Her får du opskriften på en virkelig saftig citronkage med birkes og marcipan i. Det er en kage med citron i både dejen og i glasuren og den smager virkelig skønt!
Saftig citronkage med birkes
Hvis der er noget, der er lækkert, så er det en helt saftig citronkage med birkes. En kage skal ikke være tør, og det er denne her bestemt heller ikke! Fordi den er så svampet og lækker kan den nemt holde sig i flere dage, da den vil blive ved med at være svampet.
Dog holder denne kage sjældent mere end 1-2 dage herhjemme, da den bliver spist så hurtigt. Du skal bare bruge helt almindelige blå birkes, som du kender dem fra toppen af en klassisk tebirkes.
Birkes kage med citron
Der er flere, der også kalder denne her slags kage for en birkes kage. Det er den samme kage, men den bliver bare kaldt for to ting. På toppen har jeg lavet en citronsirup, der bliver lavet af citronsaft og sukker.
Siruppen hælder jeg over kagen, hvor jeg har prikket nogle huller i. Når jeg så hælder siruppen ud over, så siver den godt ned i kagen og gør den endnu mere saftig og fyldt med citronsmag. På toppen af min citronkage med birkes og marcipan kommer jeg en glasur med citron på, der sætter prikken over i'et.
Citronkage med birkes og marcipan
Udstyr (reklamelink)
- brødform på 1,2 -1,3 liter
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
Citronkage
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g (reklamelink)marcipan, , revet
- 150 g smør, , smeltet
- 1 stor økologisk citron, , 1 stk = 1 dl citronsaft + skal
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- 2 spsk blå birkes
- 1 tsk (reklamelink)bagepulver
- ¼ tsk salt
Citronsirup
- ½ stor citron, , ½ citron = ½ dl citronsaft
- 50 g sukker
Citronglasur
- ½ stor citron, , saften
- 150-200 g (reklamelink)flormelis
Pynt
- blå birkes
Sådan gør du
Citronkage
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
- Tilsæt marcipan, der er revet på den grove side af rivejernet og rør rundt.
- Tilsæt så smeltet smør, citronsaft og citronskal.
- Bland hvedemel, blå birkes, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen.
- Kom dejen i en brødform på cirka 1,2-1,3 liter, der enten er smurt eller med bagepapir.
- Kom kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Tjek at kagen har fået nok ved at stikke en lille træpind eller lign. i den. Hvis dejen ikke hænger ved er den færdig.
Citronsirup
- Imens kagen er i ovnen laver du en citronsirup.
- Bland citronsaft og sukker sammen i en lille gryde og lad det koge op så det tykner let.
- Lad citronsiruppen køle af.
Citronglasur
- Bland citronsaft og flormelis sammen. Kom flormelis i lidt ad gangen indtil du har den rette konsistens.
Samling af kagen
- Når kagen er kølet lidt af vender du den om på hovedet og prikker huller med en gaffel eller med et lille træspyd. Der skal laves masser af huller.
- Hæld så stille og roligt citronsiruppen over kagen indtil det hele er løbet ned i hullerne.
- Fordel så din glasur over kagen og drys med lidt birkes på toppen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Denne kage med citron kan sagtens holde sig lækker og svampet i flere dage. Herhjemme når den dog ikke at stå i meget længere end en dag eller to, da den er spist inden da.
- Opbevar kagen på køkkenbordet i en lukket beholder. Den kan sagtens holde sig frisk i 2-3 dage.
- Hvis du bager kagen til påske kan du pynte den med små påskeæg, som jeg har gjort på min påskekage efter samme opskrift.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er vigtigt at bruge økologiske citroner, da du skal bruge skallen til opskriften. Hvis de ikke er økologiske, så er de sprøjtet med alt muligt, og det vil vi helst undgå i vores kage. Hvis dine citroner ikke er økologiske vil jeg anbefale dig at undlade at bruge citronskallen til opskriften.
Det er klart bedst at bruge friske citroner til kagen, men hvis du ikke har det, kan du også bruge færdig citronsaft. Køb så en af god kvalitet.
Comments
No Comments