Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Aftensmad

Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta

Udgivet: 2. mar 2012 · Opdateret: 15. maj 2021

Ravioli med spinat og ricotta
piskeris Grullo

Hjemmelavet Ravioli med spinat og ricotta

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 3 personer
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Pastadej

  • 400 g (reklamelink)durummel
  • 4 store æg
  • 1 spsk oliveolie
  • en lille smule kværnet salt

Fyld

  • 300 g frossen spinat
  • 250 g ricotta
  • 2 spsk. revet parmesan
  • Salt & peber

Sådan gør du
 

Pastadejen

  • Mel og salt sigtes ned i en skål. Lav en fordybning i midten af melet og kom æg og olivenolie deri. Med en gaffel røres rundt i æggene, som langsomt tager mere og mere mel ind. Til sidst får du en klump smidig dej som æltes godt, til den er glat og smidig. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i en times tid eller mere. Den kan også sagtens stå til dagen efter.

Fyldet

  • Optø spinaten og bland den med ricotta og parmesan. Smag til med salt og peber.

Raviolien

  • Rul dejen ud med kagerulle. Dejen skal rulles helt tyndt ud og stikkes så ud med et glas (eller andet) i runde cirkler.
  • På hver pastacirkel kommer du en lille klat fyld. Ikke ret meget, for ellers kan de ikke lukkes :-)
  • Foldes dem midten, tryk dem sammen langs kanten og derefter trykkes med en gaffel et fint mønster – det gør også lige det sidste, for at de lukkes ordentligt.
  • Koges i en stor gryde med kogende vand tilsat en spiseskefuld olivenolie og et drys salt. I opskriften hed det sig at de skulle koge i 3 ½ minut, men jeg havde ikke fået rullet dejen helt tyndt nok ud, så mine fik det dobbelte.
  • Jeg serverede raviolien som forret ovenpå en tomatsauce. Det var dejlig let og friskt, men næste gang skal dejen altså lige rulles lidt tyndere ud. Jeg overvejer lidt at anskaffe en pastamaskine, det ville nok lette processen lidt :)

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 810 kcal | Kulhydrater: 109 g | Protein: 36 g | Fedt: 25 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Anonym skriver

    januar 14, 2013 at 11:14 pm

    Det ser lækkert ud, og nogenlunde lige at gå til :)
    Har du forslag til andet fyld?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 04, 2013 at 10:03 am

      Jeg har ikke prøvet at lave dem med andet fyld, men prøv at google det, så kommer der massere af lækre varianter op.

      Svar
      • Stefan skriver

        januar 14, 2017 at 5:08 pm

        Lækker opskrift og en virkelig god side du har lavet her. Jeg bruger ofte dine opskrifter. Tusind tak

        Et godt tip til ravioli (eller måske også til pasta generelt) er at erstatte 1-1½ æg med 150ml vand istedet. Det gør dejen meget nemmere at rulle ud og det hele føles ikke så tungt.

        Det er længe siden at jeg har lavet pasta men jeg plejer vist at bruge Tipo00 mel. Det føles også mere let

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 27, 2017 at 5:08 pm

          Mange tak for tippet, det vil jeg afprøve :-)

          Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required