Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Jul

Ølkage

Udgivet: 12. jan 2024 · Opdateret: 12. jan 2024

Få fingrene i en meget nem opskrift på gammeldags ølkage, der smager dejligt af kanel, kardemomme og andre varme krydderier. Denne opskrift på ølkage er med hvidtøl, der lige er med til at give det sidste til smagen. Det er en ret traditionel opskrift på ølkage, men med lidt appelsin for at give den et lille twist.

Ølkage

Nem opskrift på ølkage

Det er i høj grad en meget nem ting at lave denne her gammeldags ølkage. Først skal du røre alle de tørre ingredienser sammen i en skål, hvorefter du tilsætter de våde ingredienser. Hele dejen skal så bare bages i en brødform, og så er din ølkage ellers færdig.

Det er sådan en kage, der faktisk er bedre på 2. eller 3. dagen, da den så har nået at sætte sig rigtig. Den skal serveres med et godt lag smør på hver skive.

Se også disse opskrifter:
Kanelkage | Øllebrødsboller | Øllebrød

Gammeldags ølkage med hvidtøl

Der er en grund til, at det bliver kaldt for en gammeldags ølkage. I gamle dage kom man nemlig øl i nogle af kagerne, og den tradition efterleves her. I opskriften står der, at du skal bruge 1 hvidtøl. Det er også det nogen kalder for nisseøl. Dem kan man få i alle supermarkeder i tiden op til jul.

piskeris Grullo

Ølkage

4 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 12 personer
Holdbarhed: 4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g (reklamelink)hvedemel
  • 400 g brun farin
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. (reklamelink)kanel
  • 1 tsk. (reklamelink)stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. allehånde
  • 1 tsk. nelliker
  • 1 stk. appelsin
  • 1 flaske hvidtøl

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt revet skal og saft af en appelsin og nisseøl. Rør godt rundt til der ikke længere er nogen klumper i dejen.
  • Spray en brødform med (reklamelink)bagespray og hæld dejen her i.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 40 min. eller til du kan stikke en tandstik i kagen og der ikke hænger dej på den når du tager den op.
  • Lad kagen køle af inden du kommer den i en pose. Kagen smager himmelsk skåret i skiver med smør på.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Det Glade Køkken
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskriften er udviklet af Nicoline fra Det Glade Køkken.

Tip til opskriften!

  • Hvis du ikke har en (reklamelink)bagespray (reklamelink) til at spraye din form, så kan du også bare smøre den med almindelig smør eller margarine.
  • Du kan spise den lige som den er eller med et godt lag smør på. Man skærer skiver af brødet, og så er det nemt at ligge et lag smør på.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan jeg bage kagen dagen før?

Ja, du kan sagtens bage den dagen før. Jeg vil faktisk anbefale dig at gøre det, da den bare bliver bedre på 2. eller 3. dagen.

Smager kagen meget af øl?

Nej, det vil jeg ikke sige, at den gør. Den smager derimod meget af alle de varme krydderier såsom kanel og kardemomme, der er i kagen. Jeg vil sige, at den smager meget julet, men den kan spises året rundt.

Comments

No Comments

4 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.