Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Nem hverdagsmad

Gryderet med hvide bønner og svinekød

Udgivet: 19. apr 2013 · Opdateret: 30. okt 2024

abceb b

Jeg har besluttet mig for at begynde at spise nogle flere bønner og linser. De mætter godt og så er der en del protein i, hvilket jo er rigtig sundt. Det er dog altid lidt svært at vænne sig til at bruge en ny ingrediens, men her får I den første opskrift med hvide bønner, som jeg synes blev rigtig lækker. Det er en lækker gryderet med hvide bønner og svinekød.

Retten minder lidt om en chili con carne. Men denne ret bliver blot lavet med hvide bønner/butter beans og med hakket svinekød.

piskeris Grullo

Gryderet med hvide bønner og svinekød

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 12 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g tørre hvide bønner, eller 500 g fra dåse
  • 1 bouillonterning
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 (reklamelink)laurbærblade
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 store løg
  • Salt og peber
  • 1 rød chili
  • 1 appelsin
  • 500 g cherrytomater
  • 1 bundt persille

Sådan gør du
 

  • Sæt bønnerne i blød i en skål koldt vand mindst 10 timer før og stil den i køleskabet
  • Kassér udblødningsvandet og kom bønnerne i en gryde med rigeligt rent vand, sammen med en bouillonterning, 2 hele fed hvidløg og 2 laubærblade. Kog bønnerne til de er helt møre (ca. 1 time)
  • Hæld bønnerne i en si.
  • Brun kødet i en gryde og tilsæt hakkede løg, salt og peber. Skær chilien i små tern, og tilsæt den retten sammen med 2 fed presset hvidløg og 1 tsk fintrevet appelsinskal samt de kogte bønner.
  • Kog det hele i cirka 15 minutter.
  • Tilsæt cherrytomater skåret i halve eller kvarte og kog i cirka 5 minutter til tomaterne er varme men ikke helt udkogte.
  • Smag til med salt og peber og server med hakket persille.

Noter

Opskriften er fundet her.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 482 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 29 g | Fedt: 27 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Disse hvide bønner jeg bruger i denne opskrift kaldes også for butter beans.

Læg altid tørrede bønner i blød i 10-12 timer, kassér udblødningsvandet, og kog bønnerne grundigt i frisk vand for at uskadeliggøre bønnernes indhold af lektiner

Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød
Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød
Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød
Lys chili con carne med hvide bønner og svinekød

Kommentarer

  1. Toppenfin skriver

    april 21, 2013 at 11:54 am

    Det tror jeg du bliver rigtig glad for - vi spiser rigtig mange kidneybønner og linser herhjemme. Man vænner sig hurtigt til dem :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 22, 2013 at 9:58 pm

      Jeg synes nu også de er ganske gode. Det er bare lige hvad de skal bruges til :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.