• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Madbrød

Hjemmebagte hotdogbrød

Louisex
Ændret: aug 31, 2021 · Udgivet: aug 31, 2021 af Louise Dam · 23 Kommentarer

Opskrift på de lækreste hjemmebagte hotdogbrød (eller pølsebrød), der er perfekte til en god hotdog.

Hotdogbroed pølsebrød

Hjemmebagte hotdogbrød er virkelig lækkert! Det tager altså lige den simple og lækre hotdog til et andet plan. Masser af god smag, og så mætter de også noget bedre end de almindelige pølsebrød man kan købe.

Prøv også disse opskrifter:
Sliders - Mini burgere | Hjemmelavede hotdogs | Perfekte hjemmebagte burgerboller

De hjemmebagte hotdogbrød kan nemt fryses ned, så du hurtigt kan lave hjemmelavede hotdogs til aftensmaden uden at gå på kompromis med smagen. Hotdogs er jo altså kendt som fast food, derfor skal det jo også gerne gå stærkt når først de skal spises.

Herunder får du en super lækker opskrift på nemme hjemmelavede pølsebrød til din hotdog.

piskeris Grullo

Hjemmebagte hotdogbrød

4.70 fra 10 stemmer
Justér antalJustér antal: 10 brød
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Hævetid 1 time t
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 450-500 g (reklamelink)hvedemel

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • (reklamelink)Sesamfrø, valgfrift

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og smelt smørret (eventuelt i samme gryde eller skål hvis du bruger mikroovn)
  • Køl mælk og smør lidt ned - det skal være fingervarmt.
  • Hæld mælk og smør i en skål og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt af gangen, og brug gerne en røremaskine til at røre dejen. Den må gerne være en smule klistret når den er færdig.
  • Lad dejen hæve i tildækket i 1 time.
  • Når dejen har hævet hælder du den ud på bordet og ælter den hurtigt igennem.
  • Del dejen i 10 lige store dele.
  • Gør hver del dej flad og aflang og rul derefter dejen sammen til en pølse og luk den i enderne. Det gør at brødene bliver mere luftige.
    Se hvordan i billederne længere nede på siden.
  • Placer alle brødene på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys eventuelt med sesamfrø.
  • Bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 10 minutter.

Noter

Opskriften er fra God Mad og Søde Sager

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 brød | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 7 g | Fedt: 6 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til din hotdog

Udover pølsebrød til din hotdog skal du selvfølgelig også bruge pølser. Husk at købe pølser med et højt indhold af kød. Gerne over 80 % efter min mening. Derudover synes jeg, at følgende skal indgå i en god hotdog.

  • Hjemmelavet agurkesalat
  • Syltede rødløg
  • Ristede løg
  • Ketchup og sennep (nogle bruger også remoulade).

Skal det gå stærkt?

Skal det gå ekstra stærkt en dag, og byder fryseren ikke lige på disse lækre pølsebrød, så vil jeg anbefale dig at købe de pølsebrød, der hedder brioche hotdogbrød. Det er altså lige en tand mere lukses end de almindelige hotdogbrød.

Derudover er der jo altså ingen der siger du skal lave ALT tilbehøret fra bunden. Men den hjemmelavede agurkesalat vil jeg virkelig anbefale i stedet for en købt.

  • Gær udrøres i mælk
  • Hvedemel tilsættes skålen
  • Dej til pølsebrød inden hævning
  • dej til pølsebrød efter hævning
  • Dej til pølsebrød eller hotdogbrød
  • Dejen deles i mindre stykker
  • Dejen gøres flad
  • Rul dejen til en pølse
  • Hotdogbroed
  • Pølsebrød
  • Hjemmebagte Pølsebrød
  • Hjemmebagte hotdogbrød
  • Hjemmebagte hotdogbroed
  • Hjemmebagte pølsebrød
Hotdogbroed eller pølsebrød


Kommentarer

  1. Anne Mari skriver

    juni 03, 2022 at 6:29 pm

    5 stars
    De beste pølsebrød jeg noengang har bakt! Super oppskrift😁

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2022 at 9:00 am

      Så dejligt at høre! :-)

      Svar
  2. Marianne Lyhne skriver

    august 30, 2020 at 3:32 pm

    Så fik jeg lavet hotdog brød efter din opskrift. Stort hit hos både voksne og børnebørn. Jeg gav dem ca 15 minutter i ovnen. Og så blev de varmet på grillen. Super fine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 19, 2020 at 9:52 am

      Lyder bare så lækkert! Godt du kunne bruge opskriften :-)

      Svar
  3. Anne skriver

    juni 27, 2019 at 10:06 am

    Lavede dejen til pølsehorn - og de var et kæmpe hit hos ungerne og deres legegruppe! Varme anbefalinger herfra!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:40 pm

      Dejligt at høre :o)

      Svar
  4. Charina skriver

    marts 11, 2019 at 9:57 pm

    Smager lækre , tænker dejen også vil være skøn til pølsehorn 😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 14, 2019 at 12:32 pm

      Det er jeg også helt sikker på den sagtens kan bruges til :-)

      Svar
  5. Emma skriver

    september 05, 2018 at 12:36 pm

    Hvor mange pølsebrød bliver der ca?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2018 at 7:45 am

      10 stk. Det står også i opskriften :-)

      Svar
    • Jannie skriver

      maj 30, 2023 at 6:22 pm

      5 stars
      Hold op, de blev lækre!

      Svar
      • Louise Dam skriver

        maj 30, 2023 at 11:32 pm

        Skønt at høre! :-)

        Svar
  6. Julie skriver

    juni 19, 2018 at 2:27 pm

    Er det varmluft eller alm. ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2018 at 6:06 pm

      Jeg bruger altid alm. ovn, hvis der ikke står andet.

      Svar
  7. Thilden skriver

    maj 16, 2018 at 3:36 pm

    Øv mine hævede slet ikke på noget tidspunkt selvom dejen stod i en time. Efter 15 min i ovnen var de heller ikke begyndt at blive gyldne endnu :/

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:32 pm

      Hvis din dej ikke hævede vil jeg tro væsken har været for varm så gæren er blevet ødelagt.

      Svar
  8. Mathilde skriver

    december 29, 2017 at 10:52 pm

    Super opskrift og nem at lave.
    Jeg erstattede 300 g hvedemel med speltmel, tilføjede chiafrø, sesamfrø og solsikkekerner til dejen og så lidt mindre hvedemel og halvt så leget sukker.
    Det fungerer fint som et sundere alternativ, og hvis man er til brød med kerner.
    Derudover lod jeg dem faktisk efterhæve, men det var mest fordi at jeg glemte at tænde ovnen :D
    Tak for opskriften Louise.

    Svar
  9. Tine skriver

    maj 21, 2017 at 2:18 pm

    Skal de ikke efterhæve 😀

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2017 at 8:11 pm

      Det gjorde jeg ikke :-)

      Svar
  10. Weee skriver

    april 19, 2017 at 9:19 am

    Vender du den lukkede ende af nedad på bagepladen? Eller har du bare lukket kanten så fint- siden det ikke kan ses på billeder?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 19, 2017 at 3:16 pm

      Ja, jeg vender kanten nedad :-)

      Svar
  11. Madfreaken skriver

    oktober 05, 2016 at 12:24 pm

    Mmmmmmh! Hotdogs/pølsebrød er en af mine favoritter jeg kunne spise det til frokost hver dag, altså!
    Jeg er også selv passioneret omkring mad, og elsker at blogge om det! http://fineopskrifter.dk/

    Svar
4.70 from 10 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.