
Så skete det! Jeg har fået mig en ismaskine, og ikke sådan en lille fesen en, næ nej. Jeg har fået en af de store med egen kompressor! Det er ismaskinen Nemox Gelato Grand. Den er så vild, og jeg har virkelig gerne ville have en meget længe. Så selvom issæsonen måske ikke lige er over os nu, så er suppen altså skiftet ud med isen, og der vil nok komme en del opskrifter på hjemmelavet is det næste stykke tid, og til sidst lover jeg også at komme med en anmeldelse af hvordan den her meget fancy maskine så rent faktisk virker.
Men mere om det senere. Lige nu er der en opskrift på en blød og skøn chokoladeis og denne gang blev der drysset lidt med pufsukker/popping sugar, som jeg har fået af Molekymi.dk, og som vækker dejlige barndomsminder. Kan I huske pufsukkeret der eksploderet i munden på en? Nu er det fremme igen, og jeg synes altså det er ret så sjovt i en dessert. Prøv det – jeg er sikker på dine gæster vil blive overrasket over det.
📖 Opskrift
Blød og skøn chokoladeis
Ingredienser
- 3,75 dl sødmælk
- 2,5 dl piskefløde
- 180 g mørk chokolade
- 4 æggeblommer
- 70 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- Eventuelt Popping sugar/pufsukker til pynt
Sådan gør du
- Bring mælk og fløde i kog sammen med 40 g sukker i en gryde.
- Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er helt smeltet.
- Pisk æggeblommer lyse og luftige med det resterende sukker (30 g) og glukosesirup.
- Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, mens der piskes med et piskeris/elpisker.
- Køl cremen lidt af og kør den dernæst på ismaskinen. (på min maskine fik den 25 minutter)
- Spis den med det samme eller frys isen ned i en boks og gem den til senere.
- Hvis du ikke har en ismaskine kan du hælde massen i en boks, sætte den i fryseren og røre cirka hver halve time til den begynder at tykne godt.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆggeblommer, Chokolade, Glukosesirup, Is, Mælk, Piskefløde, SødmælkKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager
Skriv et svar