Opskrift på de lækreste hjemmebagte hotdogbrød (eller pølsebrød), der er perfekte til en god hotdog.

Hotdogbroed pølsebrød

Hjemmebagte hotdogbrød er virkelig lækkert! Det tager altså lige den simple og lækre hotdog til et andet plan. Masser af god smag, og så mætter de også noget bedre end de almindelige pølsebrød man kan købe.

Prøv også disse opskrifter:
Sliders - Mini burgere | Hjemmelavede hotdogs | Perfekte hjemmebagte burgerboller

De hjemmebagte hotdogbrød kan nemt fryses ned, så du hurtigt kan lave hjemmelavede hotdogs til aftensmaden uden at gå på kompromis med smagen. Hotdogs er jo altså kendt som fast food, derfor skal det jo også gerne gå stærkt når først de skal spises.

Herunder får du en super lækker opskrift på nemme hjemmelavede pølsebrød til din hotdog.

ikon piskeris Chestnut

Hjemmebagte hotdogbrød

10 brød
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 10 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 450-500 g hvedemel

Pynt:

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og smelt smørret (eventuelt i samme gryde eller skål hvis du bruger mikroovn)
  • Køl mælk og smør lidt ned - det skal være fingervarmt.
  • Hæld mælk og smør i en skål og smuldr gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt af gangen, og brug gerne en røremaskine til at røre dejen. Den må gerne være en smule klistret når den er færdig.
  • Lad dejen hæve i tildækket i 1 time.
  • Når dejen har hævet hælder du den ud på bordet og ælter den hurtigt igennem.
  • Del dejen i 10 lige store dele.
  • Gør hver del dej flad og aflang og rul derefter dejen sammen til en pølse og luk den i enderne. Det gør at brødene bliver mere luftige.
    Se hvordan i billederne længere nede på siden.
  • Placer alle brødene på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys eventuelt med sesamfrø.
  • Bag pølsebrødene i en forvarmet ovn ved 210 grader i cirka 10 minutter.

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fra God Mad og Søde Sager

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 brød | Kalorier: 242 kcal | Kulhydrater: 39 g | Protein: 7 g | Fedt: 6 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 6 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til din hotdog

Udover pølsebrød til din hotdog skal du selvfølgelig også bruge pølser. Husk at købe pølser med et højt indhold af kød. Gerne over 80 % efter min mening. Derudover synes jeg, at følgende skal indgå i en god hotdog.

Skal det gå stærkt?

Skal det gå ekstra stærkt en dag, og byder fryseren ikke lige på disse lækre pølsebrød, så vil jeg anbefale dig at købe de pølsebrød, der hedder brioche hotdogbrød. Det er altså lige en tand mere lukses end de almindelige hotdogbrød.

Derudover er der jo altså ingen der siger du skal lave ALT tilbehøret fra bunden. Men den hjemmelavede agurkesalat vil jeg virkelig anbefale i stedet for en købt.

Hotdogbroed eller pølsebrød


Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften