Det meste af julen får man en del tung mad. Jeg elsker den traditionelle julemad, men det kan nu være dejligt med noget lidt lettere sammen med julemaden. Denne rødkålssalat smager helt fantastisk. Den minder en del om en anden opskrift på rødkålssalat jeg har. Det specielle ved denne salat er de tørrede tranebær, som passer super godt til salaten. Du kan eventuelt servere den til nogle lækrede grillede andebryster.
Rødkålssalat med æbler, appelsin og tranebær
Justér antal4 personer
Ingredienser
- ¼ rødkål
- 2 æbler
- 2 appelsiner
- 1 god håndfuld tørrede tranebær
- 1 håndfuld valnødder
- 1 spsk (reklamelink)honning
- 2 spsk (reklamelink)balsamico
- 3 spsk (reklamelink)olivenolie
- salt & peber
Sådan gør du
- Snit rødkålen i så fine strimler du kan og fordel på et fad eller i en skål.
- Fjern kernehusene fra æblerne og skær dem i tynde både.
- Skær skrællen af appelsinen og skær den i tynde både.
- Bland rødkål, æbler og appelsin sammen i fadet eller skålen.
- Bland honning, balsamico, olivenolie og lidt salat og peber sammen i en skål.
- Hæld dressingen over salaten.
- Knus valnødderne lidt over salaten og drys med de tørrede tranebær.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 268 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 2 g | Fedt: 16 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise DamAppelsin, Æbler, Honning, Rødkål, Tranebær, ValnødderKategori: Buffet, Jul, Juleaften, Kålsalater, Mortens Aften, Salater, Salater som tilbehør til aftensmad
Skriv en kommentar