Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Dessert

Citronfromage

Udgivet: 11. mar 2012 · Opdateret: 21. nov 2022

Her kan du finde min bedste opskrift på citronfromage, Det er en virkelig lækker dessert, som med garanti vil være et hit hos dine gæster.

Citronfromage

Denne opskrift på citronfromage er bare sindsyg lækker! Opskriften er oprindeligt fra Meyers Madhus, hvor jeg var til et teambuilding arrangement og lave lækker mad i hold. Det var forresten en virkelig sjov oplevelse og kan helt sikkert anbefales.

Vi lavede så denne super lækre citronfromage som blev serveret på en ny måde med en rugbrødstuille, crunchy valnøddekrokrant, drænet yoghurt og en meget lækker citronmelissesukker. Denne skønne dessert måtte jeg så lige prøve at lave igen - og den var stadig virkelig skøn og frisk!

Prøv også disse opskrifter:
Lemon curd | Kiksekage | Cheesecake med hindbærgele

Det er jo egentlig en klassiker at servere det for sine gæster - det var det i hvert fald tilbage i 80'erne! I denne her udgave er den dog piftet lidt op med en lækker topping. Hvis du bare gerne vil have en helt klassisk fromage, så kan du godt bare gå direkte til opskriften på citronfromage og undlade resten.

piskeris Grullo

Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddecrocant, drænet yoghurt og citronmelissesukker

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 6 personer
Forb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Citronfromage

  • 200 g (reklamelink)rørsukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • Fintreven skal af to citroner
  • 6 pasteuriseret hele æg
  • 4 dl piskefløde
  • 6 blade husblas udblødt i vand
  • Saft af 4 citroner

Rugbrødstuille

  • 25 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • 25 g (reklamelink)honning
  • 15 g (reklamelink)hvedemel
  • 40 g revet/blendet rugbrød eller fint ymerdrys

Valnøddecrocant

  • 40 g flormelis
  • 35 g smør
  • 1 tsk. (reklamelink)honning
  • 50 g hakkede valnødder

Citronmelissesukker

  • ½ dl citronmelisse
  • ½ dl sukker
  • Pynt
  • 1 dl drænet yoghurt

Sådan gør du
 

Citronfromage

  • Pisk vaniljekornene sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk blandingen indtil den er hvid og luftig.
  • Pisk nu fløden til en let skum.
  • Udblød husblassen i vand (følg fremgangsmåden på pakken).
  • Hæld citronsaften i en gryde og varm det op. Smelt den udblødte husblas i den lune citronsaft.
  • Hæld citronsaften med den smeltede husblas i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning.
  • Vend derefter flødeskummen i fromagen og fordel den i 6 dybe tallerkener. Stil dem på køl indtil servering.

Rugbrødstuille

  • Smør, sukker, honning, mel og rugbrød æltes sammen.
  • Massen rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
  • Det øverste bagepapir fjernes og tuillen ligges over på en bageplade og bages let gylden ved 150 grader. Det tager cirka 30-45 minutter. Men hold øje med den undervejs.
  • Afkøl tuillen. Herefter kan den brækkes ud i rustikke stykker.

Valnøddekrokant

  • Kom flormelis, smør og honning i en gryde. Sæt det over varmen og rør rundt i det, når det er blevet gyldenbrunt tages det fra varmen og de hakkede valnødder røres i.
  • Hæld massen ud på et stykke bagepapir, læg et andet stykke ovenpå, og rul massen ud.
  • Bages i cirka 10-15 minutter ved 160 grader. Tag krokanten ud af ovnen og afkøl den helt.
  • Ved servering knuses eller grofthakkes krokanten.

Ved servering

  • Kør sukker og citronmelisse til et grønt sukker på en foodprocessor/minihakker.
  • Anret krokant, rugbrødstuille, og drænet yoghurt ovenpå citronfromagen og drys til sidst med citronmelissesukker.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 670 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Citronfromage uden husblas eller fløde

Jeg bliver nogle gange spurgt, om man kan lave denne citronfromage uden husblas eller en citronfromage uden fløde, og det er ikke noget, som jeg har prøvet. I denne her opskrift er husblassen en vigtig del af det, da den er med til at gøre citronfromagen stiv, så den ikke er helt blød og flydende.

Du kan derfor ikke undvære det og lave en citronfromage uden husblas. Hvis du gerne vil undgå det, fordi at du ikke er tryg ved at bruge det, så er det virkelig enkelt. Du ligger det blot i blød efter anvisning, vrider vandet fra og kommer det i den lune citronsaft.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan citronfromage fryses?

Citronfromage kan fryses ned og kan holde sig et par uger på frys.

Hvor længe kan citronfromage holde sig?

Citronfromage kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet.

Hvad drikker man til citronfromage?

En god frisk dessertvin til passer rigtig godt til citronfromage.

Hvorfor klumper min citronfromage?

Din fromage kan klumpe, hvis du ikke får opløst din husblas ordenligt.

Citronfromage
Citronfromage
Citronfromage
rugbrødstuille
rugbrødstuille
valnøddekrokant
valnøddekrokant
valnøddekrokant
citronmelissesukker
Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddekrokant, drænet yoghurt og citronmelissesukker

Kommentarer

  1. Anne skriver

    december 30, 2018 at 4:19 pm

    Kan man bage tuillen med luftovn, så man kan have to plader inde samtidig? ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2018 at 7:06 pm

      Hej Anne, det tror jeg godt du kan. Hvis den nederste ikke får helt nok kan du lige sætte den op til sidst og give den lidt ekstra. God fornøjelse 😊

      Svar
  2. charlotte skriver

    januar 28, 2016 at 10:19 pm

    hejsa jeg har tænkt mig at lave denne ret til min mini svende prøve det drænet yougurt er det a38 du drener ved start glæder mig eller til at prøve rette af mvh charlotte

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 01, 2016 at 11:45 pm

      Du kan også bruge en naturel yoghurt, eller du kan vælge at bruge f.eks. skyr eller græsk yoghurt, som allerede har en tyk konsistens i forvejen og ikke skal drænes. God fornøjelse :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.