Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Den nemmeste æbletærte med smuldredej

Udgivet: 3. okt 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
bd o

Hvem elsker ikke en lækker lun æbletærte? Jeg gør i hvert fald! Og denne her er simpelhen så god, og så er den samtidig virkelig nem at lave. Lige nu er æblesæsonen på sit højeste, så skynd dig ud i haven (hvis du da har sådan en, ellers er det ned i supermarkedet) og find nogle lækre æbler, og så er det bare med at komme igang med at bage.

Hvis du nu har høstet rigtig mange æbler, så synes jeg helt sikkert du skal tage et kig på mine andre opskrifter med æbler. Det kunne f.eks. være min lækre æblesmør eller måske min anden virkelig lækre æbletærte.

piskeris Grullo

Den nemmeste æbletærte med smuldredej

4.58 fra 19 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 stk.
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 3-4 æbler
  • 100 g (reklamelink)hvedemel
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 25 g (reklamelink)havregryn
  • 50 g (reklamelink)mandler
  • 1 spsk (reklamelink)kanel

Sådan gør du
 

  • Skræl æblerne, skær dem i skiver og fordel dem i et tærtefad.
  • Bland smør, mel, sukker og havregryn sammen i en skål.
  • Fordel dejen over æblerne i mindre 'klatter'.
  • Hak mandlerne groft og bland dem med kanel.
  • Fordel mandler og kanel oven på dejen.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 25-30 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kage | Kalorier: 2154 kcal | Kulhydrater: 286 g | Protein: 27 g | Fedt: 109 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!


Opskrift på den nemmeste hjemmelavede æbletærte med smuldredej
Opskrift på den nemmeste hjemmelavede æbletærte med smuldredej
Æbletærte (1)
Æbletærte (3)
Æbletærte (5)
Æbletærte (6)
Æbletærte med smuldredej (6)-2
Æbletærte med smuldredej (10)-2

Kommentarer

  1. Sidsel skriver

    februar 01, 2022 at 11:11 am

    Hej.
    Det er nok mig, der ikke kan få øje på det, men hvor mange personer er opskriften beregnet?
    Vh. Sidsel

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2022 at 2:02 pm

      Hej Sidsel
      Hvis du regner med 4-6 personer passer det :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Anne-Lise Adamsen skriver

    oktober 06, 2021 at 2:21 pm

    Hej Louise.
    I weekenden havde jeg besøg af kolleger, jeg ikke havde set i over 30 år.
    En af dem havde æbletærte fra din opskrift, og den var mega god. 👍
    Jeg vil spørge, om du tror man bruge blommer i stedet for æbler, og evt.
    hasselnødder i stedet for mandler ?
    Jeg blander flødeskum med lidt creme fraiche, det gør flødeskummen frisk.
    Mvh
    Ala 🙂

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2021 at 7:41 pm

      Kære Anne-Lise
      Det lyder sørme som et dejligt besøg. Der må have været meget at snakke om :-)
      Fantastisk at det lige var min opskrift der var blevet brugt til tærten. Jeg er sikker på den også vil være lækker med blommer og hasselnødder. Måske skal du så undlade kanel?
      Jeg blander også nogle gange flødeskum og creme fraiche til sådanne frugttærter. Det giver nemlig en dejlig frisk flødeskum.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Lene HZR skriver

    september 23, 2021 at 3:07 pm

    Jeg elsker din æble-crumble/smuldrekage :-) Det er den jeg søger efter, på nettet, HVER gang. Jeg har fået så meget ros for den, af glade gæster, der ofte har bedt om opskriften. Både creme fraiche og vanilleis er skønt til.
    Nu skal jeg da lige lave den igen, for første gang dette efterår - og det bliver helt sikkert ikke den sidste! :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 27, 2021 at 3:24 pm

      Hej Lene
      Hvor er det bare dejligt at høre! Jeg er også selv helt vild med den, og laver den også HVERT år. Jeg har allerede lavet den én gang i denne æblesæson :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Lise Madsen skriver

    maj 30, 2021 at 2:09 pm

    Der står 50 g mandler i opskriften, men i videoen, står der 25 g. Hvad bruger du

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 31, 2021 at 11:00 am

      Det er en fejl i videoen, det er først nu jeg er blevet opmærksom på det. Der skal bruges 50 g mandler :-)

      Svar
  5. Sofie Bock skriver

    februar 15, 2021 at 9:47 am

    Fik den hos en venindes forældre her i weekenden. Gal den smager godt. Måtte bare have opskriften. Utroligt hvor simpelt det er at lave og smager så fantastisk.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 17, 2021 at 5:14 pm

      Hej Sofie
      Hvor er det bare dejligt at høre - det er virkelig også en af de opskrifter jeg laver igen og igen!

