Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Sødt bagværk

Æblesnurrer med kanel

Udgivet: 7. jan 2025 · Opdateret: 7. jan 2025

Æblesnurrer med kanel ()

Kanelsnegle og kanelsnurrer er noget af det bedste bagværk, og jeg fik lyst til at lave en lidt anden variant og det blev til disse æblesnurrer med kanel. Det er i store træk blot kanelsnurrer med æble og marcipan i, og de smager altså helt vildt godt! Både æble og marcipan giver en masse god smag, men holder også virkelig på fugten i bagværket og gør dem derfor virkelig lækre bløde og svampede.

piskeris Grullo

Æblesnurrer med kanel

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 20 stk.
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Dej

  • 75 g smør
  • 4 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 75 g sukker
  • 650 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 æg
  • 1 spsk kardemomme, friskkværnet
  • 8 g salt

Fyld:

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 75 g (reklamelink)rørsukker
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk (reklamelink)kanel
  • 75 g (reklamelink)marcipan, revet
  • 3 æbler, revet

Sirup:

  • 75 g sukker
  • ½ dl vand

Derudover:

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du
 

Dej

  • Smelt smørret i en lille gryde. Kom mælken i og lad den lune indtil den er 30-35 grader.
  • Hæld i din røreskål og smuldr gæren i og rør den ud.
  • Tilsæt sukker og halvdelen af melet og bland rundt.
  • Tilsæt resten af melet, æg, kardemomme og salt.
  • Rør på røremaskine til dejen er glat og elastisk.
  • Lad dejen hæve cirka 1 time tildækket i skålen.

Fyld

  • Bland smør, brun farin, rørsukker, kanel og marcipan. Det skal kun lige blandes sammen. Lad være med at arbejde for meget med det, så vil det flyde ud under bagningen.

Snurrer

  • Kom lidt mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Rul dejen ud i et rektangel så den er cirka ½ cm tyk og 70 x 40 cm.
  • Smør hele dejen med remonce og drys med de revne æbler.
  • Fold den nederste tredjedel af dejen op og derefter den øverste tredjedel over den anden så der er 3 lag dej.
  • Skær i bånd af cirka 3-4 cm.
  • Hvert bånd skærer du op i midten og næsten helt igennem så det ligner bukser.
  • Sno så hvert ben og rul dejen som en snegl mod den anden side.
  • Kom på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve cirka 15 minutter.
  • Pensl med sammenpisket æg.
  • Kom i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
  • Imens de er i ovnen laver du en en sirup af vand og sukker der koges i en gryde.
  • Når snurrerne kommer ud af ovnen pensles de med siruppen.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • I stedet for at lave æblesnurrer, kan du også lave æblesnegle. Så ruller du blot dejen til en pølse når du har kommet fyldet på, og skærer du dem ud som kanelsnegle.
  • Jeg kan godt lide at pensle med sukkersiruppen bagefter, men det kan også godt undlades.

Sådan fryser du dine snurrer

Æblesnurrerne kan med fordel fryses ned, hvis de ikke skal spises med det samme. For at få det bedste resultat når du fryser bagværk er der et par ting du skal vide.

1. Vent gerne med sukkersiruppen til de bliver tøet op.

2. Lad dem køle lidt ned, men imens de stadig er lidt lune kommes de i en frysepose og fryses ned. Husk at fjerne luften fra posen inden den lukkes.

3. Når de skal serveres tager du dem op af fryseren og lader dem tø op i posen. Sæt dem på en bageplade, sprøjt en smule vand på dem og sæt dem i ovnen ved 125 grader i nogle minutter indtil de er lune.

Holdbarheden på kanelsnurrer med æble er cirka 4 måneder i fryseren.

Dej udrullet til snurrer
Rul dejen ud til et rektangel
Dej udrullet til kanelsnurrer med æble med remonce smurt på
Smør remoncen på
Æblesnurrer med kanel og marcipan ()
Fold først den nederste tredjedel af dejen op
Æblesnurrer med kanel og marcipan ()
Fold så den øverste tredjedel over den anden
Kanelsnurrer med æble
Kanelsnurrer med æble

Comments

No Comments

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required