• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Ikke kategoriseret

    Påskekage med citron

    Udgivet: apr 1, 2023 · Opdateret: apr 1, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en god og nem påskekage med citron og marcipan. Det er en nem opskrift på påskekage, hvis du står over for at skulle bage sådan en til påskefrokosten. Det er altid godt at have noget pynt til påskekage, og her bruger jeg bare helt almindelige chokoladeæg.

    Paaskekage med citron

    Nem påskekage med citron og marcipan

    I denne her lækre kage er der både en masse skøn citron og revet marcipan i. Derudover har jeg tilsat blå birkes, som er med til at give det sidste pift til kagen. Hvis du ikke lige har det liggende, så kan du dog godt undlade at komme det i din kage.

    Det er en dejlig saftig påskekage med citron, og det gør, at den holder sig lækker i mange dage. Der er intet værre end en tør kage, men det risikerer du ikke med denne her opskrift. Det er derfor en kage, som du sagtens kan lave dagen før, at du skal bruge den. Så kan du vente med at pynte kagen til på selve dagen.

    Se også disse opskrifter:
    Påske islagkage | Påskemuffins | Påskeæg med lakridsganache

    Bag for Børnetelefonen - Børns vilkår

    Pynt til påskekage

    Det er ikke altid, at det behøves at være besværligt at skulle pynte en kage flot. I denne her opskrift på påskekage pynter jeg med nogle små dragerede chokoladeæg. Dem kan man få i mange forskellige udgaver i ugerne op til påske.

    Du kan helt sikkert også findet andet flot pynt til denne påskekage med citron. Det kan eksempelvis være små kaniner eller andre små æg, der vil pynte fint på toppen af denne kage. Det kan også være, at du har noget andet liggende i skufferne, som du kan bruge.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Påskekage med citron

    Opskrift af Louise Dam
    8 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Forb. tid 15 minutter min
    Tilb. tid 45 minutter min

    Udstyr (reklamelink)

    • brødform på 1,2 -1,3 liter
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Citronkage

    • 150 g sukker
    • 3 æg
    • 150 g marcipan, , revet
    • 150 g smør, , smeltet
    • 1 stor økologisk citron, , 1 stk = 1 dl citronsaft + skal
    • 100 g hvedemel
    • 2 spsk blå birkes
    • 1 tsk bagepulver
    • ¼ tsk salt

    Citronsirup

    • ½ stor citron, , ½ citron = ½ dl citronsaft
    • 50 g sukker

    Citronglasur

    • ½ stor citron, , saften
    • 150-200 g flormelis

    Pynt

    • 100 g små dragerede chokolade påskeæg

    Sådan gør du
     

    Citronkage

    • Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
    • Tilsæt marcipan, der er revet på den grove side af rivejernet og rør rundt.
    • Tilsæt så smeltet smør, citronsaft og citronskal.
    • Bland hvedemel, blå birkes, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen.
    • Kom dejen i en brødform på cirka 1,2-1,3 liter, der enten er smurt eller med bagepapir.
    • Kom kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Tjek at kagen har fået nok ved at stikke en lille træpind eller lign. i den. Hvis dejen ikke hænger ved er den færdig.

    Citronsirup

    • Imens kagen er i ovnen laver du en citronsirup.
    • Bland citronsaft og sukker sammen i en lille gryde og lad det koge op så det tykner let.
    • Lad citronsiruppen køle af.

    Citronglasur

    • Bland citronsaft og flormelis sammen. Kom flormelis i lidt ad gangen indtil du har den rette konsistens.

    Samling af kagen

    • Når kagen er kølet lidt af vender du den om på hovedet og prikker huller med en gaffel eller med et lille træspyd. Der skal laves masser af huller.
    • Hæld så stille og roligt citronsiruppen over kagen indtil det hele er løbet ned i hullerne.
    • Fordel så din glasur over kagen og pynt med påskeæg på toppen.

    Video

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke | Kalorier: 527 kcal | Kulhydrater: 70 g | Protein: 7 g | Fedt: 26 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 7 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Det er vigtigt, at du bruger økologiske citroner, når du laver denne opskrift. Grunden til det er, at du skal bruge friskrevet citronskal, og der er det bedst, hvis citronerne ikke er sprøjtet. Hvis du ikke har økologiske citroner skal du undlade at bruge skallen.
    • Det er sådan en kage, som du sagtens kan lave dagen før, at du skal. bruge den. Det er nemlig en meget svampet påskekage med citron, og det gør, at den smager lige så godt dagen efter.
    • Jeg har brugt dragerede chokoladeæg fra Nordthy, men man kan bruge lige den pynt man vil.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvilken størrelse form skal jeg bruge?

    Jeg bruger en helt klassisk aflang rugbrødsform på 1,2-1,3 liter. Men kagen kan selvfølgelig også bages i en rund form hvis du foretrækker det.

    Paaskekage med citron
    Paaskekage med citron
    Følg mig på Instagram
    « Påske cookies
    Påskeflødeboller med lemoncurd »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. SHG

      april 07, 2023 at 12:17 pm

      Skal ovnen være 180 varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        april 11, 2023 at 3:32 pm

        Nej, jeg bager den ved alm. ovnvarme.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier
    • Sankt Hans baal
      Sankt Hans menu

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788