      Svar
  6. Sandra Henriksen skriver

    november 01, 2020 at 8:41 am

    Kan man lave den på forhånd og stille den i køleskabet (Inden gæsterne kommer) og først bage den senere når den skal bruges? Mvh.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:13 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  7. Lisbeth skriver

    september 09, 2020 at 1:05 pm

    Kan man lave den med rabarber i stedet for æbler? Og så måske undlade kanel?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 17, 2020 at 1:15 pm

      Ja, det tror jeg bestemt godt man kan!

      Svar
  8. Karin Norlander skriver

    oktober 29, 2019 at 9:48 am

    Denne æbletærte laver jeg tit .... mine gæster elsker den .

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 29, 2019 at 12:06 pm

      Hvor er det bare dejligt at høre! :o)

      Svar
  9. Bettina skriver

    september 02, 2018 at 12:43 pm

    Put lidt marcipan i tern i smuldredejen. Det smager fantastisk!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 3:48 pm

      Tak for tippet :-)

      Svar
  10. Kristina Winther Sejrup skriver

    august 30, 2018 at 8:31 pm

    Hvilke æbler bruger du?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 3:49 pm

      Bare dem jeg lige har. Men gerne nogle der er lidt syrlige.

      Svar
  11. Ida skriver

    januar 26, 2018 at 10:38 pm

    Har nu lavet din spidskål salat 2 gange de sidste dage..... Mums den er god

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 26, 2018 at 11:31 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  12. Marie skriver

    august 13, 2017 at 1:44 pm

    Hvor mange personer er én Portion til ca?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 11:31 am

      En tærte burde række til 4-6 personer.

      Svar
  13. Lene Hougs skriver

    november 17, 2016 at 2:28 pm

    Hej Louise
    Lavede crumble forleden - fra bladet sæson (kan googles) - det var deres junior-opskrift :-) Der kom man kardemomme, ingefær og kanel ned til æblerne og man tilføjede også groft revet marzipan til crumblen. Havde også kagen stående "startklar" på køkkenbordet til ovnen blev ledig - det gik fint og vi fik nybagt crumble til eftermiddagsteen - mums.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:16 pm

      Det lyder også rigtig lækkert Lene.

      Svar
  14. Mathias skriver

    november 01, 2016 at 7:41 pm

    Det der er fedt ved en opskrift er at man har en "base" at gå ud fra.

    Jeg følger stort set aldrig hvad der står (når jeg en sjælden gang i mellem har brug for en), men bruger den som en guideline.

    Det jeg vil frem til er at det er en fantastisk "base" !

    Jeg lavede den med müsli i stedet for havregryn. Og halvdelen af sukkeret blev erstattet med brun farin.
    Så i stedet for at drysse kanel på toppen, "masserede" jeg æblerne med det.

    Tak for opskriften! ^_^

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2016 at 8:37 pm

      Skønt at høre, det lyder lækkert! :-)

      Svar
  15. Henriette skriver

    august 27, 2016 at 2:46 pm

    Dejligt med en nem og hyggelig kage. Den var lækker og det var nemt at lave fordi du har så fine billeder som følger opskriften.
    Smukke fotos i det hele taget. Tager du dem selv?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:57 pm

      Hej Henriette.
      Godt du kunne bruge opskriften, og synes den var nem at følge. Ja, jeg tager alle mine billeder selv, så jeg er glad for du synes om dem :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  16. Birgitte skriver

    august 15, 2016 at 3:19 pm

    Super god opskrift. Har bagt den med blommer, det bliver den ikke ringere af!!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2016 at 9:57 pm

      Det lyder også lækkert med blommer!

      Svar
  17. Marie skriver

    august 02, 2016 at 4:49 pm

    Jeg synes det er nemmere at skære den i tern, og nemmere at tage af hærgen når den er færdig.

