Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kartofler som tilbehør til aftensmad

Kogte kartofler

Udgivet: 27. nov 2023 · Opdateret: 27. nov 2023

Her kan du finde min guide til hvordan du skal koge dine kartofler og hvor lang en kogetid der er for kogte kartofler. Og hvorfor hedder det egentlig hvide kartofler når de serveres juleaften?

Kogte kartofler

Kogetid for kartofler

Det er svært at lave en generel guide for, hvordan du koger dine hvide kartofler. Det kommer nemlig helt an på, hvilken sort kartofler det er, og hvor store de er, når de koges. Hvis du gerne vil sikre dig, at alle dine kartofler bliver kogt lige meget, så er der en ting du skal huske at gøre.

Det er nemlig en god idé at skære dine kartofler ud, eller halvere dem, så de alle sammen har nogenlunde samme størrelse. Hvis dine kartofler har forskellige størrelser når du skal koge dem, så vil de små kartofler være kogt færdig før de store, og de vil blive udkogte og melede.

Se også disse opskrifter:
Brunede kartofler | Knuste kartofler med hvidløg | Nye kartofler

Kogte hvide kartofler

De hvide kartofler er nogle af de kartofler, der er mest klassiske at lave. Grunden til, at man kalder dem for hvide kartofler og ikke bare kartofler er, at man jo til jul også laver brunede kartofler. Derfor kalder mange dem for hvide kartofler når det er de kogte kartofler der serveres juleaften. Resten af året kalder de fleste dem blot for kogte kartofler.

piskeris Grullo

Kogte kartofler

5 fra 1 stemme
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Nej
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • vand
  • 1 spsk salt

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle kartoflerne. Er kartoflerne ikke lige store skæres de største ud så de er lige store og koger jævnt.
  • Læg kartoflerne i en gryde med koldt vand, der dækker kartoflerne. Tilsæt salt til vandet.
  • Bring vandet i kog, og når det koger skruer du ned til middel varme og koger kartoflerne til de er møre. Cirka 15-20 minutter. Men det afhænger meget af sort og størrelsen på kartoflerne.
  • Tjek om kartoflerne er møre ved at prikke i dem med f.eks. en kødnål eller en gaffel.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og servér dem.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til kogte kartofler!

  • Jeg har en lang række forskellige opskrifter med kogte kartofler. Du kan blandt andet lave: Karry kartoffelsalat, forloren hare med kogte kartofler og kartoffelmos.
  • Smid endelig ikke de kartofler ud, som du ikke har fået spist. De kan bruges på en god kartoffelmad eller laves til brasede kartofler på pandeen eller til knuste kartofler. Det er også i biksemad, at sådan nogle kogte kartofler er helt perfekte at bruge. Det er også skønt at nyde en kartoffelmad på rugbrød med mayonnaise og ristede løg til frokosten dagen efter.
  • Skal du koge nye kartofler vil jeg anbefale dig at bruge min opskrift på kogning af nye kartofler.

💭 Spørgsmål og svar

Kan man fryse kogte kartofler?

Det er langt bedre at fryse kogte kartofler end rå kartofler, der ikke er blevet tilberedt. Så ja, du kan godt fryse kogte kartofler. De kan dog godt blive en smule vandede, men det går.

Hvor længe kan kogte kartofler holde sig?

Det er lidt forskelligt, alt efter hvor friske dine kartofler er. Dog plejer de sagtens at kunne holde sig i 5-6 dage, hvis du har pakket dem godt ind i køleskabet.

Hvor længe kan kogte kartofler holde sig i køleskabet?

Dine kartofler som du har kogt kan godt holde sig i 6 dags maksimum i køleskabet.

Hvordan laver jeg en opvarmning af kogte kartofler?

Du kan enten lune dine kartofler i ovnen, på en pande eller i mikroovnen.

Hvornår ved man, at kartofler er færdige?

Du kan se, at dine kartofler er færdig, når du kan stikke en gaffel eller en urtekniv ned i dem. Hvis kartoflen glider let af, så er dine kogte kartofler færdige.

Hvor mange kartofler pr. person?

En tommelfingerregel siger at man skal beregne mellem 150-250 g kartofler pr. person til en middag. Det kommer selvfølgelig an på hvor meget andet tilbehør der serveres.

Kogte kartofler

Comments

No Comments

5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.