Kanelsnegle og kanelsnurrer er noget af det bedste bagværk, og jeg fik lyst til at lave en lidt anden variant og det blev til disse æblesnurrer med kanel. Det er i store træk blot kanelsnurrer med æble og marcipan i, og de smager altså helt vildt godt! Både æble og marcipan giver en masse god smag, men holder også virkelig på fugten i bagværket og gør dem derfor virkelig lækre bløde og svampede.
Æblesnurrer med kanel
Ingredienser
Dej
- 75 g smør
- 4 dl sødmælk
- 50 g gær
- 75 g sukker
- 650 g (reklamelink)hvedemel
- 1 æg
- 1 spsk kardemomme, friskkværnet
- 8 g salt
Fyld:
Sirup:
- 75 g sukker
- ½ dl vand
Derudover:
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
Dej
- Smelt smørret i en lille gryde. Kom mælken i og lad den lune indtil den er 30-35 grader.
- Hæld i din røreskål og smuldr gæren i og rør den ud.
- Tilsæt sukker og halvdelen af melet og bland rundt.
- Tilsæt resten af melet, æg, kardemomme og salt.
- Rør på røremaskine til dejen er glat og elastisk.
- Lad dejen hæve cirka 1 time tildækket i skålen.
Fyld
- Bland smør, brun farin, rørsukker, kanel og marcipan. Det skal kun lige blandes sammen. Lad være med at arbejde for meget med det, så vil det flyde ud under bagningen.
Snurrer
- Kom lidt mel på bordet og kom dejen ud på bordet. Rul dejen ud i et rektangel så den er cirka ½ cm tyk og 70 x 40 cm.
- Smør hele dejen med remonce og drys med de revne æbler.
- Fold den nederste tredjedel af dejen op og derefter den øverste tredjedel over den anden så der er 3 lag dej.
- Skær i bånd af cirka 3-4 cm.
- Hvert bånd skærer du op i midten og næsten helt igennem så det ligner bukser.
- Sno så hvert ben og rul dejen som en snegl mod den anden side.
- Kom på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve cirka 15 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg.
- Kom i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter.
- Imens de er i ovnen laver du en en sirup af vand og sukker der koges i en gryde.
- Når snurrerne kommer ud af ovnen pensles de med siruppen.
Video
Tips til opskriften
- I stedet for at lave æblesnurrer, kan du også lave æblesnegle. Så ruller du blot dejen til en pølse når du har kommet fyldet på, og skærer du dem ud som kanelsnegle.
- Jeg kan godt lide at pensle med sukkersiruppen bagefter, men det kan også godt undlades.
Sådan fryser du dine snurrer
Æblesnurrerne kan med fordel fryses ned, hvis de ikke skal spises med det samme. For at få det bedste resultat når du fryser bagværk er der et par ting du skal vide.
1. Vent gerne med sukkersiruppen til de bliver tøet op.
2. Lad dem køle lidt ned, men imens de stadig er lidt lune kommes de i en frysepose og fryses ned. Husk at fjerne luften fra posen inden den lukkes.
3. Når de skal serveres tager du dem op af fryseren og lader dem tø op i posen. Sæt dem på en bageplade, sprøjt en smule vand på dem og sæt dem i ovnen ved 125 grader i nogle minutter indtil de er lune.
Holdbarheden på kanelsnurrer med æble er cirka 4 måneder i fryseren.
Comments
No Comments