sammen med et godt glas vin. Retten er forholdsvis simpel at lave og kræver ikke en masse eksotiske ingredienser. Samtidig er det en ret de fleste kan lide - også de fleste børn. Når jeg tænker på spaghetti og kødboller så kommer jeg altså også til at tænke på scenen fra Lady og Vagabonden - det vil jeg vædde med at der er flere andre der også gør. Har jeg ret? :-)

    ikon piskeris Chestnut

    Spaghetti & meatballs

    4 personer
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g spaghetti
    • Parmesan
    • Tomatsauce
    • 3 dåser hele flåede tomater
    • 1 lille løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 spsk sukker
    • 1 tsk groft salt
    • 1 tsk oregano
    • Friskkværnet sort peber

    Kødboller

    • 800 g blandet hakket okse- og svinekød
    • 2 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 finthakket chili
    • 1 æg
    • 1 dl rasp
    • 4 store spsk. fintrevet parmesan
    • 1 dl mælk
    • 2 tsk tørret timian
    • 1 ½ spsk hakket persille eller tørret
    • ¾ tsk salt
    • Godt med sort peber
    • Olie til stegning

    Sådan gør du
     

    • Hak løg og hvidløg fint. I en gryde, der er bred nok til at der også er plads til at putte kødbollerne ned i senere, steges løg ved moderat varme i olien i ca. 3 minutter. Det må ikke brune. Tilsæt hvidløg og oregano og steg videre i 1 minut. Tilsæt de flåede tomater i hel tilstand (og de hele smager bedre end de hakkede). Du behøver ikke hakke i tomaterne – de koger ud af sig selv. Tilsæt sukker, salt og peber og lad sovsen simre ved svag varme i mindst 30 minutter. Hvis den koger for meget ind tilsættes evt. en smule vand.
    • Imens laver du kødbollerne.

    Kødboller

    • Hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienser sammen til en fast fars. Lad den stå og sætte sig i 10 minutter, så raspen kan suge fugt til sig og farsen ikke er for våd. Tril til kugler (golf-bold størrelse). Steg dem i olie på en pande. Ryst panden jævnligt, så bollerne bliver stegt på alle sider.
    • Kom dem til sidst forsigtigt ned i tomatsovsen og lad dem koge igennem, mens du koger pastaen. Undgå at røre for meget i sovsen, da kødbollerne går i stykker hvis man roder for meget rundt i det.
    • Kog spaghettien efter pakkens anvisning.
    • Server med masser af friskrevet parmesan.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Fundet på Miras Madblog.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1284 kcal | Kulhydrater: 136 g | Protein: 61 g | Fedt: 54 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!









    Skrevet af: Louise DamHakkede tomater, Hakket oksekød, Hakket svinekød, Hvidløg, Olivenolie, Parmesan, Pasta, TomatKategori: Aftensmad, Italiensk mad, Oksekød

    Følg mig på Instagram

    « Andebryst med pommes fondant og mangodressing
    Boller i karry med mango »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. vispiserude

      oktober 25, 2011 at 10:16 am

      Det ser ikke dumt ud - en klassiker!

      Svar
    2. Louise

      oktober 20, 2011 at 9:13 pm

      Ja, det var altså bare super lækkert!

      Svar
    3. Elsk med Mad

      oktober 10, 2011 at 2:04 am

      Mmm hvor lækkert! det er og forbliver en klassiker:)

      mvh
      Mariam

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her