    Svar
  18. P skriver

    juni 06, 2016 at 7:16 am

    JEG BAGTE DEN IGÅR EFTERMIDDAGS! DEN ER SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ GOD.
    TAK FOR OPSKRIFTEN.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2016 at 11:05 pm

      Hvor er det bare skønt at høre. Jeg er også helt vild med den :-)

      Svar
  19. Anne Hansen skriver

    maj 18, 2016 at 4:04 pm

    Hejsa
    Kan den laves om aften og bages næste dag?
    Kh Anne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 20, 2016 at 12:57 pm

      Ja, det kan den sagtens :-)

      Svar
  20. Gibo Cocdor skriver

    maj 05, 2016 at 11:05 am

    Har tænkt på at servere denne lækker æbletærte for nogen gæster - men problemet er at een af dem har nødde/mandelallergi - kan de undlades ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2016 at 10:49 am

      Ja, det kan de nok godt. Men det giver en lækker crunch til kagen.

      Svar
  21. Maiken skriver

    januar 12, 2016 at 12:04 am

    Hvilken kage serverer du for uventede gæster? Æblecrumble-tærte fra Louises madblog.
    Alt hvad jeg skulle bruge havde jeg jo hjemme og vupti en lun lækker sag kunne serveres til kaffen da gæsterne kom en time senere :-)
    Tak for en god opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 12, 2016 at 6:57 pm

      Hej Maiken
      Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg er også selv helt vild med denne æbletærte. Den er så hurtig lige at bikse sammen :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  22. Ina skriver

    januar 11, 2016 at 3:38 pm

    Hej!

    Jeg skal lave en æbletærte og faldt over din, den lyder nemlig rigtig lækker - og nem at lave :-)
    Jeg har bare et spørgsmål. Hvor stort er dit tærte fad? Mit fad er nemlig ret stort, så måske jeg skal lave portionen lidt større end i din opskrift.

    Håber du kan hjælpe mig!

    Hilsen Ina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2016 at 7:10 pm

      Hej Ina
      Det tærtefad jeg har brugt her er cirka 25 cm i diameter. God fornøjelse :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  23. Kristina skriver

    oktober 13, 2015 at 6:06 pm

    Kan ma måske tilsætte lidt marcipan?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2015 at 7:15 pm

      Det tror jeg bestemt ville være lækkert!

      Svar
  24. Maria skriver

    november 29, 2014 at 10:19 am

    Hey Louise

    JPEG bor I England til daglig, så æble kage/crunble er jo et stort hit herovre!
    Jeg har kigget langt efter en god Engelse opskrift - så googlede lidt påmDansk og fandt din/denne her
    Helt uovertruffen - stort hit og super super nem

    Når den er bagt, kan den så fryses?
    Hvis jeg bager den om morgnen, kan jeg så opvarme den igen til gæsterne om aftnen? Og på hvor mange grader?

    Tusind tak!

    Maria

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 29, 2014 at 1:51 pm

      Hej Maria

      Er glad for du kunne bruge opskriften. Jeg synes også den er virkelig god. Og det bedste er jo at den også er super nem. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den ned eller opvarme den. Men jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne det. Alternativt kan du lave tærten om morgenen og bare vente med at bage den om aftenen. Det tror jeg ville fungere helt fint.

      Hilsen Louise

      Svar
      • Maria skriver

        november 30, 2014 at 1:03 am

        Super, det prøver jeg
        Tak

        Svar
  25. Lene skriver

    november 10, 2014 at 5:09 pm

    Hej Louise
    Planlægger at begive mig ud i din opskrift men tænker om man kan erstatte mandlerne med noget andet?
    :-) Lene

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2014 at 9:55 pm

      Hej Lene

      Vil tro du sagtens kan bruge alle andre nødder end mandler til æbletærten. Det er bare smag og behag.

      Svar
  26. Jakob Georg Nielsen skriver

    oktober 11, 2014 at 9:24 pm

    Hej Louise! Ville bare lige smide en kommentar på denne opskrift!
    Jeg har i skrivende stund den 3. kage af denne slags i ovnen på blot en enkelt måned! Super lækker kage som altid efterlader enhver kage-/æbleelsker et kæmpe smil på læben :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2014 at 8:24 pm

      Ej, hvor lyder det bare dejligt! Jeg har også bagt den rigtig mange gange. Især fordi den bare er super nem og hurtig at lave :-)

      Svar
  27. A+K skriver

    oktober 04, 2013 at 6:54 pm

    Crumble holder bare altid, især om efteråret - rigtig nemt og rigtig lækkert.

    - Anne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 04, 2013 at 7:33 pm

      Helt rigtigt! Det er både nemt og lækkert, så bliver det ikke bedre :-)

      Svar
4.58 from 19 votes (19 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.