Her kan du finde en meget nem og lækker opskrift på bruschetta, hvor der er friske tomater på toppen. Bruschetta med tomat er en klassisk forret, men kan også fungere som tilbehør til hovedretten eller blot som snack. Du kan lave din bruschetta i ovn eller på en grill. Her kan du finde én variant på det, men der findes mange forskellige bruschetta varianter, og du kan lave dem, som du vil.

Bruschetta med tomat
Bruschetta er en rigtig lækker og meget nem forret eller snack. Den er meget simpel og består faktisk bare af en skive ristet brød med en lækker tomatblanding på toppen. Den er perfekt når forretten bare skal laves hurtigt. For at gøre den god, så skal der gerne bruges lækre råvarer. Brug gerne gode solmodne tomater, hjemmedyrket basilikum og en rigtig god olivenolie.
Hvis du gerne vil gøre det eksta lækkert, kan du også bage dit eget brød selv. Dog er det også fint bare at købe et ganske almindelig flyte hos bageren, da brødet alligevel bliver ristet og bliver sprødt. Du kan lave dit bruschetta i ovn eller på grill, hvis du alligevel har den tændt.
Prøv også disse opskrifter:
Tomatsalat med mozzarella | Foccacia | Bruschetta med avocado
Bruschetta varianter
Det gode ved denne her ret er, at man faktisk kan variere på rigtig mange måder. Det der dog er hele grundstenen er selve brødet og ofte indebærer det også friske tomater, olie og krydderi. Jeg har dog også lavet en opskrift på det med avocado, som du kan finde lige over.
Du kan også prøve andre bruschetta varianter af, hvor der eksempelvis kommer svampe, ost og noget tredje på toppen. Jeg har også hørt om en kombination af gedeost og skinke, der også kunne være virkelig lækker!
📖 Opskrift
Bruschetta
Ingredienser
- 3 store tomater
- 1 fed hvidløg
- 8-10 blade basilikum
- 1-2 spsk olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids sukker
- 4 skiver brød
Sådan gør du
- Skær tomaterne i tern.
- Pres hvidløget.
- Hak basilikumbladene.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og lad det gerne stå og trække lidt tid i skålen.
- Skær brødet i skiver og rist det enten på en brødrister eller i ovnen.
- Fordel tomatfyldet ovenpå brødskiverne og server med det samme så brødet ikke bliver blødt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er et stykke ristet brød, hvor der typisk kommer tomat og hvidløg oven på. Men smagene kan varieres.
Bruschetta udtales: Bru-skæt-ta.
Bruschetta kommer fra Italien.
Søren
Har prøvet at tilføje hakket oliven og en lille smule citontsaft…uhm
Louise Dam
Det lyder også lækkert!
Natacha
Kan man lave tomatfyldet dagen før og sætte det i køleskabet i en lufttæt beholder? :-) Forresten en super god blog, bruger jævnligt dine opskrifter!
Louise Dam
Hej Natascha
Ja, det tror jeg godt du kan.
Lena
Det kan man sagtens, faktisk bliver det rigtig lækkert af at få lov at stå lidt i køleskabet. Smagen fra basilikum og hvidløg trænger ind i godt ind i tomaterne så :)
Kan også klart anbefale at riste brødet i ovnen med lidt basilikum pesto på!
John
Man bliver da helt sulten af at se på de billeder, det er virkelig en fantastisk nem og enkel forret. Vil man twiste den lidt op, kan man erstatte tomtaterne med radisser. Det giver en mere intens smag
Louise Dam
Mange tak for det gode forslag - og rosen :-)