• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert

    Citronfromage

    Udgivet: mar 11, 2012 · Opdateret: nov 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde min bedste opskrift på citronfromage, Det er en virkelig lækker dessert, som med garanti vil være et hit hos dine gæster.

    Citronfromage

    Denne opskrift på citronfromage er bare sindsyg lækker! Opskriften er oprindeligt fra Meyers Madhus, hvor jeg var til et teambuilding arrangement og lave lækker mad i hold. Det var forresten en virkelig sjov oplevelse og kan helt sikkert anbefales.

    Vi lavede så denne super lækre citronfromage som blev serveret på en ny måde med en rugbrødstuille, crunchy valnøddekrokrant, drænet yoghurt og en meget lækker citronmelissesukker. Denne skønne dessert måtte jeg så lige prøve at lave igen - og den var stadig virkelig skøn og frisk!

    Prøv også disse opskrifter:
    Lemon curd | Kiksekage | Cheesecake med hindbærgele

    Det er jo egentlig en klassiker at servere det for sine gæster - det var det i hvert fald tilbage i 80'erne! I denne her udgave er den dog piftet lidt op med en lækker topping. Hvis du bare gerne vil have en helt klassisk fromage, så kan du godt bare gå direkte til opskriften på citronfromage og undlade resten.

    ikon piskeris Chestnut

    Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddecrocant, drænet yoghurt og citronmelissesukker

    6 personer
    Forb. tid 2 t
    Samlet tid 2 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Citronfromage

    • 200 g rørsukker
    • Korn fra 1 vaniljestang
    • Fintreven skal af to citroner
    • 6 pasteuriseret hele æg
    • 4 dl piskefløde
    • 6 blade husblas udblødt i vand
    • Saft af 4 citroner

    Rugbrødstuille

    • 25 g blødt smør
    • 25 g sukker
    • 25 g honning
    • 15 g hvedemel
    • 40 g revet/blendet rugbrød eller fint ymerdrys

    Valnøddecrocant

    • 40 g flormelis
    • 35 g smør
    • 1 tsk. honning
    • 50 g hakkede valnødder

    Citronmelissesukker

    • ½ dl citronmelisse
    • ½ dl sukker
    • Pynt
    • 1 dl drænet yoghurt

    Sådan gør du
     

    Citronfromage

    • Pisk vaniljekornene sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk blandingen indtil den er hvid og luftig.
    • Pisk nu fløden til en let skum.
    • Udblød husblassen i vand (følg fremgangsmåden på pakken).
    • Hæld citronsaften i en gryde og varm det op. Smelt den udblødte husblas i den lune citronsaft.
    • Hæld citronsaften med den smeltede husblas i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning.
    • Vend derefter flødeskummen i fromagen og fordel den i 6 dybe tallerkener. Stil dem på køl indtil servering.

    Rugbrødstuille

    • Smør, sukker, honning, mel og rugbrød æltes sammen.
    • Massen rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
    • Det øverste bagepapir fjernes og tuillen ligges over på en bageplade og bages let gylden ved 150 grader. Det tager cirka 30-45 minutter. Men hold øje med den undervejs.
    • Afkøl tuillen. Herefter kan den brækkes ud i rustikke stykker.

    Valnøddekrokant

    • Kom flormelis, smør og honning i en gryde. Sæt det over varmen og rør rundt i det, når det er blevet gyldenbrunt tages det fra varmen og de hakkede valnødder røres i.
    • Hæld massen ud på et stykke bagepapir, læg et andet stykke ovenpå, og rul massen ud.
    • Bages i cirka 10-15 minutter ved 160 grader. Tag krokanten ud af ovnen og afkøl den helt.
    • Ved servering knuses eller grofthakkes krokanten.

    Ved servering

    • Kør sukker og citronmelisse til et grønt sukker på en foodprocessor/minihakker.
    • Anret krokant, rugbrødstuille, og drænet yoghurt ovenpå citronfromagen og drys til sidst med citronmelissesukker.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 670 kcal | Kulhydrater: 63 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Citronfromage uden husblas eller fløde

    Jeg bliver nogle gange spurgt, om man kan lave denne citronfromage uden husblas eller en citronfromage uden fløde, og det er ikke noget, som jeg har prøvet. I denne her opskrift er husblassen en vigtig del af det, da den er med til at gøre citronfromagen stiv, så den ikke er helt blød og flydende.

    Du kan derfor ikke undvære det og lave en citronfromage uden husblas. Hvis du gerne vil undgå det, fordi at du ikke er tryg ved at bruge det, så er det virkelig enkelt. Du ligger det blot i blød efter anvisning, vrider vandet fra og kommer det i den lune citronsaft.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan citronfromage fryses?

    Citronfromage kan fryses ned og kan holde sig et par uger på frys.

    Hvor længe kan citronfromage holde sig?

    Citronfromage kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet.

    Hvad drikker man til citronfromage?

    En god frisk dessertvin til passer rigtig godt til citronfromage.

    Hvorfor klumper min citronfromage?

    Din fromage kan klumpe, hvis du ikke får opløst din husblas ordenligt.

    Citronfromage
    Citronfromage
    Citronfromage
    rugbrødstuille
    rugbrødstuille
    valnøddekrokant
    valnøddekrokant
    valnøddekrokant
    citronmelissesukker
    Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddekrokant, drænet yoghurt og citronmelissesukker
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmebagte knækbrød
    Brunchæg med serranoskinke, tomat og basilikum »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Anne

      december 30, 2018 at 4:19 pm

      Kan man bage tuillen med luftovn, så man kan have to plader inde samtidig? ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2018 at 7:06 pm

        Hej Anne, det tror jeg godt du kan. Hvis den nederste ikke får helt nok kan du lige sætte den op til sidst og give den lidt ekstra. God fornøjelse 😊

        Svar
    2. charlotte

      januar 28, 2016 at 10:19 pm

      hejsa jeg har tænkt mig at lave denne ret til min mini svende prøve det drænet yougurt er det a38 du drener ved start glæder mig eller til at prøve rette af mvh charlotte

      Svar
      • Louise Dam

        februar 01, 2016 at 11:45 pm

        Du kan også bruge en naturel yoghurt, eller du kan vælge at bruge f.eks. skyr eller græsk yoghurt, som allerede har en tyk konsistens i forvejen og ikke skal drænes. God fornøjelse :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her