Her kan du finde en dejlig simpel og lækker opskrift på cookies i airfryer. Det er faktisk bare min almindelige opskrift på cookies, som jeg har bagt i min airfryer - og det var en kæmpe succes! Lav mine airfryer cookies med chokolade og få lækre cookies, der er sprøde uden på og bløde inden i.
Airfryer cookies med chokolade
Jeg har i det sidste stykke tid haft en (reklamelink)airfryer (reklamelink), som jeg er blevet meget glad for at bruge i køkkenet. Den er genial, når man ikke har lyst til at varme en hel ovn op. I det her tilfælde er den god, hvis du bare gerne vil bage et par cookies og ikke en hel plade.
Se også disse opskrifter:
Cookies med chokolade | Double chocolate chips cookies | Cookies med chokolade og nødder
Det fungerer på samme måde, som når du bager dem i ovnen - det tager bare lidt kortere tid fordi du ikke skal vente på airfryeren varmer op som ovnen gør. Når du bager dine cookies i airfryeren kan du bage 3 af gangen.
Jeg bager dem ofte på den her måde, når jeg har taget lidt cookie dej op af fryseren, som jeg vil bage. Så bager jeg dem i min airfryer i stedet for at bage dem i ovnen.
Bag kage i din airfryer
Hvis du ikke har prøvet det før, kan jeg kun anbefale dig at lave airfryer cookies med chokolade. Udover at bage cookies i airfryer så kan du også bage andre kager. Indtil videre har jeg dog kun prøvet også at bage små blåbærtærter i min airfryer.
Cookies med chokolade i airfryer
Ingredienser
- 350 g (reklamelink)hvedemel, eller kagehvedemel
- 1,5 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk (reklamelink)vaniljepulver, kan erstattes af vaniljesukker eller vaniljeessens
- 250 g brun farin
- 250 g sukker
- 300 g smør
- 2 æg
- 300 g chokoladeknapper ca. 55 - 60 %, eller hakket mørk chokolade. Eller mix mørk chokolade, lys chokolade og karamel chokolade.
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilje i en skål og sæt den til side.
- Pisk brun farin, sukker og smør med en elpisker.
- Tilsæt æggene et af gangen. Pisk massen let luftig og lys.
- Tilsæt de tørre ingredienser og bland sammen ved lav hastighed.
- Tilsæt chokoladen og bland i dejen med en ske.
- Pres husholdningsfilm helt ned over dejen i skålen. Du kan have dejen stående i 3-4 dage i køleskab eller du kan fryse den ned i små portioner og tage op når du får gæster.Lad gerne dejen stå nogle timer, og meget gerne til næste dag. Det giver mulighed for at smagen rigtig kan blive udviklet i dem. Du kan dog sagtens bage dem med det samme, hvis du har travlt.
- Når du er klar til at bage dem tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå i 10 min for lige at blødgøre dejen lidt.
- Kom bagepapir i bunden af din airfryer. Jeg klipper blot et stykke til, men du kan vist også købe nogle der passer specielt til airfryers.
- Brug en isske eller en spiseske til at lægge dejen i airfryeren.
- Bag dem i din airfryer i cirka 9 minutter ved 160 grader indtil de gyldenbrune men stadig bløde.
- Tag dem ud af airfryeren og læg dem på en rist til afkøling.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Du kan helt selv vælge, hvilken chokolade du ønsker i dine cookies. Jeg kan selv godt lide mørk chokolade, men du kan også vælge en kombination af (reklamelink)mørk chokolade, (reklamelink)mælkechokolade og (reklamelink)karamelchokolade. (reklamelinks til min yndlingschokolade)
- Det er en god ide lige at lave din cookiedej stå på køl mindst 30 minutter, så den sætter sig lidt.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Cookies flyder ud, når de bliver bagt. Derfor skal du ikke placere dem helt tæt i din airfryer, når du skal bage dem. Alt efter størrelsen på kurven i din airfryer vil jeg anbefale at bage 3-4 cookies af gangen.
Finn Møller skriver
Hej
Ved hvilken temperatur skal de bages i airfryeren ?
Louise Dam skriver
Hej Finn
Hov, det er da en fejl det ikke er kommet med. Jeg bager dem ved 160 grader i min airfryer.