• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Aftensmad

    Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta

    Udgivet: mar 2, 2012 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Ravioli med spinat og ricotta

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta

    Opskrift af Louise Dam
    3 personer
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Pastadej

    • 400 g god durumhvedemel
    • 4 store æg
    • 1 spsk oliveolie
    • en lille smule kværnet salt

    Fyld

    • 300 g frossen spinat
    • 250 g ricotta
    • 2 spsk. revet parmesan
    • Salt & peber

    Sådan gør du
     

    Pastadejen

    • Mel og salt sigtes ned i en skål. Lav en fordybning i midten af melet og kom æg og olivenolie deri. Med en gaffel røres rundt i æggene, som langsomt tager mere og mere mel ind. Til sidst får du en klump smidig dej som æltes godt, til den er glat og smidig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i en times tid eller mere. Den kan også sagtens stå til dagen efter.

    Fyldet

    • Optø spinaten og bland den med ricotta og parmesan. Smag til med salt og peber.

    Raviolien

    • Rul dejen ud med kagerulle. Dejen skal rulles helt tyndt ud og stikkes så ud med et glas (eller andet) i runde cirkler.
    • På hver pastacirkel kommer du en lille klat fyld. Ikke ret meget, for ellers kan de ikke lukkes :-)
    • Foldes dem midten, tryk dem sammen langs kanten og derefter trykkes med en gaffel et fint mønster – det gør også lige det sidste, for at de lukkes ordentligt.
    • Koges i en stor gryde med kogende vand tilsat en spiseskefuld olivenolie og et drys salt. I opskriften hed det sig at de skulle koge i 3 ½ minut, men jeg havde ikke fået rullet dejen helt tyndt nok ud, så mine fik det dobbelte.
    • Jeg serverede raviolien som forret ovenpå en tomatsauce. Det var dejlig let og friskt, men næste gang skal dejen altså lige rulles lidt tyndere ud. Jeg overvejer lidt at anskaffe en pastamaskine, det ville nok lette processen lidt :)

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 810 kcal | Kulhydrater: 109 g | Protein: 36 g | Fedt: 25 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    « Lasagne med kylling, grøntsager og hytteost
    Gulerodsbrud »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anonym

      januar 14, 2013 at 11:14 pm

      Det ser lækkert ud, og nogenlunde lige at gå til :)
      Har du forslag til andet fyld?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 04, 2013 at 10:03 am

        Jeg har ikke prøvet at lave dem med andet fyld, men prøv at google det, så kommer der massere af lækre varianter op.

        Svar
        • Stefan

          januar 14, 2017 at 5:08 pm

          Lækker opskrift og en virkelig god side du har lavet her. Jeg bruger ofte dine opskrifter. Tusind tak

          Et godt tip til ravioli (eller måske også til pasta generelt) er at erstatte 1-1½ æg med 150ml vand istedet. Det gør dejen meget nemmere at rulle ud og det hele føles ikke så tungt.

          Det er længe siden at jeg har lavet pasta men jeg plejer vist at bruge Tipo00 mel. Det føles også mere let

          Svar
          • Louise Dam

            januar 27, 2017 at 5:08 pm

            Mange tak for tippet, det vil jeg afprøve :-)

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788